Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super Lig - 2013 / 2014

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Biyik said:

keşke fikirleri yüzünden kimse "ceza" yemese.
sırf bir eyleme işaret çaktı diye de bir futbolcu ceza almasın.

Fikir yüzünden değil eylem yüzünden ceza yiyorlar zaten. Fikrini istediği gibi şekillendirsin. Ama futbol gibi tüm dünyaya ulaşan ve milyarların takipe ttiği bir spor organizasyonunda verilmek istenenin ötesinde siyasi içerikli mesajların taşınmasını istemiyor UEFA. Nitekim sen bu adamlar bu hareketi yaptı diye laf etmezsen yarın birisi Nazi selamı durur, öbür gün bir başkası tribüne kafa kesme hareketi yapar, böyle gider bu.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Biyik said:

keşke fikirleri yüzünden kimse "ceza" yemese.
sırf bir eyleme işaret çaktı diye de bir futbolcu ceza almasın.

Fikir yüzünden değil eylem yüzünden ceza yiyorlar zaten. Fikrini istediği gibi şekillendirsin. Ama futbol gibi tüm dünyaya ulaşan ve milyarların takipe ttiği bir spor organizasyonunda verilmek istenenin ötesinde siyasi içerikli mesajların taşınmasını istemiyor UEFA. Nitekim sen bu adamlar bu hareketi yaptı diye laf etmezsen yarın birisi Nazi selamı durur, öbür gün bir başkası tribüne kafa kesme hareketi yapar, böyle gider bu.

Nefret suçu kapsamına giren hareketlerle siyasi dışavurumlar arasında bi fark vardı.
O farknan çok guzel oldu.
Mesaj tarihi:
Nazi selamı durmak nefret suçu değil. Tutup nazilik yaparsan o nefret suçu olur. Nazi selamı durmak siyasi bir imgedir. Ha, bağlı olduğu siyasi oluşum zamanında nefret suçu da işledi, insanlık suçu da. O ayrı.

İnsanlara "benim görüşüme uyanlar iyi siyasi tarafta onlar göstersin, diğeri göstermesin" diyemeyeceğinden dolayı komple yasak.
Mesaj tarihi:
Ayrı değil.
Referans, atıf.
Soykırımı meşru görmek.
Nazileri destelemek demek.

O yüzden nefret suçu.
Onu gören Çingelenerin, Yahudilerin, Rusların acıları yüzünden nefret suçu.
Mesaj tarihi:
Adamların yaptıklarını doğru bulman nefret suçu olmaz, en fazla etiksiz yapar. Sen de onların izinden gidip benzerini yaparsan nefret suçu olur.

Ayrıca dünya üzerinde birbirine katliam yaptığı iddia edilen Türkiye de dahil onlarca, yüzlerce devlet var. Kimisi Naziler gibi çok belli ve kabul edilmişken kimisi hala çift taraflı tartışmalara konu oluyor. Hangisini ne şekilde selamladığın ve bunun kötü olup olmadığı yıllarca tartışılır. O yüzden de baştan yasak.

Futbolcu konuyla ilgili görüş bildirmek istiyorsa basın toplantısı düzenler, söyler. Ropörtaj verir söyler, hatta günümüzde twitter'dan 2 kelime yazar yine milyonlara ulaşır zaten. Ama maç yayınını bir propoganda yayın aracı olarak kullandırmaya karşı futbol otoriteleri. Kısmen haklılar da.

