Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2013-2014 Sezonu Genel Tartışma - 1

Llama

Öne çıkan mesajlar

ersan'ın sakatlıklarını bilmeyen yoktur herhalde. ersan nadir bulunan tipte bir stoper. bugün schuster'in talip olmasının sebebi de odur. geçtiğimiz sezonu iyi geçirmedi. kendisinden ümitliyiz çünkü potansiyelini gördük.

öte yandan necip sıfır gelişme gösterdi. neredeyse potansiyelini boşa çıkardı diyeceğiz. belki de hoca ile alakalıdır. belki de ernst gidince mentoru kalmamıştır. umarım telafi edilir. o zaman gözüken şey milli takımda banko oynayacak bir adam değildi. milli takım için yüksek potansiyeli olan değerli bir gençti. yanlış anlamışsın yani.

veli beşiktaş'da takım savunmasının bel kemiği. istatistiksel olarak da öyle. maç izlerken gözünle de görüyorsun. kazmalıklarını da düzeltiyor zira kendini geliştirebilen bir adam. bu sezon 2 tane falan xavi asisti var zaten bilen bilir. önce eldeki adamı tutacaksın. 10/10 olmayıp, veli olsa da olur. buradan da laf hilbert'e geliyor.

bana öyle geliyor ki hilbert'in yerinin doldurulamaması transfer komitesinin ilk hatası olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

@Arcane

Hilbert kaybı hiçbir şekilde aranmayacak bir adam hacı, hani tamam seviyorduk ama duygusallık bir yere kadar.

Gerçek bir sağ bek olmamasının acısını 2 yıldır çekiyoruz. Bu sezon soldan hep soktular bize ayrı konu ama sağdan da o kadar çok atak yedik ki, Sivok olay mahalline yakın diye resmen sola göre harika gözüktü sağımız.

Sivok zaten apayrı bir adam, açık ara şuan ülkedeki en iyi stoper. Buna kimse ses çıkaramaz ama bütün sezonu defans dörtlüsünde defans yapabilen tek adamla geçirince işte öyle oluyor.

Hilbert'ı açıkta kullanmayacaksan hiçbir özelliği yok koşup sürekli kalabalık yaratması dışında, görev aşkı tamam idare ediyor ama yetmez.

Misal bu sezon bizim takımda çizgiye inmek nedir bilen 2-3 adamdan biriydi. Hücuma çıkıp içeri kat ettiğinde günündeyse ve orta açabildiyse deli işler yaptı ama gerisi yok. Komple bir bek almamız gerek bizim artık, Hilbert'in yabancı olması bile bizi zarara sokuyor.

Geçen sezon işte amele sümüğü Samet Aybaba "geleceği yok" diye Şener'i almamıştı. Ertuğrul'da Bursa'ya almıştı. O çok büyük sağ bek olacak bu şekilde geliştirirse kendini, GG sonrası o mevkiiyi alabilir bile... Keşke bir şekilde yönetim Samet'e sormadan alsaydı Buğsaş'tan da bu sene ne işimize yarardı ...
Sosyal ağlarda paylaş

hilbert tr standartlarında bir topcu, asıl mevkisi sol ön olmasına ragmen yıllardır bek oynuyor bizde adam.

3 gol 3 asist yapmıs bu sene
gökhan gönül 3 gol 5 asist..

öyle cok kötü bir futbolcu degil, hucumlarda genelde etkili oluyor.bire birde etkili, mevkisinin hakkını veriyor bence ama yerine daha kaliteli bir isim gelicekse gitmesinde sakınca yok

veli'nin katkısı ise istatistikler ile görülecek bisey degil.

adam her topa koşuyor,her acıgı kapatmaya calısıyor, biraz sert oynuyor,şutları fazla iyi olmasa da gol atıyor.

ama bizim türk insanı her futbolcuyu attıgı gol ve asist üzerinden degerlendirince veli göze kötü gelebilir.

cok iyi süper bir oyuncu demiyorum, ama yerine o tarz bir oyuncu koymazsan orta saha coker.
Sosyal ağlarda paylaş

ben gg kadar iyi demedim ki abi :D nerdeyse onun kadar rakamsal faydası olmuş demek istedim.

hilbert ortalama bir topcu,yeri kolay doldurulur,ama gg kalitesinde yerli oyuncu zor bulunur baya.

