Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dota ve LoL

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bunlarda map bile aynı :) Doğal olarak farklı birşey sunmasını bekliyor insan. Şimdi aklıma geldi bu para ile satılan itemler oynanışa hiç etki etmiyor di mi tamamen kozmetik yani?
Mesaj tarihi:
[yari turkce yari ingilizce olucak, kusura bakmayin.]
diger oyunlari bilmiyorum, lolde parayla item satin alma diye bir sey yok sadece xp boost, rune page, champion skin gibi oyunun akisina etki etmeyen seyler alinabiliyor.
oyunlar zaten farkli seyler sunuyorlar ben dota1 oynamistim uzun zaman ve simdi lol oynuyorum. mesela mage tarzi karakter seven bir insan dotada level 6dan sonra yavas yavas gucunu kaybetmeye basliyordu. early, mid, endgame herolarinin onemi cok buyuktu. lolde oyle degil, ha yine var earlyde iyi olan latete iyi olan ama itemization sayesinde scale oluyorlar. her champion oyunun her evresinde is yapabilir eger oynayan kisi ne yaptigini biliyorsa.
Mesaj tarihi:
DareJedi said:

Bunlarda map bile aynı :) Doğal olarak farklı birşey sunmasını bekliyor insan. Şimdi aklıma geldi bu para ile satılan itemler oynanışa hiç etki etmiyor di mi tamamen kozmetik yani?

aynen öyle alayı kozmetik

dota lol arasındaki fark,dota sadece kozmetik şeyler satıyor tüm herolar oynanmaya açık,lol'de ise heroları açmak için ya ip biriktiriceksin(her oyun sonu geliyor bir miktar) ya da para basıp rp ile alacaksın.ayrıca her hafta 10 tane heroyu bedava oynama imkanı sunuyor.

lol'de oyuna etki eden rune olayı var onları da parayla satın almak mümkün değil,oyun sana gelen ip puanlarıyla alabilirsin.haliyle iki oyunda da o açıdan pek fark yok.p2w yok yani.
Mesaj tarihi:
Oyunu öğrenmek hero item vs alışmak zaman aldığından oynamadan önce karar vermek zorlaşıyor 2sinide denemek zaman alıyor yani o yüzden soruyor millet hangisi diye =)
Mesaj tarihi:
level 30'a gelene kadar her oyuncu iyi kötü bir kaç rune page doldurmuş oluyor zaten

olay o saatten sonra onları nasıl kullanacağına kalmış, tabii pub oyunda mainstreamin dışına çıkmak billur gerektiriyor blue ez daha ilk yaygınlaşırken bile WTF THIS BUILD diyen tipler çoğunluktaydı
Mesaj tarihi:
banadamilolo said:

Azmodai said:

abi lol ne ya cocuk musunuz.

derdiniz jelibonsa verek. :/

Oyunu bırakanlar bunu diyor, Türk geleneği ayrıldıgın kıza çamur at hesabı bok at fırlat nasıl olsa işin bitti olay bundan ibaret

lolu belki 5 dk tassak gecmek icin oynamistim sanirim, ekranda ziplayan jelibonlari gorunce dayanamadim maalesef :/

bi de lol oynayip kendinizi pro zannetmiyor musunuz :/
Mesaj tarihi:
Azmodai said:

bunu gel yüzüme söyle adamım tamamı yüzüme doğru!

Dipnot: Bir iddaya göre lol oynuyanlar dota oynuyanlardan 32 kat daha proymuş.
Mesaj tarihi:
Azmodai said:

banadamilolo said:

Azmodai said:

abi lol ne ya cocuk musunuz.

derdiniz jelibonsa verek. :/

Oyunu bırakanlar bunu diyor, Türk geleneği ayrıldıgın kıza çamur at hesabı bok at fırlat nasıl olsa işin bitti olay bundan ibaret

lolu belki 5 dk tassak gecmek icin oynamistim sanirim, ekranda ziplayan jelibonlari gorunce dayanamadim maalesef :/

Oynamadıgın oyun hakkında yorum yapmıyacaksın o zaman, Gene Türk zihniyeti kendinden başkalarını kücük görüp kendini pro sanma özelligi, ne güzel kafalar
Mesaj tarihi:
hon iyiydi ama gerçekten zor, bi de p2w durumu vardı ve hero dengesi kötü çoğunlukla insanları soğutan bunlardı bence, ben de çok hero aldım free win için sonra baydı. yoksa çerezlikler çok eğlenceli hon'da. dota ve lol'de görmedim o kadar çeşitlilik. sırf announcerları ve tauntları bile ezer. bi de adamların veletleri de oynatalım derdi olmadığı için bel altı geyiklere de giriyorlardı. community'si gerçekten kötü. deny kaçırsan nerd rage gelir. 2.dk gank atmadın diye afk yapanlar falan olur. lol turk serverından kötü bir community.

lolü daha yeni oynuyorum. yukarda yazıldığı gibi herolar late game'de aşırı ezilmiyor, tabii ki güç kaybediyor ama hon'da 40.dk heroları bellidir mesela. bloodbath yapsan bile o süreden sonra yol verirsin yapcak bişi yok. ölünce gold kaybı olmaması da duruma göre değişir, carrylerin poposunu kollamaya mecbur bırakmak daha iyi ama takımlar arasındaki uçurum açılmasın diye de tercih etmiş olabilirler. oyun tarzı daha defansif bi oyun hona göre, kule altı kill almak oyun başında çok zor. hon'da bi ghost marchers'a bakar kule altı kill. hon/dotada item'lardan gelen skilleri burda oyun başında 2 tanesini seçerek giriyorsun. yani astrolabe yerine heal skilli, ghost marchers yerine koşmalı bi skill, portal key yerine ışınlanma vs... bence bu kötü, sonuçta bireden çok item-skill kombinasyonunu başarılı yapanları da ödüllendirmeli oyun. sadece 2 tanesi arasında bırakmamalı.

grafikleri ve hero tasarımları benim gibi anime sevmeyenlere hitap etmiyor daha orta yolu seçebilirlerdi. bu en büyük eksisi.
Mesaj tarihi:
banadamilolo said:

Oynamadıgın oyun hakkında yorum yapmıyacaksın o zaman, Gene Türk zihniyeti kendinden başkalarını kücük görüp kendini pro sanma özelligi, ne güzel kafalar

ya birak ya, akliniz ve refleksleriniz hon ve dotayi kaldirmiyor, yetemiyorsunuz, kendi yarattiginiz sanal LOL balonunda cilgin iddialar.

ayrica Turk degilim ben, lutfen varsayimlar uzerine hareket etmeyelim.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...