Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizgiroman Eleştiri Sitesi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Yabanci siteleri okurken aklima geldi, baktim, ulkede adam gibi cizgiroman elestiri sitesi yok. Eski seylere bakmayan, sadece o hafta cikmis seyleri firmalara gore ayirarak elestiren bir site yok yani. Hemen acigi kapatalim dedim =)

Maddi her seyi ben karsilarim, her hafta tek basima epey seri de elestiririm. Ben de aynisini yaparim diyen olursa ise girisecegim. Klasik torrent yontemiyle gidecegiz, benim gibi her hafta 20-30 cizgiroman okuyan insanlar genelde teker teker indirmezler, Persembe gunleri gecen haftanin cizgiromanlari paket olarak cikar. 0-Day Week of 06-26-2013 torrenti yani 06.26-07.03 arasi cikan herseyi kapsar ve 07.03'de cikar. Ben de bu paket icindekilerin elestirilerini 07.03-07.10 arasi koyalim diyorum, sonraki weekly cikana kadar.

Daha onceki site denemelerimden ne kadar karmasiklik, o kadar basarisizlik oldugunu ogrendim. Firmalara gore kategorilendirilmis bir blog dusunuyorum iste sadece. Her hafta 3-4 cizgi roman elestirim diyen 2-3 kisi cikarsa siteyi kuracagim. X-Men'lerin hepsini elestirim ben, bir de arada okudum ek seyleri elestirim iste.

Icerik olarak cok uzun ve detayli seyler istemiyorum, ilk sayilar harici (onlarin detayli olmasi gerek) 200 karakter filan yeter. Basit elestiriler yani. Zaten 10. sayinin elestirisini okuyan konuyu ve karakterleri biliyordur, o kisiye hitap edecek seyler. Oyku gelisimi, gecmise tutarlilik, cizimde bir farklilik varsa o, yeni karakter eklendiyse o, arc bittiyse genel izlenimler filan. Son olarak spoiler dolu olacak elestiriler ilk sayi elestirileri disinda, zaten okumus olanin okuyacagi gibi. Bir analiz-elestiri karisimi yani. Ben de genelde okuduktan sonra donup elestiri okurum zaten 10-12-35 numarili sayilar icin elestiri okuyorsam.

Vizyonu anlatabilmisimdir umarim. Eger yapabilirsek Turkiye'de tek olacak sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

yok kesinlikle baymaz ama zor iş..
haddime değil ama ustalara saygı gibi bişler yapmak lazım aslında.
şöle bi forth world, eternals, bi omac falan incelemeleri sahaen olur.
veya joe kubert, john severin gibi ustadların kısa serilerini incelemek gibi şeyler olmalı bence.

güncel cizgi roman review'u evet önemli ama biraz arakya bakmak daha doğruda olucaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kuruyorum abi ben siteyi, boyle adam toplayip kurmaktansa, kurup adam toplamak daha iyi oluyor genelde. Gecmis deneyimlerimden bunu da ogrendim. Hem adam toplayinca once tasarim-isim tartismalari filan cikiyor, daha baslamadan is sarpa sarabiliyor.

Kurarim, her hafta tum X-Men'leri koyarim haftaya baslayarak. Ek seyler de koyarim iste, insanlar da gelir diye umuyorum.

Istersen sen de eski seyleri yaz Cuce =) Ama odak yeniler olmali bence. Eskiler hakkinda Turkce bilgi de var epey zaten. Guncel yok hic. Hatta insanlar yeni seyleri bilmiyorlar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Gecmisi-kulturu anlatan site yok, evet ama zor is o. Eger yazar toplarsa ama boyle guncel elestiri diye (kabul edersiniz ki hem daha cok hit alir, hem daha rahat yazar bulur) belki yavas yavas onlari da kapsar aylar sonra. Kim bilir?

Ama boyle baslamak daha dogru.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Guncel elestiri oyle olmuyor abi iste. Cizgiroman okuyuculari genelde okuduktan sonra da elestiri okuyor. Zaten yeni cikanlar ve oneshot'larin uzun elestirileri olacak yaninda.

Soyle dusun bak: bir filmi izledikten sonra hakkindaki yorumlari okumak gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

merak ettiğim şey bi sayıyı okumak 3 dakika sürüyoken yapılan incelemeyi okumak ne kadar sürecek? yani inceleme okuyana kadar bölümü okusak daha kolay değil mi?

cüce'nin dediği mantıklıymış bence daha biraz.

yok cok öle deil.

mesela güncel reviewları takip edip su seriye alayım buna baslıyım diyo isnanlar. veya bir eventin arka planını reviwelardan sole bi takip edip dalıyoalr evente
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mali yarar saglamanin da yolunu buldum. Mycomicshop.com'dan affiliate linki verecegim. Baska reklam filan gerekmiyor. Her elestirinin altina bir satin al linki koyarim.

Comixology ile de entegte etmeyi deneyecegim elestirisi olanlari direk siteden alip okumak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...