Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

odev konusu yardım..Coca cola firmasının zayıflıkları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu elemanların reklamları yasaklanmalı mesela, direk özendiren reklamlara sahipler görünce insan kendinden geçiyor[signature][hline]The golden age of being amused has turned into the modern life and times of being confused
Mesaj tarihi:
Benim eski bi kız arkadaşımın pederi coca coladaydı.. O derdi ki, dikkat edin belli dönemler pepsinin tadı değişir. Bi şekerli bi asitsiz, bi çok asitli..

Formulu yakalamak içinmiş..

Tabii adam beni yemişde olabilir..[signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın..
Mesaj tarihi:
walla reklamla diil..

toplumun bilinç meselesi..[signature][hline]Erhan Güleryüz, 10 Kasım 2004 22:00 tarihinde Pala'ya demiş ki:
-Çıkar lan gözlükleri Özenti Dallama

Başka Bi tarihte Röpörtajda Reha Muhtar'a demiş ki :
-Palayla bi ilişkiniz varmı?
-Sadece arkadaşız...

Mesaj tarihi:
said:
OutTrader, 02 Aralık 2004 22:50 tarihinde demiş ki:
bu elemanların reklamları yasaklanmalı mesela, direk özendiren reklamlara sahipler görünce insan kendinden geçiyor

E iyi de reklamın amacı zaten sadece ürünü tanıtmak değil insanların özenip o ürünü almasıdır. Özendirmeleri doğal yani. Yoksa zaten kimse o kadar senaryo falan kasmazdı, TRT spikeri kılıklı bir adam çıkartırdı adam "Coca Cola Türkiye'de hala vardır, satılmaktadır" der biterdi reklam...[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 02 Aralık 2004 22:52 tarihinde demiş ki:
Benim eski bi kız arkadaşımın pederi coca coladaydı.. O derdi ki, dikkat edin belli dönemler pepsinin tadı değişir. Bi şekerli bi asitsiz, bi çok asitli..

Formulu yakalamak içinmiş..

Tabii adam beni yemişde olabilir..

Da o zaman niye piyasaya sürsünler ki, kendileri yapıp yapıp tesislerinde tadıp denerlerdi yeni tadı?

Bir de hepsinin tadı dönem dönem değişiyor, keskin tat alma duyusuna sahip olanlar ufak farkları yakalıyor.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
coca cola, reklam yapmayı kestiği anda iflasa gidebilecek bir firma. yani ürün satışı anında durabilir.
bunun sebepleri var tabii, bunları ben bilmiyorum.
bu konu üzerinede gidebilirsin, işletme okuyanlar bilebilir.[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Mesaj tarihi:
Yoo, şu anda dünyada yaşayan insanlarnın %95i Coca Cola'nın ne olduğunu biliyor, ayrıca meşrubat deyince akla ilk gelen de Coca Cola oluyor (Dikkat edin kola da değil direk Coca Cola) Reklamları da asla Pepsi'ninki kadar çok para harcanmış, gösterişli reklamlar olmuyor. Pepsi (Denise Richards gibi sarışın, hatta onun kendisi diye D.Richards oynatıp Britney Spearsla şov yaparken, Roberto Carlos, Totti, Beckham gibi ünlü futbolcuları, Yılmaz Erdoğan vs gibi yöresel ünlüleri oynatıp turnuva vs organizasyonlara isim verirken) reklamlarına göre çok daha sade reklamlar yetiyor onları da seyrek yapıyor zaten..?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
coca cola büyük bir şirkettir
büyük bir şirketin avantajları ve dezavantaşları var(özellikle küçük şirketlerle karşılaştırırsan)
tek sorun işletme vizemi başarıyla bitirdiğim için hatırlayamıyorum, bir işletme okuyan pati varsa bayağa yardımcı olacaktır sana[signature][hline]"I don't enslave myself to time, human. There is day and there is night."
beleş 3.5 ed.e
Mesaj tarihi:
cok teskkurler beyler..[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Mesaj tarihi:
Coca-Cola gibi büyük şirketler küçük şirketlerin, işletmelerin aksine piyasayı kontrol edebiliyor bu sayede politikalarda dahil birçok yerde söz sahibi olabiliyor. Şirketin batması durumunda üst düzey yetkililer ve hissedarlar kendi cebinden ödemek zorunda değiller. Bu bakımdan baya rahat sayılabilirler ama müşteri kaybetmek durumunda imajları zedeleniyor. Yanılmıyorsam Avrupada rahatsızlanmalardan dolayı Coca-Cola bir süre satılmasına izin verilmedi bunun üzerinede firma resmi bir özür dilekçe,mektup yayımladı. Zayıflıklar tam olarakta neyi istiyorsun bilmiyorum ama büyük şirketlerin vergileri 2 ye katlanıyor.[signature][hline]D&C Online Forum
Mesaj tarihi:
Ufak bi anektod. Büyük firmalar (daha doğrusu sattıkları üründe nerdeyse tekelleşmiş olan, kalitesi herkes tarafından kabul gören firmalar) reklama bel bağlamazlar. (reklam yapmazlar demiyorum).
Araba alcaktım, reno, honda, peco, ford felam dolanıyom. Alcaamdan deilde önünden geçerken bide Mercedese uğradım. Alışmışım ya işte her girdiğim tükkanda beni arabalarının takla attığına, ağaca çıktığına inandırmaya çalışan satıcılara, sordum mercedesteki elamana; "Anlat bakam, özellikleri neler, neler war, artıları ne, vsvs". Elemanın cevabı çok güzeldi, param olsaydı kesin mercedes alcaktım.
- Mercedes işte abi, nesini anlatayım.
:)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Mesaj tarihi:
Ha aklıma geldi, zayıflık olarak şunu söyleyebiliriz.
Tek ürün (yani coca colanın suyu, meyva suyu, şusu busu warda satışlarının çok çok büyük bir kısmını tek başına coca cola) Gelişmeye, değişime açık bişe değil. Yani bigün cocacola dakiler biz buna birazda tuz katalım diyeceklerini pek sanmam. Yada tadında yaptıkları bir değişiklik tüketiciler tarafından beğenilmeyebilir. Ama böyle hiçbir değişiklik yapmadan bu kahverengi içeceği daha kaç sene satabilirler ?
İnşallah anlatabilmişimdir :)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
  • Yeni Oluştur...