Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbulda En güzel yemekler nerde bilirim.


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

DoGMeaT said:


bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence.

gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten



İstanbulda yediğim kebap-köfte-dönerin ardından masadakilere, bu yedikleri şeylerin yalan olduğunu anlatırken kendimi nasılda paralamışım lan.

anlamsız gözlerle alık alık baktılar sadece. patronu çağırıp bu ne aq dedim, herkes kızdı bana, burda böyle dediler, horladılar

-ağzınızın tadını bilseniz burnunuzun bokunu yersiniz anca demiştim.


bir antakyalı olarak ağlıyorum şuan kardeşim.

güncelleme: antakyanın köftesi dönerinden daha meşhur ve iyidir. En meşhuru Turan Köftedir ama 2003 ten sonra asıl adam bıraktı şimdi sıradan köfteciden farkı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:


bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence.

gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten



böyle bir tad yok usta... burada (marmaris) yapıyorlar antakya döneri parmaklarımı yememek için zor tutuyorum. 2 öglende bir giderim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dönerin memleketi ankara abi, bursa nerden çıktı, üzerine o kadar sos, tereyağı, yanına yoğurt koysan, sadece ekmek versen de yer insanlar. Listedeki 4-5 yerde yemişim, ekstradan bir kaç yer de daha yedim İstanbul da döner ama, şimdiye kadar ki en güzeli çarşıdaki karadenizdi, birde kömürle yapsa inanılmaz olacak ama adam hızlı yapmak zorunda tabi kömüre sabır dayanmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LAn yaprak döner dedin mi olayın hası Erzincandır. Adamı hasta etmeyin yok Bursa, yok Antakya. Antakya nere la öle bir yerde mi var ?

Neyse Kartal Sahil'de meydanda İtimat diye bir dönerci var. Kesin gidip yiyin. Lavaşlarını kendi yapıyorlar, tandırları var. Süper dönerleri. Porsiyon, tarzan isteyin onlar hazırlarlar 14 tl dürümü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Değil... Ayrıca istediğin gibi yapamıyorlar. Dereceler hakkında hiçbir fikirleri yok.

http://foodloverguy94.wordpress.com/2012/06/28/cuts-of-beef-and-temperature-of-beef/

Bir yere kötü demeden önce gitmek lazım. En az 10 defa gittim, hiçbirisinde de istediğim gibi getirmediler eti. en son well done istedim, medium well getirdiler "ama bu et böyle yenir" dedi adam. Güler misin, ağlar mısın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Bir yere kötü demeden önce gitmek lazım. En az 10 defa gittim, hiçbirisinde de istediğim gibi getirmediler eti.


türkiyede medium rare'ı anlatabildiğim bir yer olmadı

miklaya gittik ,lan sonucta mikla,bu adamlar kesin anlar dedim,garsonun yüzündeki bön ifadeyi gördüğümde kalbim kırıldı,şef garsonu cagırdık,fayda etmedi,bi kağıda yazıp yolladık mutfağa,orda birisi anlamış neyse.


Akito said:

adamınbiri + dogmeat

ben meraklıyım bu konuya hobi olarak öğreniyim diyorum ama ne yapmalıyım nerelerden öğrenmeliyim ?


abi meraklıysan youtubedan,uzman tv'Den,anne,annaneden,ve bol bol yemek yaparak ogrenirsin,gidip yemk yapmayı orenmek için kursa yazılmak bana cok sacma geliyor.

hangi yemek olursa olsun 5. sefer denediğinde biraz öğrenmiş oluyorsun,bul bi tarif yap 5 kere,inan 6.da muhteşem cıkacak sonuclar.




adamınbiri said:

Mısırın tarihi ve kullanım alanları ile ilgili 45 sayfalık yazı hazırlamış biri olarak.kolay gelsin demek istiyorum


aynısının süt ve krema için olanını yaptım
hahaah nefret ettim bi hafta süt içemedim ya

tarihinden çeşitlerine içeriğinden ambalajına ıyh




dreagloth said:

Dönerin memleketi ankara abi, bursa nerden çıktı, üzerine o kadar sos, tereyağı, yanına yoğurt koysan, sadece ekmek versen de yer insanlar.





ankarada ercinzanda heryerde güzel döner yapılıyordur eminim.hmm ankara zaten aspava diyarı onu anlarım

ama kusra bakmayın arkadaşlar , döner dediğiniz şeyin doğdugu topraklar Bursadır. Erzurum deseniz cağ kebabı fln diyip hadi bi raddeye kadar anlıyacam ama kurtuluş savaşı öncesi ankara dediğiniz yer bi köydü,arpa bulgur şehriye kültürü olur anca

dönerle bursaya nazaran çooooooooooook sonra tanışmış bi yerden bahsediyoruz. Kaliteli yemek olayının yarısı gelenektir,bursa'da geleneğin tillahi var.


