Saeros Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 islam'da tanrının cinsiyetine dair bişey söylendiğini pek hatırlamıyorum, sadece melekler cinsiyetsizdir diye bişey hatırlıyorum ama tanrının inananlar tarafından bir erkek olarak görüldüğü çok bariz hatta aramızda tanrıyı bu şekilde görenler varsa gelip beni ayıplayabilirler, çünkü tanrının kadın olabilmesi düşüncesi onlar için tanrıya edilmiş bir hakaret olarak görülecektir bu konuda zaten hristiyanlığı ele bile almıyorum, baba oğul ve kutsal ruh falan uçmuş gitmiş onlar ama islam'da da yazılmış çizilmiş olmasa da bir otoriter baba/tanrı figürü var; sizi çok sever ama pek göstermez, yanlış bişey yaparsanız cezalandırır bu sanırım biraz da ailedeki rol dağılımıyla ilgili bişey. sonuçta ataerkil bir toplumda yaşıyoruz; erkek evin direği, erkek eve ekmek getiren, erkek zaplayan, erkek erkek, erkek. kadınsa daha pasif, doğurgan vs olarak görülüyor, ki hatta bazı ailelerde kadının bir bireyden çok mal olarak görüldüğünü de haberlerde orda burda görüyoruz. tecavüze uğrayan kadın kirlenmiş oluyor, namus meselesi oluyor, bir takım arındırma/temizleme işlemleri başlıyor. hatta tecavüz gibi sıradışı bir örneğe gitmeden önce en basit cinsel arzuları ele aldığımızda bile erkeğin cinsel arzularının haklı görülmesi, kontrol edilememesi (hatta gerek olmaması), ama bunun yanında kadının cinsel arzularının haksız, sapkın, mutlaka kontrol ve baskı altında tutulması gerektiği gibi bir düşünce var. bu yüzden tanrının kadın olması düşüncesi, bazı kişileri tanrıyı olduğundan daha düşük bir seviyedeymiş gibi düşünmeye itebilir ve kendilerine göre haklıdırlar. fakat insanların bu kadar bütünleşmiş ve birbirine alışmış olduğu bir zamanda hala daha orta çağdan kalma bir cinsiyet ayrımcılığının olması beni düşündürtüyor böyle bi anlık bi düşünceyle wot girmişim, bari kendi tanrı görüşümü de ekleyip bitireyim tanrı benim için cinsiyetsizdir ki zaten cinsiyet dediğiniz şey temelde üremeye yarayan bir şey olduğu için tanrının cinsiyetsiz olması elbette ki en mantıklı olan düşüncedir. fakat tanrı benim için olması gerektiği gibi bir tanrıdır, uğruna bişeyler yapılmasını beklemeyen, olabildiğince nötr ve sessiz bir izleyicidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 çok trip yerdim "ya ama bazılarınız bana tapınmıyor yaaaa" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 tanrı şuan erkek olarak görülüyo. ilk tek tanrılı inançlarda tanrı kadındı. gaiadan türeme karakterler çoğu, doğa ana muhabbeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 olmadığını nerden biliyoruz abi.. murphy's law aslında tanrının bize attığı tripler olabilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Tanrı varsa iki cinsiyetinde tanrısıdır, velev ki ibne, hala tapmaya devam edermyidiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Tanrı varsa net erkektir, bunun tartışması bile saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Tanri fikrini dusundugumde hep kadin dusunurum ben, hatta oturup da dua ettigim nadir anlarda Inanna'ya, Kibele'ye filan dua ederim sarhos ve dolayisiyla Dionysus'cu degilsem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 allah'ı insanla ilgili bir sıfatla tanımlamak yok islam'da; ama genel algı konusunda haklı olabilirsin. o da daha çok erkeği güçle, kadını sevgi ve şefkatle ilişkilendirmekten olsa gerek. yoksa açık açık allah doğmamıştır, doğurmamıştır; vasıflarında hiç bir ortağı yoktur deyip insanla ilgili olabilecek tüm benzerliği ortadan kaldırılıyor kitapta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 yoo ben direk kadın olarak kurguluyorum kafada böle bişi yok tabide, okuduğum gördüğüm kadarıyla öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 ayda bir gökten nur yerine kan yağardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 İslam'da kadın diye bi cinsiyet mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 yuh artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Vingthor said: ayda bir gökten nur yerine kan yağardı Genius/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 tanrı mı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 BabacumMostors said: çok trip yerdim "ya ama bazılarınız bana tapınmıyor yaaaa" Jim Carrey'in bazı filmleri, Woody Allen'ın çoğu filmlerindeki senaryolar "Kadın tanrı olan evren nasıl olur?" sorusuna güzel örnek olabilir. Tanrı diye birşeyin en azından insanların algıladığı biçimde var olmadığının en büyük kanıtı bu zaten bence. Çoğalmak için gelişmiş bir sistemin getireceği karakter tanrıda niye olsun ki? Hatta karakter olgusuna niye ihtiyaç duysun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 huun said: allah'ı insanla ilgili bir sıfatla tanımlamak yok islam'da fiziksel özellik anlamında mı dedin, bin tane sıfatı var çünkü allah'ın bizim duygusal yapımızda adlandırdıgımız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Vingthor said: ayda bir gökten nur yerine kan yağardı AHAHAHAHAHAH öteki konudaki mesajın üstüne şu "FINISH HIM!" oldu yüzümü yıkayıopgeleyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 tartıştığınız konu baştan saçma değil mi? tanrının olduğuna emin oldunuz da cinsiyeti mi kaldı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 var olduguna inananlar tartısıyodur belki? sanane bundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 buranın agresif ergeni sen misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 GERGE said: Tanri fikrini dusundugumde hep kadin dusunurum ben, hatta oturup da dua ettigim nadir anlarda Inanna'ya, Kibele'ye filan dua ederim sarhos ve dolayisiyla Dionysus'cu degilsem. DAFUQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Tartisilacak bir sey yok bence de. Cogu tanrinin cinsiyeti belli, hatta hepsinin belli. Bir islamda belli degil. Futanari olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 tanrı nın gerçekten olmadığını gösterecek onlarca kanıt varken etrafta ortaçağ avrupası gibi tanrının cinsiyeti, meleklerin cinsiyetini tartışmak pek anlamlı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 burda insanların algısı tartışılıyor daha çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Wikipedia'nin futanari sayfasina bektimda simdi, oha lan! O ne! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar