Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 samimiyse sürekli veganım vegan yiyiroum veggie veggie veggie diye gezmez zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 lovecraft0Z said: Suark said: lovecraft0Z said: ya şu konuyu ciddi ciddi tartışsak şu başlıkta? vejeteryanlık-veganlık ne düşünüyorsunuz gerçetken tezleriniz neler, yani araştırmalara göre vejeteryanlar daha sağlıklı falan diyorlar. trollemenin dışında bu konuda iyi okumuş araştırmış kimse varm iki yüzlülük genel tarifiyle yani ayy hayvanlara kıyıyolar diye vegan veji olanlar için diorm neden abi mesela. yani diyelim ki samimi bir vegan dan bahsediyoruz, şov için değil e tamam hayvanlar ölmesin diyor neden? hayvanlar bitkilerden daha çok kendine benzediği için. bitkilere kıyıyor ama namussuz? onların ne günahı var? iki yüzlülük deil mi bu, sırf kendine benzio die bi grubu kollamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 yemeksepeti hesabımı terminate ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Veganlık olması gereken bir şey. Ama yaşadığımız zamanın ruhunu oluşturan problematikler arasında karşılaştırmalı olarak daha geri kalanda kalan bir şey. Bu yüzden uğruna zaman ve efor harcamanın çok gerekli olduğuna inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Veganlik saglikli birsey diil ki, aksine sagliksiz. Basta hayvansan proteinlerden yoksun kaliyosun. Bitkilerden alinan proteinler hayvanlardan alinanin yerini tutmuyor. Olay bitkisel besinden de hayvansal besinden de yoksun kalmamak. Dengeyi kurabilmek. Hayvansal agirlikli bi diet de faydali degil elbette. Zaten denildigi gibi, olay "ayy hayvanlar oluyooo" ise, bitkileri de yeme. Bi varligin canli olup olmadigini belirleyen sey sinir sisteminin olup olmamasi degil cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 her canlı varlıkta bilinç olacak diye bir şey yok, ilkokul çocuğu argümanı sunmayın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 o zaman bitkide yeme dünyanın en kötü argümanıymış gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 et dediğin aminoasit yiyorsun işte sanki hayvan yiyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Suark said: lovecraft0Z said: Suark said: lovecraft0Z said: ya şu konuyu ciddi ciddi tartışsak şu başlıkta? vejeteryanlık-veganlık ne düşünüyorsunuz gerçetken tezleriniz neler, yani araştırmalara göre vejeteryanlar daha sağlıklı falan diyorlar. trollemenin dışında bu konuda iyi okumuş araştırmış kimse varm iki yüzlülük genel tarifiyle yani ayy hayvanlara kıyıyolar diye vegan veji olanlar için diorm neden abi mesela. yani diyelim ki samimi bir vegan dan bahsediyoruz, şov için değil e tamam hayvanlar ölmesin diyor neden? hayvanlar bitkilerden daha çok kendine benzediği için. bitkilere kıyıyor ama namussuz? onların ne günahı var? iki yüzlülük deil mi bu, sırf kendine benzio die bi grubu kollamak. şu var, hayvanlar bize benziyor evet, ve hayvanlar acı çekiyor, daha basitte olsa psikolojileri ve duyguları var. Acı çektikleri bir merkezi sinir sistemleri var. Bitkilerde bunlar yok. bitki acı çekmiyor bilinci psikolojisi hiçbişeyi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qwertyuasd Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Et yememek poserlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Bitkinin bi bilinci varsa, sadece iletisim kuramiyosak, algilayamiyosak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 erkek adam et yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Red said: mesele vegan kızla da işim olmaz. ben orda pirzola yerken öteki ot yiyecek. olmaz. aşk paylaşmaktır. pirzolayı beraber kemirecen o dert değil ya senin pirzolayı yer çok acıkırsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qwertyuasd Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 SeaGle said: Bitkinin bi bilinci varsa, sadece iletisim kuramiyosak, algilayamiyosak? Yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 lovecraft0Z said: Suark said: lovecraft0Z said: Suark said: lovecraft0Z said: ya şu konuyu ciddi ciddi tartışsak şu başlıkta? vejeteryanlık-veganlık ne düşünüyorsunuz gerçetken tezleriniz neler, yani araştırmalara göre vejeteryanlar daha sağlıklı falan diyorlar. trollemenin dışında bu konuda iyi okumuş araştırmış kimse varm iki yüzlülük genel tarifiyle yani ayy hayvanlara kıyıyolar diye vegan veji olanlar için diorm neden abi mesela. yani diyelim ki samimi bir vegan dan bahsediyoruz, şov için değil e tamam hayvanlar ölmesin diyor neden? hayvanlar bitkilerden daha çok kendine benzediği için. bitkilere kıyıyor ama namussuz? onların ne günahı var? iki yüzlülük deil mi bu, sırf kendine benzio die bi grubu kollamak. şu var, hayvanlar bize benziyor evet, ve hayvanlar acı çekiyor, daha basitte olsa psikolojileri ve duyguları var. Acı çektikleri bir merkezi sinir sistemleri var. Bitkilerde bunlar yok. bitki acı çekmiyor bilinci psikolojisi hiçbişeyi yok. nerden biliyorsun olmadığını? sadece senin algılayamadığın seviyede olunca mı oluyor hissetme veya psikoloji? Acı çekmediklerini bilemezsin, senin gibi çekmiyo olabilirler, ama nasıl sen 3 renk görebilioken kelebekler bisürü