senin o üzerine sos ve tereyağ dökülen ekmek dediğin şeyin adı var aga , tirid :D

hani o "tiridine tridine tridine bandım" daki tirip o işte,kastamonu yöresinde fln sevilir baya ama ben zerre hazzetmem.tam bir gastronomik cahillik oldugunu düşnüyorum.

iyi bir iskenderin sosu ve tereyağı,asla döner tadının önüne geçmez,bursaya yolun düşerse ben size bi yer tarif ederim,o zaman daha iyi anlarsınız.o yüzdendirki iskender konusunda elitistim,iskender dediğimde bulamaç gibi birşey geliyorsa,mutsuz oluyorum,iskender junkfood değildir,dönerin ulaştığı en yüksek mertebelerden biridir,o yüzden bulamacımsı iskenderlere karşıyım.






ben bu yemek konusunu kafama cok takıyorum ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
frango döner - mecidiyeköy

[www.frango.com.tr]

almanların biliyorsunuz döner merakı en az bizim kadar var ,avrupanın en gözde junk foodlarından döner,özellikle müptezel -genç-bohem tayfa deliriyor döner diye,ama adamların ufku geniş,sos mos fln ne varsa veriyorlar içine,tam bir junk food'a ceviriyorlar döneri

bizim burdaki gibi pattis kızartması ketcap mayonez dayıyan dönercilerden bin kat daha samimi bence soslu döner

içinizdeki muhafazakar çığlıklar atıyor olabilir ama ben avrupai döneri çok seviyorum,ahanda buraya yazıyorum 5-10 yıl içinde fena yayılacak bu trend

ayrıca soslu döner kültürümüze cok ters değil,çoğu insan gastronomik başkentimizin antep oldugunu savunur,tamam saygı duyarım , ama bana sorarsanız hatay mutfağı tokat manyagı yapabilir antebi,kebap üzerine kurulu olmayan ve füzyonumsu bir yemek anlayısı vardır hatayda,daha rafine ve daha samimi,fastfooda daha uzak,o yüzden herkez antep mutfağı diyince bişiler anlarken hatay mutfağını tanımayan onca insan var

bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence.

gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten

ne diyosun la diyenleri frangoya davet ediyorum.tahinli ,cacıklı acılı, barbekü soslu ,sarımsaklı alman usulü döner yapıyorlar VE ÇOK İYİLER.
izzet çapa bile girmiş bu alman döneri işine bi yerde dükkanı var ama sölemiycem yerini ve hiç önermem,çok kötü bence.frango ise ıhmmm kalite akıyor gerçekten mcidiyeköye bahane buluyorum gitmek için.



antakya döner diye getirdikleri sosun antakya ile alakası yok güzel bile değil

ama garlic sosu baya başarılı (tu)

bi iskenderunlu olarak her dönerciye istisna göstermeden bok atar ön yargıyla yaklaşırdım burayada tavrım aynı oldu ama döneri gerçekten başarılı.
baharatlı pattiside güzel baya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

garlic , acı ve cacıklı soslarını denedim ben , hepsi güzeldi

antakya soslusunu yemedim ama yememde zaten, orjinalini bildikten sonra yerini tutamaz biliyorum cunku:)

ayrıca bugün gittiysen belki gözgöze gelmişizdir daha 2 saat önce tıkınıyordum orda,ateş istedim diye trip atan dallama sen değildin umarım asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

etinizi kendiniz bişirin abiler. et fiyatları zaten uçuk, dry aged, premium falan zaten yalan ama tanıdık ve kendi sığırını kesen kasaptan "yazılı" bifteğinizi alın bişirin. dünyanın en kolay şeyi. bilfiil karın doyuran hobi yani.

hele ucuzundan 1-2 derece töleranslı bi sous vide setupı ile eşek olsa güzel et pişirir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi Döner, Beşiktaş Karadeniz
EN iyi Et, Nusret
En iyi Pizza, hepsi rezil
En iyi Hamburger, KomşuBurger Levent
En iyi Tavacı, Recep Usta Suadiye
En iyi Balık, İsmet Baba Kuzguncuktaydı galba, yada Bodrum Memedof Yalıkavak
En iyi Kanatçı, Haydarmı neydi adı iki telli falan baya uzak
En iyi Kokoreç, Üsküdar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

ahahahah vallahi ben de boynuzum sanırım halen :D
bi gün mutfak kiralıyalım paticik olarak senle geçelim mutfağa,yanımızada 3-4 tane hevesli genç alalım.
yarın bi arkadaşıma nişan yemeği hazırlıycam,malzemeleri aldım bugün 7 çeşit meze,ana yemek,tatlı,ara sıcak kişi başı 22 liraya denk geldi :D hepsi dua ediyo bana şuan.
evet doğru duydunuz patiler
22 lira gibi bir fiyata bu saydıklarımı yiyebilirsiniz.




istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...