Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ara sokakta kediye çarpıp kaçan insandışı varlık hakkında


Archangel_

Öne çıkan mesajlar

ne yapılabilir arkadaşlar?

Olayın hemen ardından, bir kaç dakika bile geçmeden şahit oldum, başında iki çocuk vardı "ticari taksi çok hızlı geçiyordu vurdu farkedince de kaçtı" dediler ancak plaka vs alınamamış. Etrafta tam kaza yerini gören kamera olduğunu da sanmıyorum :(

Kediciği hemen alıp veterinere götürdüm, veterinerin söylediğine göre genç, son 1-1,5 ayda doğum yapmış bir uzun sarı tüylü garfield gibi bir kedicikti. Genital bölgesinden ve ağız/burnundan kanaması vardı, büyük ihtimalle akciğeri delinmiş olacak ki ciddi deri altı amfizemi vardı. Gerekli tüm müdehaleler yapıldıktan 2 saat sonra durumu iyice kötüleştiği için uyutma kararı aldık :(

dağınık da bir yazı oldu ama cidden baya etkilendim, çok kötü inliyordu :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bizim sokakta da bir kediye çarpmış birisi. çarptığında yavruymuş daha. kediciği hemen bizim sokaktaki bir veterinere götürmüşler. arka bacaklarından birinden yaralanmış. veteriner gerekli tedaviyi yapmış. tabi bu süreçte insanlara alışmış iyice. veteriner tedavi ettikten sonra bizim aşağıdaki playstationcılar beslemeye baslamış bunu. böyle bir kaç gündür yavruluktan yeni çıktığı belli bir kedi gelip sırnaşıyor sabahları evden çıkarken. ama nasıl sevimli böyle. insan canlısı belli. yemek mi istiyor, sev beni mi diyor anlamadım. ben evden çıktığımda playstationcı açmamış oluyor daha. yemek vermeyin, biz yemeğini suyunu veriyoruz, diyorlar playstationcıdan. kerata, mahallenin bebişi oldu çıktı. kaçıracam ama az kaldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Bu tarz durumlarda çarpan aracın kaskosu tedavi masraflarını karşılıyor aslında.

2-3 hafta önce bir sokak köpeği tarafından omuriliği kırılmış bir sokak kedisini uyutmak zorunda kaldık biz de. İnsanın morali bozuluyo ya. Pff.


2 kez gozumun onunde oldu su olay. Kopek agzina alip cat diye yere vuruyor, hayvan gg. Toprak dolu saksi attim tas attim bana misin demedi birakmadi be.

10dk can cekisti oldu kediler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onetimebaby said:

hayvana carpmak suc mu ki?


2006-2007 tarihli bir alıntı. sanırım şu an cezası daha fazladır:

''Hayvanları Koruma Kanunu'nun 21. maddesine göre "Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır." hükmünü ihtiva etmektedir.

Aynı kanunun 28. maddesine göre 21. madde hükmünü ihlal edenlere 250,00-YTL. idari para cezası uygulanması gerekmektedir.

Cezayı tatbik etmesi gereken ise 17. maddeye göre illerde valilik, ilçelerde kaymakamlık makamıdır.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
kediler arac onune hizla firlamaya cok meyilli hayvanlardir. ozellikle kalabalik olduklari ara sokaklarda birbirlerini kovalarken bunu daha cok yaparlar. ara sokaklarda cok dikkat etmeye calissaniz bile her zaman yapabilecek bir sey yok malesef.

bagdat caddesinde bir kedi hizla aracimin onune firladi, frene aci bir sekilde abanarak iyice yavasladim (10km ve ya alti hiz), gectiginden emin olana kadar boyle gittiken sonra bir ses de duymayinca (carpma ya da surtme gibi) yola devam ettim. dikiz ve yan ayna temizdi.

dur kalk trafikte 15-20 dk sonra bir taksi korna ile beni durdurdu, icinden bir kadin cikti, hayvan herif vicdansiz falan bagirip cagiriyor. ne oldu hayirdir dedim. meger kediyi ezmisim. cidden farkinda bile degildim, kullandigim arac 1.7 tonluk essek kadar sedan. inandiramadim.

edit: kisalttim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...