Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NSA her dijital aktiviteyi kaydediyormus

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Mc_Lovin said:

burada boş konuşmakta olan bir arkadaş (şimdi isim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum) önce şu kitabı okusun. d&r'da var. nette de e book olarak çok rahat bulabilirsin. sonra gel burada ne söyleyeceksen söyle çünkü cehalet akıyor (gene isim vermek istemiyorum, rencide olan olabilir) attığın mesajlardan.

http://obeygiant.com/images/2009/01/poster_1984_lrg.jpg

Abi ortaokulda hayvanlar cifligi ile beraber okunan kitabi hell yeah diye cikartman. Sonra milleti cehaletle suclaman. Senin de isin zor be abi..
Sosyal ağlarda paylaş

NSA bir yana bizimkiler de hayvan gibi izliyor.

Bundan bi 2-3 sene önce buradan bir arkadaşla lsd kafalarını hede hödö konusuyoruz. 20 dakika sonra 6 aydır hiç konuşmadıgım babam aradı, diyalog aşagı yukarı şu şekilde.

Peder: Yavrum, başbakanın koruması arkadasım aradı, "senin oglan böyle işlere giriyor, yakalarız" abi dedi.
Ben: *error*

Ve msn yada facebooktan konusuyorduk yani, öyle hardcore bi muhabbet bile değildi, ne triggerladı bilmiyorum ama çatır çatır dinliyor bizimkiler de.

Aman diyeyim çocuklar.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

Abi ortaokulda hayvanlar cifligi ile beraber okunan kitabi hell yeah diye cikartman. Sonra milleti cehaletle suclaman. Senin de isin zor be abi..

bir kitabı hangi yaşında okursan o yaşındaki bilgin görgünle birlikte yorumlarsın

ortaokulda okuyan çocukla erişkin biri bu kitabı okuduğunda ikisi de başka şeyler anlar zira biri hayattan daha fazla kazık yemiştir. daha az kazık yemiş olanı da yiyeceği kazıklara hazırlanır.

ben ortaokulda okumadım her ikisini de ama bugün ikisini de tekrar okusam, kafamda başka ışıklar yanar söner okurken
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Bundan bi 2-3 sene önce buradan bir arkadaşla lsd kafalarını hede hödö konusuyoruz. 20 dakika sonra 6 aydır hiç konuşmadıgım babam aradı, diyalog aşagı yukarı şu şekilde.

Peder: Yavrum, başbakanın koruması arkadasım aradı, "senin oglan böyle işlere giriyor, yakalarız" abi dedi.

Ve msn yada facebooktan konusuyorduk yani, öyle hardcore bi muhabbet bile değildi, ne triggerladı bilmiyorum ama çatır çatır dinliyor bizimkiler de.

Aman diyeyim çocuklar.

oha şu gerçek mi ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

chrome said:

bir kitabı hangi yaşında okursan o yaşındaki bilgin görgünle birlikte yorumlarsın

ortaokulda okuyan çocukla erişkin biri bu kitabı okuduğunda ikisi de başka şeyler anlar zira biri hayattan daha fazla kazık yemiştir. daha az kazık yemiş olanı da yiyeceği kazıklara hazırlanır.

ben ortaokulda okumadım her ikisini de ama bugün ikisini de tekrar okusam, kafamda başka ışıklar yanar söner okurken

Anliyorum abi.
Sen de haklisin
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen abi, ben inanamadım, hiç abartmıyorum süresini, 15-20 dakika sonra telefon geldi, ve onun babama gitme süresi de var bunun içinde.

Başbakanın korumasına nasıl gitti, babam başbakan korumasını neden tanıyor, korkunc bir düşünce trenine bıraktı kendini mevzu.

Baya baya real time izliyolar yani, msn, facebook falan direk patlak. Skype'ı bilmiyorum, kesin konusamam ama msn'in patlaklıgı %100.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben babasıyla görüşen bir adam değilim, arkadaşım babamı tanımıyor, babamda da taşak potansiyeli yok.

2-3 senelik olay bu, taşak olsa çoktan geyigini yapmıştı.

birleştigini biliyorum da, program farkı var sonucta.

Prosedürü bilmiyoruz bu işin, gidip skype'a söylüyorlar mı "Biz kullanıcılarınızı takip ediyoruz" diye bilmiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Aman diyeyim çocuklar.

