Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kil donmesi hastaligi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Todesengel said:

Yıkama ile temiz tutma ile hiç alakası yok. Kıl içeri doğru büyüyor yani.

temizlikle alakası var. içeri doğru büyüyen kıl vücudundan dökülen (sırttan, saçtan vs) bir kıl. yoksa deriden çıkarken kafası karışıp içeri doğru büyüyen bir kıl değil.
o bakımdan olay biraz şans işi ama bu şansı düşürmek temizlikle oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

olm tenis topu kadar olsa hissetmezmisin ya
ağrı yapar ne bileyim sivilce akıntı yapar bişi yapar
yıllardır arada çıkıo bende, sen de 10 yıl
amk 10 yıldır kıl dönmesi varsa, benden bi tane daha çıkar içimden

yok abi öyle düsünme. Bildigin Iceberg. Ucu gözüküyor sadece. adam deri altinda ne varsa 250 etle kicini ikiye kesip aliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

O aldıkları tamamen bozulmuş doku değil, çoğu bozulmaya meyilli kısımlar. Köstebek yuvasına çeviriyor kıl dokuları. Ordan giriyor burdan çıkıyor filan. En son gümüş nitrat mı ney bi sıvı ile dokuları eritip dikişsiz akşamına ayağa kaldırıyorlardı da son durum ne bilmiyorum hiç.

wtf?
Sosyal ağlarda paylaş

kıl dönmesinin iki tipi var: biri bilindik kılın deri içine doğru büyümesi.
asıl sakat olan kuyruk sokumunda (nadiren göbek ve kol altı) oluşan, pilonidal kist olarak bilinir. İçi saç sırt bölgesinden dökülen kıllarla dolu kist kesesi, iltihap yapınca çok pis ağrı yapar, omuriliğe sıçrarsa ölüme kadar yolu var.
parası olan dikişsiz ameliyatları tercih etsin, iyileşme süresi 2 ay yaranın, Z şeklinde yarıyorlar kisti alabilmek için. Kısa süreli çözüm kistin içindeki irini temizlemek ama çok büyük ihtimal tekrar iltihap yapar.
geçmiş olsun, umarım sorun basit olandan kaynaklıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

olm tenis topu kadar olsa hissetmezmisin ya
ağrı yapar ne bileyim sivilce akıntı yapar bişi yapar
yıllardır arada çıkıo bende, sen de 10 yıl
amk 10 yıldır kıl dönmesi varsa, benden bi tane daha çıkar içimden

10 yıldır ara ara çıkan ne bilemiycem ama kıl dönmesinin sürekli ilerleyen/bir süre sonra duran modelleri var. oturup kalkarken acı yapan/yapmayan modelleri var. kişiye göre değişiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

gittim doktora. Teyze uzanma direkt domal dedi. domaldik tabi. Yarum neticen masallah orman gibi. ormandan bisi gözükmüyor dedi. Nerde dedi. söyle bir elimle yoklayip AHA burda dedim. söyle bir el gezdirdi. daha cok kücük bisi. sana krem yaziyorum. 3 günü var gecti gecti. gecmedi dogru genel cerraha. orda ardini kestirirsin dedi. su an sirt üstü yatinca hafif sizliyor ama cok rahatsiz etmiyor. sabah aksam sürecez bakalim ne olacak. pazartesi gecsede gecmesede yinede doktara gidicem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...