Ha, futbolcuların duyarsız kalmamaları ve sahada gol sevinci şu bu derken kendi tepkilerini de dile getirmeleri bence de güzel bir şey. Ama bunu "şu görüş için yasak buna serbest" diye ayıramayacağı için komple götürüyor işte UEFA.
Mesaj tarihi:
İsmail Türüt nefret suçunun vücut bulmuş halidir.
Her Hrant Dink'i hem Gezi Direnişi'ni karaladığı şarkılar nefret suçu örnekleridir.

ek: Çünkü yapılan zulmü ve haksızlığı meşru kılmaya çalışan faşistçe eylemlerdir.
ek 2: Ayrıca Nazi selamı da aynı şekilde soykırımı meşrulaştırır. Nefret suçudur.
Mesaj tarihi:
bir irktan veya bir gruptan nefret ettigin icin, o grubun bir bireyine karsi uyguladigisin siddet zart zurt nefret sucu. nefret ettigin veya nefretini dile getirdigin icin degil. nefret bazli bir suc islemen lazim.
Mesaj tarihi:
"Nefret Suçları aslen ‘mesaj’ suçlarıdır. Suçun yöneldiği bireyin ötesinde, mensup olduğu gruba toplumda istenmediği mesajı verilir. Bu suçların sonucunda mesajın yöneldiği grup üyeleri kendilerini dışlanmış ve tehdit altında hisseder, korkuya kapılır, psikolojik travmaya, hatta intihara kadar varan sonuçlar yaşayabilir."

nefret suçları yasası istiyorum
Mesaj tarihi:
Ayrıca nefret söylemi de bir nefret suçudur.
Sen birisini tehdit edersen o da bir suçtur.
Kadın ölümlerinde tehditleri dikkate almıyor diye polise kızmıyor muyuz?
Mesaj tarihi:
Cons said:

benim sorduğum uefanın değil ya tff nin koyduğu dalga. biri yasak öbürü değilmi

sorun şurada.
o hareket bana kalırsa hizmetle ak part'nin arasını düzeltme eylemlerinin bir parçası bile olabilir ama emre çıkıp da: "bu benim yeni gol sevincim, 4 rakamı en sevdiğim rakam." diyebilir. tff: "hayır sen R4BIA yaptın!" derse komik duruma düşer, haklı olmasına rağmen.
Mesaj tarihi:
3 kişinin sırtında ali, ismail ve korkmaz yazılı beşiktaş, fenerbahçe ve galatasaray formalarıyla tribünde eskişehirspor'u desteklemesi kadar masum mu yani

keşke böyle bişi olsa
Mesaj tarihi:
Biyik said:

Cons said:

sorun şurada.
o hareket bana kalırsa hizmetle ak part'nin arasını düzeltme eylemlerinin bir parçası bile olabilir ama emre çıkıp da: "bu benim yeni gol sevincim, 4 rakamı en sevdiğim rakam." diyebilir. tff: "hayır sen R4BIA yaptın!" derse komik duruma düşer, haklı olmasına rağmen.
bu sey gibi nazi isareti cakıp sonra yok ben selam veriyodum oyle cıkmıs demek gibi. bazı hareketlerin universal anlamları bellidir. "ben bilmiyordum"u yemezler.
Mesaj tarihi:
screwy said:

Biyik said:

Cons said:

sorun şurada.
bu sey gibi nazi isareti cakıp sonra yok ben selam veriyodum oyle cıkmıs demek gibi. bazı hareketlerin universal anlamları bellidir. "ben bilmiyordum"u yemezler.

Portekiz'de "0 kartım vardı bugüne kadar işareti" mesela bizde karşı tarafın cinsiyetiyle ilgili bir anlam taşıyor. Her işaret aynı değil
Mesaj tarihi:
pardon duzelteyim turkiyede yerler de uefada yemezler oralara giderse bu meseleler.

bi de 3 farklı macta 6 farklı oyuncunun ve teknik direktorun yaptıgını dusununce turkiyede de yemeyebilirler.

bunların hepsi yeme istegine de baglı tabi.
Mesaj tarihi:
aquila said:

bir irktan veya bir gruptan nefret ettigin icin, o grubun bir bireyine karsi uyguladigisin siddet zart zurt nefret sucu. nefret ettigin veya nefretini dile getirdigin icin degil. nefret bazli bir suc islemen lazim.

Şu şurda dursun nasıl bir fail örneği olduğun kaybolmasın.
  • Yeni Oluştur...