Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fazla mesai

forgiver

Öne çıkan mesajlar

http://forum.paticik.com/read.php?20,6795918,page=1

şu müdüre atarlı konu vardı
şimdi de 1-2 gün geceye kalmamız gerekiyor

ben de çıkıntılık yapıyorum tamamen gıcık olsun diye
bir de uyumak istiyorum yani işin doğrusu

mesainin parasal olarak bir karşılığı yok
1-2 saat işe geç gel diyor, 4-5 saat kalıyoruz

3 genç bir tane de ortayaş çalışan var müdürün altında

dün biz kaldık
bu ortayaş da pek bir iş yapmaz

biraz da sen fedaa yap dedim, bu da gaza geldim tmm lan hep kalıyorum dedi, bir de psikoljik atar yaptı

şimdi saçma bir suçluluk duyuyorum

bir de speycakein açtığı konu vardı
o mantıkta iş manyağı bir arkadaş var, bokunu çıkartıyor çalışmanın
sendikal direnişimizi bozuyor

bu durum da sene max. 4-5 defa karşımıza çıkıyor yani abartılacak bir yanı yok da hakkımı ezdirmiyim diyince kötü oluyor insan
Sosyal ağlarda paylaş

inş. karşılığını alır

ama sistemi bozuyor, işlerin doğru dağıtılması gerekli, birileri bir şey yapmıyor birileri işini yapıyor, birisi de fazlasını yapıyorsa orada hata vardır

bazı işlerin ameleliği fazladır
bazı işlerin yoğunluğu azdır ama katma değeri fazladır
bazı işler de rutin yapılması gerekenlerdir.

bazen de iş yoktur oturursun yani

bu arkadaş da vardiyalı yapılması gereken işi tek başına üstleniyor
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver

biz ozel sektordeyiz, bizdede herkes egitimli mudur vs var. Fazla mesai herkes yapiyor kimseyede fazla para verilmiyor acikcasi.

Peki napiyoruz birinin cok calistigini goruyorsak o bizim vazgecilmez oluyor, bir sonraki maas artisinda elimizden geleni yapiyoruz, atar yaparsa dahada fazla yapiyoruz. o yuzden ozel sektor boyle cook kurumsal bir sirket degilse, bence surekli sikinti yaratacagina isine yogunlasip vazgecilmez olup hakkini alabilirsin. begenmezsen baska sirkete gec bence.

ama ne yalan soyliyim suradan okuduklarim kadariyla ben genelde senin gibi calisan gordum mu, tessekur edip yolumu ayiriyorum. Kimseyi somurmek icin falan degil sonucta kazandigimizi calisanlarda goruyor, onlarda hakkini aliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de devlette çalışıyorum
fazla çalışmanın karşılığı olabileceğine dair bir motivasyonum yok
olsa da parasal şeyler değil, en fazla 1-2 saat izin veriliyor, bazen de yurtdışı seyehati oluyor ama onun da karmaşık bir algoritması var
1-2 saat bedava izin için satcak kadar ucuz görmüyorum kendimi
ki o bile mümkün olmuyor çoğu zaman (bizim müdüre has bir durum)
ama hakkım olan izni alabilmek için taviz vermek zorunda kaldığım da oluyor

işimi yapıyorum
bazen vatan millet sakarya moduna girersem ya da iş olarak bakmadığım bir şey denk gelirse fazlasını yapıyorum

kurallar mantıklı oldu mu baya baya uygulanmasını isterim
karşılığı belirlenmemiş şeyler için çalışmak mantıklı gelmiyor

son olarak fazla mesai yaptırıyorsan hakkını ver
maaşına zam yapmak istiyorsan yine yaparsın
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

forgiver

biz ozel sektordeyiz, bizdede herkes egitimli mudur vs var. Fazla mesai herkes yapiyor kimseyede fazla para verilmiyor acikcasi.

Peki napiyoruz birinin cok calistigini goruyorsak o bizim vazgecilmez oluyor, bir sonraki maas artisinda elimizden geleni yapiyoruz, atar yaparsa dahada fazla yapiyoruz. o yuzden ozel sektor boyle cook kurumsal bir sirket degilse, bence surekli sikinti yaratacagina isine yogunlasip vazgecilmez olup hakkini alabilirsin. begenmezsen baska sirkete gec bence.

ama ne yalan soyliyim suradan okuduklarim kadariyla ben genelde senin gibi calisan gordum mu, tessekur edip yolumu ayiriyorum. Kimseyi somurmek icin falan degil sonucta kazandigimizi calisanlarda goruyor, onlarda hakkini aliyor.

