marksman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 DoGMeaT said: bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence. gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten İstanbulda yediğim kebap-köfte-dönerin ardından masadakilere, bu yedikleri şeylerin yalan olduğunu anlatırken kendimi nasılda paralamışım lan. anlamsız gözlerle alık alık baktılar sadece. patronu çağırıp bu ne aq dedim, herkes kızdı bana, burda böyle dediler, horladılar -ağzınızın tadını bilseniz burnunuzun bokunu yersiniz anca demiştim. bir antakyalı olarak ağlıyorum şuan kardeşim. güncelleme: antakyanın köftesi dönerinden daha meşhur ve iyidir. En meşhuru Turan Köftedir ama 2003 ten sonra asıl adam bıraktı şimdi sıradan köfteciden farkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 DoGMeaT said: bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence. gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten böyle bir tad yok usta... burada (marmaris) yapıyorlar antakya döneri parmaklarımı yememek için zor tutuyorum. 2 öglende bir giderim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 adamınbiri + dogmeat ben meraklıyım bu konuya hobi olarak öğreniyim diyorum ama ne yapmalıyım nerelerden öğrenmeliyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Dönerin memleketi ankara abi, bursa nerden çıktı, üzerine o kadar sos, tereyağı, yanına yoğurt koysan, sadece ekmek versen de yer insanlar. Listedeki 4-5 yerde yemişim, ekstradan bir kaç yer de daha yedim İstanbul da döner ama, şimdiye kadar ki en güzeli çarşıdaki karadenizdi, birde kömürle yapsa inanılmaz olacak ama adam hızlı yapmak zorunda tabi kömüre sabır dayanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 DoGMeaT said: döner yazısı hazırlıyorum bunu okuyunca ciddiye almamistim. hakkaten hazirliyomus. masallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Marty said: DoGMeaT said: döner yazısı hazırlıyorum bunu okuyunca ciddiye almamistim. hakkaten hazirliyomus. masallah Mısırın tarihi ve kullanım alanları ile ilgili 45 sayfalık yazı hazırlamış biri olarak.kolay gelsin demek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 çağlayandaki uğrak kebap nasıl. sarımsaklı lahmacun var. iskenderin yanına altındaki ekmek dışında ayrıca özel ekmek vermeleride takdirimi kazanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 LAn yaprak döner dedin mi olayın hası Erzincandır. Adamı hasta etmeyin yok Bursa, yok Antakya. Antakya nere la öle bir yerde mi var ? Neyse Kartal Sahil'de meydanda İtimat diye bir dönerci var. Kesin gidip yiyin. Lavaşlarını kendi yapıyorlar, tandırları var. Süper dönerleri. Porsiyon, tarzan isteyin onlar hazırlarlar 14 tl dürümü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Vingthor said: Suadiye tikenin yaninda beeves'i onereyim tanidigim herkesi goturdum sanirim begenmeyen yok simdiye kadar nusrete yakin gunaydindan bariz daha sofistike Rezil ötesi, garsonları çok bilmiş. Et hakkında bi b.k bilmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 o konuda bende sinirliyim. sırf bilmiş bilmiş konuşuyolar. rare istiyorum diyorum. ama işte o öle ya rare istiyorum. ben bunu böyle yiyorum. her gittiğimde kavgasını veriyorum gerçekten. ama iki höt diyince susuyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 E ne öneriyon o zaman? Ayrıca döner ve Ali Usta yan yana anılmış ya, daha da davosa gelmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 riglous said: E ne öneriyon o zaman? Ayrıca döner ve Ali Usta yan yana anılmış ya, daha da davosa gelmem. eti güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Değil... Ayrıca istediğin gibi yapamıyorlar. Dereceler hakkında hiçbir fikirleri yok. http://foodloverguy94.wordpress.com/2012/06/28/cuts-of-beef-and-temperature-of-beef/ Bir yere kötü demeden önce gitmek lazım. En az 10 defa gittim, hiçbirisinde de istediğim gibi getirmediler eti. en son well done istedim, medium well getirdiler "ama bu et böyle yenir" dedi adam. Güler misin, ağlar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 etiler marmaris'in dönerinin yanına yaklaşanı henüz göremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 istanbul kokoreçi iğrenç bişey lan piç ediyolar resmen kıyma gibi yapıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 riglous said: Bir yere kötü demeden önce gitmek lazım. En az 10 defa gittim, hiçbirisinde de istediğim gibi getirmediler eti. türkiyede medium rare'ı anlatabildiğim bir yer olmadı miklaya gittik ,lan sonucta mikla,bu adamlar kesin anlar dedim,garsonun yüzündeki bön ifadeyi gördüğümde kalbim kırıldı,şef garsonu cagırdık,fayda etmedi,bi kağıda yazıp yolladık mutfağa,orda birisi anlamış neyse. Akito said: adamınbiri + dogmeat ben meraklıyım bu konuya hobi olarak öğreniyim diyorum ama ne yapmalıyım nerelerden öğrenmeliyim ? abi meraklıysan youtubedan,uzman tv'Den,anne,annaneden,ve bol bol yemek yaparak ogrenirsin,gidip yemk yapmayı orenmek için kursa yazılmak bana cok sacma geliyor. hangi yemek olursa olsun 5. sefer denediğinde biraz öğrenmiş oluyorsun,bul bi tarif yap 5 kere,inan 6.da muhteşem cıkacak sonuclar. adamınbiri said: Mısırın tarihi ve kullanım alanları ile ilgili 45 sayfalık yazı hazırlamış biri olarak.kolay gelsin demek istiyorum aynısının süt ve krema için olanını yaptım hahaah nefret ettim bi hafta süt içemedim ya tarihinden çeşitlerine içeriğinden ambalajına ıyh dreagloth said: Dönerin memleketi ankara abi, bursa nerden çıktı, üzerine o kadar sos, tereyağı, yanına yoğurt koysan, sadece ekmek versen de yer insanlar. ankarada ercinzanda heryerde güzel döner yapılıyordur eminim.hmm ankara zaten aspava diyarı onu anlarım ama kusra bakmayın arkadaşlar , döner dediğiniz şeyin doğdugu topraklar Bursadır. Erzurum deseniz cağ kebabı fln diyip hadi bi raddeye kadar anlıyacam ama kurtuluş savaşı öncesi ankara dediğiniz yer bi köydü,arpa bulgur şehriye kültürü olur anca dönerle bursaya nazaran çooooooooooook sonra tanışmış bi yerden bahsediyoruz. Kaliteli yemek olayının yarısı gelenektir,bursa'da geleneğin tillahi var. senin o üzerine sos ve tereyağ dökülen ekmek dediğin şeyin adı var aga , tirid :D hani o "tiridine tridine tridine bandım" daki tirip o işte,kastamonu yöresinde fln sevilir baya ama ben zerre hazzetmem.tam bir gastronomik cahillik oldugunu düşnüyorum. iyi bir iskenderin sosu ve tereyağı,asla döner tadının önüne geçmez,bursaya yolun düşerse ben size bi yer tarif ederim,o zaman daha iyi anlarsınız.o yüzdendirki iskender konusunda elitistim,iskender dediğimde bulamaç gibi birşey geliyorsa,mutsuz oluyorum,iskender junkfood değildir,dönerin ulaştığı en yüksek mertebelerden biridir,o yüzden bulamacımsı iskenderlere karşıyım. ben bu yemek konusunu kafama cok takıyorum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 said: frango döner - mecidiyeköy [www.frango.com.tr] almanların biliyorsunuz döner merakı en az bizim kadar var ,avrupanın en gözde junk foodlarından döner,özellikle müptezel -genç-bohem tayfa deliriyor döner diye,ama adamların ufku geniş,sos mos fln ne varsa veriyorlar içine,tam bir junk food'a ceviriyorlar döneri