Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbulda En güzel yemekler nerde bilirim.


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Bu bir seri olacak

gerçekten çok yemek yiyen bir adamım ben , gezerimde bolbol

üstüne bu işin okulunu okudum mutfağında çalıştım,piçliklerinide biliyorum pisliklerinide,hijyen kaidelerine çok ters,kalitesiz malzeme kullanan,gereksiz pahalı mekanları direk silerim gözünün yaşına bakmam.

daha çok öğrenci-genç işi mekanları inceleyecem ve konuşcam,günaydın mı nusret mi diye tartısmak anlamsız.


ilk mekanımız bir kokoreççi olacak




Gala Kokoreç
http://galakokorec.com/


Öncelikle şampiyonda,golden horn'da kokreç yiyipte en iyisi bu diyenler bi durup kendini sorgulasın,sacta pişen kokoreç,helede dondurulmuş flnsa,benim gözümde çöp kadar değersizdir.

Kokoreç bol domatesli ve biberli,közde pişmiş,kesildiği zaman içi pamuk gibi bembayaz olan bir gıda maddesidir.Baharatı ve acısı bol olmalı,ekmeği taze ve kömür ateşi üzerinde ısıtılmış olmalı,üzerinden şıpşıp yağı damlamalı kokoreçin.

Gala kömürde pişiriyor kokoreçini,domatesi bol,kokoreçi bol,közde pişmiş kırmızı biber kullanıyorlar ,dediklerine göre biberi kastamonudan özel alıyorlarmış ve bence olabilir çünkü muhteşem .

ben kokoreç yemekten rahatsız olmam,sokak arabalarından çok almışlıgım vardır cunku kokusuna dayanamam,gecen yıl pendikte yaşadım,sahil ucuz kokoreç ve tavuk dönercilerle dolu,hepsine şans verdim,çengelköyde yedim,AOÇ'de yedim,izmirde yedim,eminöünde yedim.

heryerde yedim ulan bu kokoreçi,ama hiçbiri bu şehreminideki komik derecede küçük dükkanın yarısı bile olamadı .10tane fln şubeleri var istanbul çapunda,ben sadece şehreminidekini denedim,ona kefilim,ama diğerleride iyidir heralde,en iyi şubelerinin topkapı şehreminide olması komik olurdu.

genelde şubeleşen yemek işletmetleri kaliteyi düşürür,ama bu mekan kesinlikle muhteşem,giderekte popülerleşiyor,bence önümüzdeki 2-3 yıl içinde bozulur,bozmadan deneyin derim.

fiyatlar şüle: yarım kokoreç 4 lira , bütün saydıgım o kalite kıstaslarının üzerinde temiz kokoreçi 4 tl'Ye yiyebildiğiniz başka bi yer varsa oraya gidin,adamlar hem ucuz hem temiz hem cok lezzetli kokoreç yapıyor.


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kokorec ise istanbulda yenmez abi :/

Manisa oto sanayi icinde kofteci ali var.

Orasi eski usul kokorec yapiyo, elle temizleme , genc hayvan falan.

Simdiye kadar bircok yerde kokorec yedim, bostancida oturdugumdan mutevellit bi ara her gece yiyiodum. Ama kofteci ali gibi bir lezzet gormedim.

Bi de bilen bilir, izmirde porsiyonu dorde bolerler ve kaatta getirirler. Elinle yersin. Boyle parca pincik etmezler.

Bu herifte yedikten sonra bi daha kokorec yemedim. 2 sene oldu sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...