Devletin işi yok sabahdaki memecan tadında karikatür koyup kendini rezil eden adamı dinleyecek. Ha bir de burası tr lan 6 aydır aramadığın baban aradığında ulan eşşolusu nerdesin 6 aydır aramıyorsun muhabbeti yapar en basiti serin hikaye
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

Devletin işi yok sabahdaki memecan tadında karikatür koyup kendini rezil eden adamı dinleyecek. Ha bir de burası tr lan 6 aydır aramadığın baban aradığında ulan eşşolusu nerdesin 6 aydır aramıyorsun muhabbeti yapar en basiti serin hikaye

İşin dramatik kısmı bu değil mi zaten? Benim terörist olmamam, ve devletin seni, beni dinliyor olması değil mi mevzu? Ne kadar şapşal şapşal konuşsan.

Hiç istemiyorum şimdi banter'a vurayım, benim aile yapımla senin aile yapın aynı olmak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Suç unsuru varsa dinler ama mit başkanı geçen açıklama yaptı . Bütün konuşmaları kaydedecek teknoloji dünya üzerinde yok diye

Kendinle çelişiyorsun bunu demek istiyorum. Başbakan korumasının senin uyuşturucu muhabbeti yaparken dinlemeye takılan konuşmalarını narkotikden ,mitden elde edebilme olasılığı ve hemen sana dönebilme olasılığı trilyonda bir ihtimal , bu ülkede karakol basılıyor ve 12 saat sonra haberi oluyor devletin biraz destekli salla da biZde vay emenike ne ülkehmiş burası ba diye haklı küfürlr savuralım
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

Suç unsuru varsa dinler ama mit başkanı geçen açıklama yaptı . Bütün konuşmaları kaydedecek teknoloji dünya üzerinde yok diye

Kendinle çelişiyorsun bunu demek istiyorum. Başbakan korumasının senin uyuşturucu muhabbeti yaparken dinlemeye takılan konuşmalarını narkotikden ,mitden elde edebilme olasılığı ve hemen sana dönebilme olasılığı trilyonda bir ihtimal , bu ülkede karakol basılıyor ve 12 saat sonra haberi oluyor devletin biraz destekli salla da biZde vay emenike ne ülkehmiş burası ba diye haklı küfürlr savuralım

Her duyduğunuza inanıyorsunuz ya, aptal olmak size bahşedilmiş resmen. Bütün GSM hatları tek bir yere bağlı abi, hepsinin ayrı bir sistemi yok zaten her ne kadar özel gibi görünseler de hepsi devletin elinde. Hatta bilgi teknolojileri ve iletişim diye bir kurum galiba adı, her şeyi kaydediyor şu an bile adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Devlete karsi guvenligin sinirlari var zaten. Olay izlemelerini zorlastirmak. Benim yaptigimi gormeleri birkac kat daha zor saklayacak bir seyim yok diyen adamin yaptiklarini gormelerinden. Benim ne yaptigimi bulmak icin kaynak harcamalari gerek yani. Sonuc olarak hakkimda bir suphe olmadigi surece bakmazlar, baksalar da benimle ayni VPN'yi kullanan binlerce kisi oldugu icin hakkimda mahkemede gecerli hicbir kanit elde edemezler guncel hukuk kurallari altinda.

Olay zorlastirma ve kismen anonimlik kazanma. DNS'den bulabilirler ama o da encrypt ediliyor iste DNSCrypt ile. Bu adam terorist, bomba yapiyor derlerse her sekilde bulurlar ama. Amac normal yasam icinde rahat olmak, izlenmemek.

Benim burada surekli VPN, DNSCrypt, LastPass, MaskMe filan dememin ana amaci ama devlete karsi guvenlik degil. Normal internet suclusuna karsi guvenlik. SIber suclarin olcusu yok yani, her gun milyonlarca oluyor dunya capinda. Hele hele heryerde ayni sifreyi kullaniyorsaniz, Starbucks'da duz baglaniyorsaniz sonra gelip niye PayPal'dan param cekilmis, kredi karti bilgilerim calinmis demeyin.

Bir yerden sonra ben de konusmayi birakacagim ama. Adama hicbir zarari ya da zorlugu olmayan DNSCrypt'i yukle; hem devlete karsi kismen, hem men-in-the-middle saldirilarina karsi tamamen savunman olsun diyorum, adam guluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben nerede bütün konuşmaları kaydediyorlar demişim? Belli ki keywordler var kimyasallar üzerine, biz de muhabbetini yaparken triggerlamışız.

Yani dedigimi o kadar saçma sapan biryerden anlayıp o kadar saçma sapan yalanlıyorsun ki bir halt bilmeden, aşırı komik.

Ne zamandan beri MIT başkanının sözü garanti oldu? Benim yalan söylemek için bir sebebim yok, onun var.

Tutarsız olan sensin, kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...