bizim burdaki gibi pattis kızartması ketcap mayonez dayıyan dönercilerden bin kat daha samimi bence soslu döner içinizdeki muhafazakar çığlıklar atıyor olabilir ama ben avrupai döneri çok seviyorum,ahanda buraya yazıyorum 5-10 yıl içinde fena yayılacak bu trend ayrıca soslu döner kültürümüze cok ters değil,çoğu insan gastronomik başkentimizin antep oldugunu savunur,tamam saygı duyarım , ama bana sorarsanız hatay mutfağı tokat manyagı yapabilir antebi,kebap üzerine kurulu olmayan ve füzyonumsu bir yemek anlayısı vardır hatayda,daha rafine ve daha samimi,fastfooda daha uzak,o yüzden herkez antep mutfağı diyince bişiler anlarken hatay mutfağını tanımayan onca insan var bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence. gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten ne diyosun la diyenleri frangoya davet ediyorum.tahinli ,cacıklı acılı, barbekü soslu ,sarımsaklı alman usulü döner yapıyorlar VE ÇOK İYİLER. izzet çapa bile girmiş bu alman döneri işine bi yerde dükkanı var ama sölemiycem yerini ve hiç önermem,çok kötü bence.frango ise ıhmmm kalite akıyor gerçekten mcidiyeköye bahane buluyorum gitmek için. antakya döner diye getirdikleri sosun antakya ile alakası yok güzel bile değil ama garlic sosu baya başarılı (tu) bi iskenderunlu olarak her dönerciye istisna göstermeden bok atar ön yargıyla yaklaşırdım burayada tavrım aynı oldu ama döneri gerçekten başarılı. baharatlı pattiside güzel baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 garlic , acı ve cacıklı soslarını denedim ben , hepsi güzeldi antakya soslusunu yemedim ama yememde zaten, orjinalini bildikten sonra yerini tutamaz biliyorum cunku:) ayrıca bugün gittiysen belki gözgöze gelmişizdir daha 2 saat önce tıkınıyordum orda,ateş istedim diye trip atan dallama sen değildin umarım asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 yok haftasonu eve söylemiştim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 elazığ kilis rest. da döner yemediyseniz tatava yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 etinizi kendiniz bişirin abiler. et fiyatları zaten uçuk, dry aged, premium falan zaten yalan ama tanıdık ve kendi sığırını kesen kasaptan "yazılı" bifteğinizi alın bişirin. dünyanın en kolay şeyi. bilfiil karın doyuran hobi yani. hele ucuzundan 1-2 derece töleranslı bi sous vide setupı ile eşek olsa güzel et pişirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 En iyi Döner, Beşiktaş Karadeniz EN iyi Et, Nusret En iyi Pizza, hepsi rezil En iyi Hamburger, KomşuBurger Levent En iyi Tavacı, Recep Usta Suadiye En iyi Balık, İsmet Baba Kuzguncuktaydı galba, yada Bodrum Memedof Yalıkavak En iyi Kanatçı, Haydarmı neydi adı iki telli falan baya uzak En iyi Kokoreç, Üsküdar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 adamınbiri said: ahahahah vallahi ben de boynuzum sanırım halen :D bi gün mutfak kiralıyalım paticik olarak senle geçelim mutfağa,yanımızada 3-4 tane hevesli genç alalım. yarın bi arkadaşıma nişan yemeği hazırlıycam,malzemeleri aldım bugün 7 çeşit meze,ana yemek,tatlı,ara sıcak kişi başı 22 liraya denk geldi :D hepsi dua ediyo bana şuan. evet doğru duydunuz patiler 22 lira gibi bir fiyata bu saydıklarımı yiyebilirsiniz. istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 en iyi hamburger (hala açık mı bilmiyorum) cihangir house cafe en iyi pizza cihangir mis pizza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 iyi dönere bahar pide mecidiyeköyü ekleyebiliriz bence. cevahir karşısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar