Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psikolojik sorunum mu var?

diaboliq

Öne çıkan mesajlar

Birde şu olay var bak ben ne kadar sinir olabiliyorum diye bardak çanak kıran var. Hayatımda bardak çanak kırmış birisi değilim fakat geçende bende kırabilirim tarzında tabak kırdım sinirlenince hiç bir faydası yok. Ben küfür ediyorum bardak çanak tarzı şeylere o kadar. Şahsa küfür etmem genelde
Sosyal ağlarda paylaş

Kız arkadaşınla ilişki durumun problemli olabilir mi ? Hani şu yemek yiycen mi diye 2 kere sorunca kapıya haryuken çektim diyince aklma geldi bide kac senelik iliskiniz. Çünkü ben 4 senelik aşırı inişli çıkışlı olmaya başlayan bir ilişkinin sonlarnda senin vermeye başladgn tepkilerin hafiflerini yaşyordum. Hani kaybetmek istemedigin ama bariz anlasamadgn biriyle surdurdugun iliski ağır piskolojik deformasyonlara yol açabiliyor alttan alttan yavas yavas
Sosyal ağlarda paylaş

panik atak dostum geçmiş olsun. bende de vardı ilk başlarda bende doktora gitmek istemedim ama sonra PA Vertigo'yu da tetikleyince allahım şaştı. lutfen bir uzmana görün mutlaka kendinden çok çevrendekilere de zarar veriyorsun bilmeden.. ayrıca lustral iste doktorundan hem iyi geliyor hem de yatak performansını artırıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

PA değil bu, anksiyete bozukluğu. Panikatak için şu semptomlardan;

said:
(1) çarpinti, kalp atimlarinin duyumsama ya da kalp hizinda artma olmasi

(2) Terleme

(3) Titreme ya da sarsilma

(4) nefes darligi ya da boguluyor gibi olma duyumlari

(5) Solugun kesilmesi

(6) Gögüs agrisi ya da gögüste sikinti hissi

(7) Bulanti ya da karin agrisi

(8) Bas dönmesi, sersemlik hissi, düsecekmis ya da bayilacakmis gibi olma

(9) Derealizasyon (gerçekdisilik duyulari) ya da depersonalizasyon (benliginden ayrilmis olma)

(10) kontrolunu kaybedecegi ya da çildiracagi korkusu

(11) ölüm korkusu

(12) Paresteziler (uyusma ya da karincalanma duyumlari)

(13) Üsüme, ürperme ya da ates basmalari

en az 4 tanesinin yaşanıyor olması lazım.

1 yıllık PA hastası, -artık iyileştim diyebiliyorum gerçi- olarak söyleyebilirim ki PA değil o. Anksiyete bozukluğu.

En kısa sürede psikiyatriste gitmen gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada anksiyete bozukluğu da PA'nın bi önceki evresidir. Birden PA'ya çevirebilir ki kesinlikle ve kesinlikle buna izin verme. Acilen tıpış tıpış bi psikiyatriste lütfen.

Ek olarak, gidip eczaneden lustraldir hededir hödödür alma.

Hepsi ssri denen serotonin geri alım inhibitörüdür ama etken maddeler farklı. Lustral biçok kişide iştahsızlık yapar mesela ilk ay. Essitalopram etken maddeli eslorexdir cipralex dir bunlar uyku düzensizliği yapar. Doktor seni dinler dinler huyuna suyuna göre uygun etken maddeli ilacı verir.

Antidepresantın yanında anksiyolitik de verebilir. Gerçi PA olmadığı için pek ihtiyaç duymaz belki ama yine durumunu görmesi lazım. Ben antidepresanın yanında 1 ay da xanax kullanmıştım, çok ağır evredeydi ataklar.

Senin için daha hafif anksiyolitikler kullanabilir mesela, tranko buscas mı ne bi ilaç var futbolcu ismi gibi sdf. Onu verebilir. Daha hafif bi ilaç o. Ben ilk 2 hafta xanaxı içtikten 10 dk sonra direk uyuyordum, yatağa gittiğimi hatırlamıyordum vs dgbsfdgs. Ağır ilaçlar var yani. Hoş xanaxı gidip alamazsın eczaneden, yeşil reçeteye tabi.

Kısaca, hemen doktora. Kafana göre ilaç da alma sakın.
Sosyal ağlarda paylaş

Yan etkiden de korkmana gerek yok.

En kuvvetlisinin yan etkisi 3 gün rahatsız eder. Sonra 1 ay içşnde kayboluyor zaten vücutta belli bi doza eriştiği zaman.

Hastalık ilacın yan etkisinden çok daha fazla zarar verir. Yarın öbür gün agorafobi falan başlar, dışarı çıkmak istemezsin. PA'ya dönüşür hayatın zindan olur bi süre.

Yeni nesil antidepresantlar iyidir. Korkmana gerek yok.

Bu kadar yazıyorum ediyorum, yardımcı olma isteğimden. İyi biliim şu sıkıntıları, zorlukları. Geçiyor elbette ama biraz sıkıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Panik bozukluk genel isim. Panik atağı da kapsaması lazım. Panik atak değil de "panik atağı" asıl zaten ismi. Atağı tanımlayan bi isim yani. Panik atağı geçiren biri panik bozukluk sahibi oluyordu.

Çok karışık ya, anksiyete bozukluğu zaten 3-5 çeşit, panik bozukluk, panik atak, ot atağı bok atağı, karışık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...