2sinin de istatistiklere geçmeyen cok katkısı oluyor takıma, ama hilberti savunuyorlar veliyi savunuyorlar diyince, ülkenin en iyi sağ beki kadar sayısal katkı yapmış dedim adam baska bişey demedim :D

edit: yani veli mevkisindeki bir adamdan beklentiler gol yollarında sayıların yüksek olması iken, hilbert kendinden beklenenden fazla takıma gol yollarında da katkı vermiş demek istedim..

gerci rakamları dökersek sivok tr'deki cogu forvetten fazla gol attı sanırım bu sene sdsfs

özetle: 2si de tr standartlarında topcular, mevkilerinin en iyileri değiller,ama adamlara sabri gibi de davranılcak kadar kötü degiiler :D
Sosyal ağlarda paylaş

duygusal yaklaşacağım futbolcu nadirdir. hilbert bu oyunculardan değil. öyle yapabileceğim bir adam olan alman ernst'e bile yaşlandı gitsin artık demişimdir. gördüğüm neyse ona göre yazarım. Football Manager destekli müneccimlik yapmam. orta açamayan adamdan açık olmaz. ideal sağ bek olmadığı doğru. sağ açık olmadığı ise aşikar. olabileceği şey idare bekti, o şekilde kullanıldı.

yerine aynısını, aynı paraya alabilecek miyiz? daha iyisini makul bir ücrete alabilecek miyiz? benim derdim bu.

sözde daha forvet, sol bek, kaleci alacak olmamız. bunları hesaba katmadan neye dayanarak daha iyi bir oyuncu ile telafi edeceğimizi varsayıyoruz? yedeği olmayan bir pozisyon ve elde en azından devamlılığı olan bir futbolcu var. yerine şu adam gelecek desinler, bakalım. dedikodusu bile yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hilbert, stuttgart'ın şampiyon kadrosunda aslında sağ açıktı. Beşiktaş'a da sağ açık olarak alındı ama bekte ezdik.

Orta açamıyor ama içeri kat etmesi, kanalları kullanması cidden üst düzey. Orta açabilse zaten şampiyon Stuttgart'ın kadrosu dünya devlerine dağılırken o da giderdi, Beşiktaş'a gelmezdi.

Ama işte bekte harcadık. Kötü oldu :( En başından beri belki açıkta kullansak daha verimli olabilirdik. Doğru adamlarla, doğru şekilde tabii.

He birde;

said:
Beşiktaş’ın kamp yaptığı Almanya’da çalışmalar sürerken, bugün futbol genel direktörü Önder Özen ile futbolculardan Cenk Gönen ile Veli Kavlak basının karşısına geçti.

İlk olarak konuşan Önder Özen, gündemdeki konulara ilişkin şunları söyledi:

-Beşiktaş daha uygun şartlarda kamp yapmalı. Bu işle uğraşan herkesin daha uygun şartlarda çalışmasını dilerim. Bu çok mümkün olmadı. Cuma akşamından sonra daha yakın bir sahada çalışacağız.

-Antrenmanlar iyi gidiyor. Oyuncular da memnun. Bilic de oyuncuların tempo ve isteklerinden memnun.

-Veli Kavlak benim için birçok sporcuya örnek gösterdiğim isimlerdendir. Performansı ve oyuna katkısı ne olursa olsun, sahada her şeyiyle oynar. Saha terbiyesi ve yeteneğiyle örnektir. Dün öyleydi, bugün de öyle, bundan sonra da öyle olacak. Takasla bir yere verilmesi asla söz konusu değildir. Önümüzdeki sezon önemli oyuncularımızdan biri olarak kalacaktır.

-Pedro Franco ile kontrat yaptık. Şu anda kendisi yolda, Türkiye’ye gelmek üzere. Vize işlemlerinden sonra Almanya’ya gelip Cumartesi günü antrenmanlara katılmasını bekliyoruz. Kendisi bir Beşiktaş projesidir. Gidip maçını izledik, bilgi topladık. Takıma uygun olduğunu görüp renklerimize bağladık. Erken yaşta kulübünde bayrak olmuş isimlerdendir. Kendisine sesleniyorum: Aramıza hoşgeldin. Bize göre son derece uygun maliyetli bir transferdi.

-Ömer Şişmanoğlu 1-2 gün içinde kampa katılacak. Yedek kulübesinden geçen sene destek alamayan bir Beşiktaş vardı. 650 dakikada sekiz gol atmış bir isim. Skora direkt ya da dolaylı etkiler yaptı. İhtiyacımız vardı ve aldık. A Milli Takım için aday bir isimdir.

-Transferde gün be gün bir şeyler değişiyor. TFF’nin yabancı sayısı ve sınırı hakkında nihai bir karar yoktu. Bilic, bir orta saha istiyor. Yabancı bir sol almayabiliriz. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor. Hocamızla ve yönetimle güzel bir iş birliği içindeyiz.

-Karşılıklı istek olursa Hugo Almeida kalacak. Hocamızla görüştüler. Takımda kalacak.

-Kaleci antrenörümüz Jose Sambade Carreirai, kaleci isterse gelir, hayır derse yeterli kalecimiz var. Ben bu konuda uzman değilim.

Cenk: Kaleci antrenörümüz işinde uzman
Kaleci antrenörümüz işinde uzman bir insan. İlk izlenimlerimiz de çok olumlu. Benim hedefim Beşiktaş’a hizmet vermek.

Tolga Zengin iyi bir insan ve iyi bir kaleci. Hayırlısı olsun. Yönetimimizin tasarrufudur.

3 sezonda 75 maça çıktım. Geçmişe bakınca çok fazla hata yaptığım bir maç hatırlamıyorum. Jose ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Artık tecrübeli bir kaleciyim.

Veli Kavlak: Hedefim şampiyonluk
Evimizde kendi taraftarımızın önünde oynadığımız maçlar çok farklı oluyordu. Ama taraftarımız bizi yalnız bırakmaz. Böyle zorlukları aşmamız gerek. Biz büyük bir takımız.

Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşayıp Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cenk güldürmüş :) İşte bu yüzden ona rakip bir kaleci olmalı yoksa o kafa düzelmez. Tolga çok çok iyi olurdu ama şu an o transfer çıkmaza girmiş gibi duruyor. Umarım taktiktir de, sonunda alırız. Çok kritik bir transfer olur.

Holosko bile açıkta Hilbert'den daha verimli oynadı. Bir ara hatırlarsanız, artık Carvalhal mı, Schuster dönemi miydi hatırlamıyorum ama Hilbert, sağ bekte tam bir dinamoydu. Acayip iyi bir dönem geçirmişti, sonra lig devresine doğru sakatlandı, 1-2 ay oynayamadı ve performansı düştü. O sezon sakatlığa kadar takımın en iyi performans veren oyuncusuydu. Klübün mentalitesini anlıyorum, ben olsam ben de öyle konuşurum özellikle oyuncu ile pazarlık görüşmeleri devam ederken ama bizim bilmediğimiz bir alternatif yoksa cidden sıkıntıya düşeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bırakın Hilberti, adam orta yapamıyor , çalım atamıyor, anca hızlı top sürüp adamı geçerse işe yarıyor. Ama ondan da kazma bir herif oraya getireceklerse hiç gerek yok. Maçlarda ne zaman hilbert in önüne adam gelse tamammm bitti atak diyorum zaten adam ufacık bir yer bile olsa hızla geçmeye çalışıyor durmadan topu dışarı sürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Niang, Uğur, Nobre, Rüştü, Aurelio, Ali Güneş, Mustafa D., Tayfun, Tayfur Havutçu, Murat Ş., Emre Aşık, Fahri, Yusuf ve son olarak Sezer.

feneden aldıgımız adamlar, hepsi de az cok iş yaptı,sampiyon yapan bile oldu :D patlak cıkan olmadı.

sezer orta saha için iyi bir alternatif olucak, önder özen'in konusmasından anladıgım 1 tane de yabancı orta saha gelcek
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...