Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gözümüz aydın beyler (vicdani red)

Noyzura

Öne çıkan mesajlar

Belli bir eğitim ve bilgi seviyesinin üzerindeysen yurtdışına gitmek çok da sıkıntılı değil. Ancak esas sorun orada 3-4 sene yaşamak.

Bu yaşlar insanın köklerini salacağı yaşlar, belki evleneceği kişiyi bulacak ya da evlenecek, belki ilk evine yerleşecek belkiyse kariyerindeki ilk ciddi adımları atacak.

Haliyle bu yılları yurtdışında geçirmek hayatının geri kalanı için biraz risk.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Böyle aptal bir laf ettigine göre seni gönderelim, biz işimize gücümüze bakalım.

İnsanın özgürlüğüdür, işsiz güçsüz yatmak da onun özgürlüğü. Sana mı soracak?

sen niye üstüne aldın ki bu lafı.. senin dediğini yorumluyorum. sen bu mantaliteyle yurt dışına gitte bi kan alsınlar senden.
Sosyal ağlarda paylaş

yok, 3 defa ciddi fırsat denk gelmesine rağmen ben cesaret edemedim çevremdekilerden gözlemlediklerimden sonra :)

köklerimi istanbulda salmak istediğim için ve git gel yaptıktan sonra bu daha zor olacağı için kaldık burada.

Ama sonra ülkenin de halini gidişatını da beğenmemeye başladım, her an gidebilecek durumda kalmak için yurtdışında da ismi olan bir firmada çalışarak devam ediyorum işime bakalım.

Öte yandan zamanında fırlayıp gitseydim şimdiye gelmiştim geri diye de içimden geçirmiyor değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Çözüm askerliğin ortadan kalkması ya da yurtdışına kaçmak. Yurtdışına kaçmaya üşendiğim için 6 ay askerlik çilesini çektim ama gözünüz kesiyorsa kaçmak için her yol mübah.

Başka bir yol yoksa demişim mesajımı düzgünce okusaydın bi

Cidden yobaz olmuşsunuz ya
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Jim_E_Rustler said:

fenn said:

Jim_E_Rustler said:

Zorla asker yapsan insanları. 3. dünya ülkesi dısında soyle bir muhabbet yok.

Bana eleştiri değil çözüm söyle ne yapalım. Bilmediğim bir şey varsa millette öğrensin.

direkt kalkması lazım.

Tek çözümü yurtdışı, ki ben de böyle yapıcam yani. Bok gibi ülke, niye hayatımın 6 ayını, 1 yılını vereyim?

Lazımla kazımla iş olmuyor. Tekrar oku yazdıklarımı ne demek istiyorum ben.

Yahu ne saçma sapan semantik gömüyosun insanın agzına, ben hükümette çalışmıyorsam, mecliste değilsem benim buna etkim yok.

Evet degismesi için yapılması gereken politikacı olup etkinin geçecegi konumda olmak. Bunun dısında yapılabilecek ve işe yarama garantisi olmayan tek şey halk görüşünü etkilemek. Bu da hükümete baskı olarak gider.

Çözüm çözüm bık bık diyip duruyosun, çözümü yönetim istemedigi zaman sen mi yapıcan çözümü, tey allahım ya.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

Jim_E_Rustler said:

Böyle aptal bir laf ettigine göre seni gönderelim, biz işimize gücümüze bakalım.

İnsanın özgürlüğüdür, işsiz güçsüz yatmak da onun özgürlüğü. Sana mı soracak?

sen niye üstüne aldın ki bu lafı.. senin dediğini yorumluyorum. sen bu mantaliteyle yurt dışına gitte bi kan alsınlar senden.

Üstüme almadım ki, söyledigin saçma sapan diyorum. Hayır benim işim gücüm var mı demişim? Şurada ne oldugunu bilmedigim heriflerin lafını üstüme alsam ne komik olurmuş.

Sen üstüne al ama, direkt sana söyledim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

işi gücü olmayanlar bence askerlik yapmalı. üretim yok bişi yok adam bütün gün evde yatıyor cok degerliymiş gibi vakti sonra hayatımın 6 ayını nıye veriyim.

pc basında göt büyütmem, askerlikten daha önemli benim için üzgünüm

hatta bir çok şeyden daha önemli sanırm
Sosyal ağlarda paylaş

pc başında geçirmek zorunda oldugun bir işin varsa tabi ki benim bahsettiğim hiç bir iş yapmadan vakit geçiren.. vergi ödemeyip birde işsiz olarak geçenlere benim lafım .. ha zaten öyleyse istemesen de alırlar askere..yurt dışına da gidemezsin kaçak gidersin yakalanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

acemilik sornası askerliğin bir hayrı yok, acemilikte de temel askeri bilgileri alıyor insan, ateşli silahlarla haşırneşir oluyor nasıl nişan alınır öğreniliyor vs

hiç gitmemek yerine 2 ay gidilmesini savunuyorum bu yüzden.. acemilik sornasında da türkiye mozaiğyle karşılaşıyorsunuz, diğer bölgelerde nasıl insanlar var görüyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Dark_Soul said:

Lan 2014 eylul de 29 bitiyor.O zamana kadar bir seyler yaparlarsa oyum akp ye sdfs

Sen saka mi yapiyorsun bilmiyorum ama soyle dusunen milyon tane genc olduguna eminim ve su dusuncenin kömür,erzak,para karsiligi oyunu akp'ye atan insanlardan ne farki var.

Hiç alakası yok.29 yaşında , kariyer açısından belli bir yere gelmişken,6 ay ,amelelik yapmak istemiyorum olay bu.Üniversite mezunu ,master vs yapmış olan birisinin bence askerlik görevini, ya çok kısa yada hiç yapmaması gayet makul bir düşünce.Şuan ki askerlik olayı AKP de dahil önceki hükümetlerin suçu.
Yüksek yerlerden bağlantısı olanların çocukları zaten bir şekilde yırtıyor askerden.Akp den önce de böyleydi şimdi de böyle.

1-2 sene içinde, benim de faydalanacağım şekilde, bedelli (makul şartlarda) veya 1-2 ay gibi kısa bir askerlik olayı gelirse hiç düşünmeden Akp ye basarım oyumu,her ne kadar nefret etsem de AKP den.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...