Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taksim Gezi Parkı Yıkımı

Killer

Öne çıkan mesajlar

http://sozcu.com.tr/2013/gunun-icinden/taksime-gece-yarisi-baskini.html

Taksim Gezi Parkı’nda gece yarısı başlayan yıkım çalışmalarına engelleyen 50 kişilik bir grup, parkta sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirtti.
Taksim Gezi Parkı’nın Divan Oteli tarafındaki duvar yıkıldı, makinalar parkın içine girdi. Taksim İçin Ayağa Kalk Platformu’nun sosyal medya aracılığıyla parkta yıkımı duyurması üzerine, 50 kişilik bir grup toplanarak çalışmaları engelledi. Grup üyeleri parktaki ağaçlara “Gezi Parkı için nöbetteyiz” yazılı pankart astı. Gezi Parkı’nda bulunan grubun müdahalesiyle iş makinalarının çalışmayı şimdilik durdurduğu öğrenildi.

ben yapim bugünlük
Sosyal ağlarda paylaş

demin içinden geçtim
grup etkili olmuş ki hiç ağaç yıkılmamış -ama-
taksim gezi parkı dayanışması çok haklı bir dayanışma olsa dahi
ağaç kesmeye geldiklerini sanmıyorum. gerçekten yol açmaya gelmiş olmalılar yol çalışması sebebiyle çünkü ordaki ufak duvarı yıkmışlar ve yeni bariyerler buna göre yeni şekil almış (haftada 3 gün geçiyorum ordan)
biraz ses çıkarmak için fırsat kollayıp bunu kullanmış olabilir yani göstericiler veya haklı bir paronayaklık söz konusu olabilir. ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

demin içinden geçtim
grup etkili olmuş ki hiç ağaç yıkılmamış -ama-
taksim gezi parkı dayanışması çok haklı bir dayanışma olsa dahi
ağaç kesmeye geldiklerini sanmıyorum. gerçekten yol açmaya gelmiş olmalılar yol çalışması sebebiyle çünkü ordaki ufak duvarı yıkmışlar ve yeni bariyerler buna göre yeni şekil almış (haftada 3 gün geçiyorum ordan)
biraz ses çıkarmak için fırsat kollayıp bunu kullanmış olabilir yani göstericiler veya haklı bir paronayaklık söz konusu olabilir. ama olsun.

da mevzu o değil.
yol diye gelip bi karnarındna baslasalar bariyer örseler bi daha orda protesto bile yapılamaz hale gelicek.
Sosyal ağlarda paylaş

topçu kışlası, şeriatçı nooblar için önem arz eden bir yermiş.

hikayesi

said:
2.Meşrutiyet’in ilanından sonra İstanbul’da yönetime karşı yapılmış büyük bir ayaklanmadır.Rumi takvime göre 31 Mart 1325′te (13 Nisan 1909) başladığı için bu adla anılmıştır. İsyan 12-13 Nisan gecesi Taksim Kışlası’ndaki Avcı Taburuna bağlı askerlerin subaylarına karşı ayaklanarak Meclis-i Mebusan üzerine yürümesiyle başlamış. Hareket Ordusu tarafından bastırılıp 2.Abdülhamid’in tahttan indirilmesiyle son bulmuştur.
Ama bu ayaklanmanın tahrikçileri kimlerdi? Sayalım: Şeriat isteyen Derviş Vahdettin’in yayımladığı, İngilizler tarafından finanse ve himaye edilen Volkan gazetesi, muhalif Ahrar Fırkası çevresi, İtiihad-ı Muhammedi Cemiyeti… Kışkırtıcı ve destekçileri arasında ünlülerden adem-i merkeziyetçi Prens Sabahattin Bey, Mizancı Murat ve Isparta’nın turizm simgesi (!),günümüz iktidarının mürşidi meczup Said Nursi bulunmaktadır.
Değerli dostum Prof.Dr.Sina Akşin “Jön Türkler ve İttihat ve Terakki” adlı kitabında (s116-120) siyasal durumu tasvir ettikten sonra şunları yazar ” … daha da tehlikeli ve uygulamaya konulan bir çare din adamlarının ve dinci çevrelerin Hilmi Paşa’ya ve İttihat ve Terakki’ye karşı harekete geçirilmesiydi. Bu çeşit harekete elverişli olanlar, medrese, yani ilmiye talebeleriydi.”
Sloganı “Şeriat isteriz!” olan bir “asker+sivil” hükümet darbesi idi. İttihat ve Terakki muhalifleri tarafından düzenlenmiş ama başarılı olamamıştı.
Başarılı olsaydı ne olurdu bilinmez ama aralarında Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı kadrosu olmak üzere bütün mektepli (harbiyeli) subayların kellesi giderdi. 31 Mart başarılı olamadığı için Kurtuluş Savaşı kazanıldı ve Cumhuriyet kuruldu.

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...