IK cımısın ? :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bir saat dahi fazla çalışacaksam karşılığını izne eklenen bir saat ya da maaşa eklenen fazla mesai ücreti olarak alacağım kardeşim. Gece, akşam, haftasonu beni meşgul ediyorsan bunun parasını vereceksin. O paraya 9x5 anlaştım seninle ben, daha çok olacaksa parasını vereceksin. Bu kadar basit.

Yok çok çalış patronun gözüne girersin mavraları falan okumayın, ben böyle bir şirketle ne alışveriş yaparım, ne çalışırım. Bunu gidip bir Avrupalı'ya anlatamazsın mesela, gidip Almana anlatamazsın, çok saçma zira.

Bir elemanın vazgeçilmez olması ofiste kaç saat bulunduğuna bağlıysa kusura bakmayın da kurumsallık bu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bir saat dahi fazla çalışacaksam karşılığını izne eklenen bir saat ya da maaşa eklenen fazla mesai ücreti olarak alacağım kardeşim. Gece, akşam, haftasonu beni meşgul ediyorsan bunun parasını vereceksin. O paraya 9x5 anlaştım seninle ben, daha çok olacaksa parasını vereceksin. Bu kadar basit.

Yok çok çalış patronun gözüne girersin mavraları falan okumayın, ben böyle bir şirketle ne alışveriş yaparım, ne çalışırım. Bunu gidip bir Avrupalı'ya anlatamazsın mesela, gidip Almana anlatamazsın, çok saçma zira.

Bir elemanın vazgeçilmez olması ofiste kaç saat bulunduğuna bağlıysa kusura bakmayın da kurumsallık bu değil.
ahahah daha çalışmıyorsun değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

bu is konularinda yapilan ofleme puflemeyi hic anlamiyorum. cok seviyorsan git konus. soyle mudurune, ben bu mesaiye kalmam, kalirsam da hakkim olan ekstra izni alirim.

o avrupa avrupa diyorsunuz ama, burada mudurun seni kollamasindan cok kendi hakkini istemek var. oyle mudurle iyi gecineyim, ben hic ters birsey soylemeyeyim ama mudur bana tum haklarimi versin kafasi dunyanin hicbir yerinde yok.
Sosyal ağlarda paylaş

mesaiye kalmamak diye bir şey yok ama prosedürü biraz uzun
yazılı olarak emir ver filan diye uzatırsın durumu en fazla

hakkımız olanı isteme konusunda direne direne kazanacağım inş.

sıkıntı yıllık izne çııkmak istiyorum, köprüyü geçene kadar yandaşlık yapmak durumunda kaldım
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sektorumde internet avrupada fazla mesai yapmayan yok :) ustune para alan duymadim

burada sende haklisin ama soyle bir soru geliyor, sen o gun icinde calistigin 8 saatte gercekten maximum mu calisiyorsun. her 15 dakikada bir hadi bir sigara yakiyim, facebook ta ne video varmis, hadi geyikleyelim yapiyormusun?

bunlar onemli detaylar birazda kendinizide sorgulamalisiniz

"roket adam" said:

Sosyal ağlarda paylaş

çay molası yok mu sizde
öğlen tatili filan :)

http://4.bp.blogspot.com/-86j5Ln_YRwY/UJhI9KpljxI/AAAAAAAAAMs/fsY6ciOXD_g/s320/yasar_usta.jpg

şimdi eve geldim
gün içinde paticikte 1 postum var
ve hissettiğim tek şey daha çok nefret

kısaca
"baskılar kısa vadede başırı getirip, uzun vadede nefretle sonuçlanır"
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

çay molası yok mu sizde

http://4.bp.blogspot.com/-86j5Ln_YRwY/UJhI9KpljxI/AAAAAAAAAMs/fsY6ciOXD_g/s320/yasar_usta.jpg

şimdi eve geldim
gün içinde paticikte 1 postum var
ve hissettiğim tek şey daha çok nefret

kısaca
"baskılar kısa vadede başırı getirip, uzun vadede nefretle sonuçlanır"

bunnu büyüteçle mi okucaz
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

çay molası yok mu sizde

cay molasi var, ogle tatili de var. ogle tatili yarim saat, cay molasi iki kere onar dakika. ama sabah gelince mac muhabbeti yapmak yok, ofiste milletle gezip takilmak yok, is saatinde oturup hata hut calismak var. hollanda'da tipik bir calisma ortami tam boyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...