Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tanrı kadın olsaydı

Saeros

Öne çıkan mesajlar

islam'da tanrının cinsiyetine dair bişey söylendiğini pek hatırlamıyorum, sadece melekler cinsiyetsizdir diye bişey hatırlıyorum

ama tanrının inananlar tarafından bir erkek olarak görüldüğü çok bariz
hatta aramızda tanrıyı bu şekilde görenler varsa gelip beni ayıplayabilirler, çünkü tanrının kadın olabilmesi düşüncesi onlar için tanrıya edilmiş bir hakaret olarak görülecektir

bu konuda zaten hristiyanlığı ele bile almıyorum, baba oğul ve kutsal ruh falan uçmuş gitmiş onlar

ama islam'da da yazılmış çizilmiş olmasa da bir otoriter baba/tanrı figürü var; sizi çok sever ama pek göstermez, yanlış bişey yaparsanız cezalandırır

bu sanırım biraz da ailedeki rol dağılımıyla ilgili bişey. sonuçta ataerkil bir toplumda yaşıyoruz; erkek evin direği, erkek eve ekmek getiren, erkek zaplayan, erkek erkek, erkek. kadınsa daha pasif, doğurgan vs olarak görülüyor, ki hatta bazı ailelerde kadının bir bireyden çok mal olarak görüldüğünü de haberlerde orda burda görüyoruz. tecavüze uğrayan kadın kirlenmiş oluyor, namus meselesi oluyor, bir takım arındırma/temizleme işlemleri başlıyor. hatta tecavüz gibi sıradışı bir örneğe gitmeden önce en basit cinsel arzuları ele aldığımızda bile erkeğin cinsel arzularının haklı görülmesi, kontrol edilememesi (hatta gerek olmaması), ama bunun yanında kadının cinsel arzularının haksız, sapkın, mutlaka kontrol ve baskı altında tutulması gerektiği gibi bir düşünce var. bu yüzden tanrının kadın olması düşüncesi, bazı kişileri tanrıyı olduğundan daha düşük bir seviyedeymiş gibi düşünmeye itebilir ve kendilerine göre haklıdırlar. fakat insanların bu kadar bütünleşmiş ve birbirine alışmış olduğu bir zamanda hala daha orta çağdan kalma bir cinsiyet ayrımcılığının olması beni düşündürtüyor

böyle bi anlık bi düşünceyle wot girmişim, bari kendi tanrı görüşümü de ekleyip bitireyim
tanrı benim için cinsiyetsizdir ki zaten cinsiyet dediğiniz şey temelde üremeye yarayan bir şey olduğu için tanrının cinsiyetsiz olması elbette ki en mantıklı olan düşüncedir. fakat tanrı benim için olması gerektiği gibi bir tanrıdır, uğruna bişeyler yapılmasını beklemeyen, olabildiğince nötr ve sessiz bir izleyicidir
Sosyal ağlarda paylaş

allah'ı insanla ilgili bir sıfatla tanımlamak yok islam'da; ama genel algı konusunda haklı olabilirsin. o da daha çok erkeği güçle, kadını sevgi ve şefkatle ilişkilendirmekten olsa gerek.

yoksa açık açık allah doğmamıştır, doğurmamıştır; vasıflarında hiç bir ortağı yoktur deyip insanla ilgili olabilecek tüm benzerliği ortadan kaldırılıyor kitapta.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

çok trip yerdim "ya ama bazılarınız bana tapınmıyor yaaaa"

Jim Carrey'in bazı filmleri, Woody Allen'ın çoğu filmlerindeki senaryolar "Kadın tanrı olan evren nasıl olur?" sorusuna güzel örnek olabilir.

Tanrı diye birşeyin en azından insanların algıladığı biçimde var olmadığının en büyük kanıtı bu zaten bence. Çoğalmak için gelişmiş bir sistemin getireceği karakter tanrıda niye olsun ki? Hatta karakter olgusuna niye ihtiyaç duysun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...