Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpekli patiler yardim

Nekro

Öne çıkan mesajlar

Kuzenin golden ı var 1 yaşında sanırım erkek. Tatilde yanına gelince arada oynamaya gezdirmeye falan çıkarıyorum. Ama hayvan öyle birşey ki beş adımda bir otun çimenin ağacın artık ne varsa yanında durup kokluyor isiyor birseyler yapıyor. Yurutecem Diye çekmekten sırt kası yaptım.

Gel deyince arada dinliyor yine hakkını yemeyeyim. Ama eğitimi falan yok tabi.

Sizde de böyle mi bu ya adam gibi sokakta yuruyemiyecek miyiz. Hadi parka gireyim bari takılsin orda çimenin otun içinde istediği gibi diyorum o zamanda gelip yanıma oturuyor
Sosyal ağlarda paylaş

köpeklerin hayatı koku üstüne kurulu nerdeyse. eğer köpeği evde falan bakıyorlarsa , doğal olarak çok fazla değişik kokular alamıyordur , dışarı çıkınca da acısını çıkarıyordur bu durumun.

tavsiyem büyük köpekler için olan makaralı tasmalar var onlardan alın öyle gezdirin. bide biraz eğitilmesi de gerekebilir. yani söz dinlemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
İstersen sürekli durup koklamasına izin ver istersen de hiç izin verme yürüyüş güzergahını oluştur ve sadece senin belirlediğin yerlerde durmasına izin ver. Normalde köpekler sürü halinde gezdikleri için sürü lideri keyfi ve zamansız molalara izin vermez ve sürüden birisinin durduğunu görürse onu uyararak devam etmesini sağlar ve onun belirlediği alanlarda mola verilmesine olanak tanır. Köpeklerin uzun yürüyüşlere ihtiyacı vardır. Psikolojileri açısından çok yararlıdır. Herhangi bir alanda durmak istediğinde tasmasından çekiştirerek yürü diye komut verirsen zamanla öğrenecektir ve ikide birde durmayı bırakacaktır. Cesar Milan'da izlemiştim bizim isteğimiz dışında durmasına izin vermememiz gerektiğini söylemişti bu nedenden dolayı..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...