görebiliosa, bitkilerde bambaşka acıları yaşıyor olabilirler. bitkilerde, nefes alıp verirken öldürdüğümüz canlılarda acı çekiyorlar, en basitinden canlarını veriyorlar. insan olarak, yaşıyorsak, bunu başka canlıları öldürmeye borçluyuz, get over with it. ha "ben az yiycem, ette yicem ama az yicem mass production olmasın ihtiyacım kadar yiyim, gidim avlanayım vs" diyosan bak samimisin derim. ama olay,"ayh kıyamam yemesinler kuzuları" seviyesine inince iki yüzlülük oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 2 yıldır paleo diet uygulayan birisi olarak bu başlığı bana bırakın. Her soruya cevap verecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 http://zeenews.india.com/news/eco-news/plants-nervous-system-discovered_641166.html bitkilerde sinir sistemi tarzı bişe var diyore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 al işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 moriarty said: erkek adam et yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 said: Karşımdakinin vegan olmadığı bir durumda birçok özelliğini beğeniyorum diyelim ama aklıma onun et yerken ki görüntüsü geliyor. Böyle olunca da araya bir duvar koyuyorsunuz. Ne zaman veganlıkla ilgili birşey görsem okusam kuzu çevirme yapmak istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Suark said: lovecraft0Z said: Suark said: lovecraft0Z said: Suark said: lovecraft0Z said: ya şu konuyu ciddi ciddi tartışsak şu başlıkta? vejeteryanlık-veganlık ne düşünüyorsunuz gerçetken tezleriniz neler, yani araştırmalara göre vejeteryanlar daha sağlıklı falan diyorlar. trollemenin dışında bu konuda iyi okumuş araştırmış kimse varm iki yüzlülük genel tarifiyle yani ayy hayvanlara kıyıyolar diye vegan veji olanlar için diorm neden abi mesela. yani diyelim ki samimi bir vegan dan bahsediyoruz, şov için değil e tamam hayvanlar ölmesin diyor neden? hayvanlar bitkilerden daha çok kendine benzediği için. bitkilere kıyıyor ama namussuz? onların ne günahı var? iki yüzlülük deil mi bu, sırf kendine benzio die bi grubu kollamak. şu var, hayvanlar bize benziyor evet, ve hayvanlar acı çekiyor, daha basitte olsa psikolojileri ve duyguları var. Acı çektikleri bir merkezi sinir sistemleri var. Bitkilerde bunlar yok. bitki acı çekmiyor bilinci psikolojisi hiçbişeyi yok. nerden biliyorsun olmadığını? sadece senin algılayamadığın seviyede olunca mı oluyor hissetme veya psikoloji? Acı çekmediklerini bilemezsin, senin gibi çekmiyo olabilirler, ama nasıl sen 3 renk görebilioken kelebekler bisürü görebiliosa, bitkilerde bambaşka acıları yaşıyor olabilirler. bitkilerde, nefes alıp verirken öldürdüğümüz canlılarda acı çekiyorlar, en basitinden canlarını veriyorlar. insan olarak, yaşıyorsak, bunu başka canlıları öldürmeye borçluyuz, get over with it. ha "ben az yiycem, ette yicem ama az yicem mass production olmasın ihtiyacım kadar yiyim, gidim avlanayım vs" diyosan bak samimisin derim. ama olay,"ayh kıyamam yemesinler kuzuları" seviyesine inince iki yüzlülük oluyor. tam olarak öyle değil. senin "acı çekme" diye tanımladığın şey bir elektrokimyasal reaksyon. insan oldugun için bedenine içkin olan bu özelliği evrensel sanıyorsun ama değil. çünkü bunu sağlayan bir sistem var: merkezi sinir sistemi. merkezi sinir sistemi olmayan hiç bir canlı "acı çekmek" diye tanımladıgın, aslında bedenin kendini savunma mekanizmasının ürünü olan hissiyatı yaşamaz. kelebeklerin 3 renk görmesi, onlarında senin gibi gözlere sahip olmasından ama bu gözün aynı niteliklere sahip olmamasından (ve gerek olmadığı için ve başka sebeblerle öyle evrimleşmediğinden) kaynaklanıyor. yani ortada metafizik bişey yok. o yüzden bedende hangi organlar sistemler varsa onun ürünleri olan etkileri yaşıyoruz. Bitkilerde bunlar yok o yüzden senin gayet insani şekilde düşünmeye çalıştığın belki onalrda bi çeşit acı çekiyor durumu mümkün değil. onlar da his yok. onu üretecek mekanizma yok çünkü. Acıya benzer falan bişeyde yok, çünkü acıya benzer bişeyin olması için merkezi sinir sitemine benzer bişeyin olması gerekirdi, onun için de evrimsel konumları farklı bedenleri farklı olurdu. Fakat sinir sistemi olan ama daha basit olan canlılarda (balıklar mesela) acı çekme durumu vardır dersen o zaman değişir, tartışılabilir. ama bitkilerde bu mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 allam yaleppim ya. ne ilginç ne boş insanlar var da böle akımlar yaratmaya uğraşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 pontipati said: http://zeenews.india.com/news/eco-news/plants-nervous-system-discovered_641166.html bitkilerde sinir sistemi tarzı bişe var diyore uzun okuyamadım bakıcam ama. eger öyleyse durum değişir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Red said: mantıklı lan aslında. ben sigara içmeyen biri olarak sigara içmeyen kadınlar önceliğim. sigara içen bir kadınla evlendiğimi düşünemiyorum. her gün döverim Sigarayı bende sevmiyorum kadınlarda. Arada bir içiyorsa belki olabilir ama sürekli paket taşıyorsa hiç hoş değil. Kendim de içmiyorum çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 piramitoseksüellik olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar