Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2013-2014 Sezonu Genel Tartışma - 1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tahkim e gidilecekse bükreş i de götürsünler. Bakın bunlara bir bok vermediniz bizede 5 sene denetleme yapın o zaman diye. Mali kriterlerden zaten 1 sene gidemedik 1 sene daha koydu ya. Şampiyonlar ligi olsaydı daha çok koyardı gerçi =P
Mesaj tarihi:
Fikret Orman bayağı ciddi ciddi yanlış karar, temyizden aklanacağız vs. diyor.

Daha önce de ciddi konuştuğu anlar olmuştu ama yav hehe diyip geçiyorduk. Herif bu sefer harbi harbi ciddiydi ses tonundan falan.

iyi savunma yapsınlar bari de bükreş olayı gibi olsun cidden. Ayıp lan ...
Mesaj tarihi:
o maçta şike neredeydi izliyorum izliyorum yok yani. bu kararı verebilmek için ağır gerizekalı olmak gerekiyor.

bu kararlar takımlara değil tamamiyle türk futboluna verilmiş bir cezadır. bırakalım galatasaray kendi başına takılsın zevkli olacaksa böyle.
Mesaj tarihi:
said:
YT: Daha aramadılar bizi...
TH: Şimdi buradaydılar çıktılar... 5 dakika önce... Bunun bir yerden uzaktan akrabası çıkmış herhalde Kemal... Babasına bir şey göndermişler herhalde... Sen nasıl istiyorsan. Biz şimdi bak... Bu yani... Bu Akın ile İskender... Ben söyledim şimdi. Onun kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini...
YT: Almak istiyorlar...
TH: Kesin yani... Şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için... İbrahim Akın'ı istiyorum çünkü yani...
YT: İbrahim Akın ile İskender'in benim olduğunu bütün Türkiye biliyor. Çocuklar hemen gelmek istiyor hocam hiçbir sıkıntı yok yani... İskender şu anda senin yanında... Yani o derece... Bu telefon görüşmesinin ardından, 6 Mayıs günü saat 20.18'de Yusuf Turanlı futbolcu İbrahim Akın'a şu mesajı attı: "Tek gel ki başka bir şey de konuşmam lazım seninle." İbrahim Akın bu mesaja, "10 gibi transfer mi?" cevabını verdi. Turanlı'nın yanıtı ise, "Ok bekliyorum çok önemli çünkü:)" oldu. 9 Mayıs günü saat 15.52 ile 16.05 arasında, Turanlı yine İbrahim Akın'a şu mesajları attı:
YT: Sıkmayacam işte ya relax :) zaten adamlar kesin alıcaz diolar :)
YT: Final bile büyük olay zaten :) gerek yok bence rahat olman lazım :)
YT: Ben birazdan buluşucam onlarla çünkü :) ya yeni kulübümüz. Kırmayalım onları da çünkü geleceğimiz :) hahahahaha...
YT: Bize adalı lazım gerisi yalan :)

şurada şike nerede abi ben onu anlamıyorum. tayfur nasıl yattı mesela o da ayrı konu.

adam üzerine basa basa maçla ilgili değil ha diyor. sonra menajer de kendi üstüne görev yükleyip ibrahim akın'la konuşuyor.

tayfur mu yapmış burada şikeyi?
Mesaj tarihi:
Üstüne üstlük davada Göksel Gümüşdağ, transfer teklifini doğrulamış ve teklifin daha IBB'nin finale çıkacağı beklenmiyorken yarı finalde ilk olarak geldiğini söylemişti.

Ha usulu nedir? 2 oyuncusunu almak istediğin takım ile finalde eşleşiyorsan transfer çalışmalarını askıya alacaksın. Bu kadar basit...

Almazsan işte davada eşantiyon olarak seni de alırlar ve böyle haybeye cezasını çekersin.
Mesaj tarihi:
said:
Beşiktaş’ta gündemden düşmeyen soru; Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu ceza almadı ama Beşiktaş neden bir yıl Avrupa Kupaları’ndan men edildi? Sorunun yanıtı, siyah-beyazlıların 10 Haziran’da KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) gönderilen yazıda gizli…

Burada yapılan açıklamada, “Şirketimiz aleyhine 03 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 sezonu talimatı idari kriterlere aykırılık iddiasıyla Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunmaktadır” ifadesi bulunuyordu.

Buna bakıldığında, Kartal’ın “idari kriterlere aykırılık” nedeniyle Avrupa dışında kaldı.

Deniyor şimdi de ama idari olsa Tayfur ve Serdal için niye ek rapor isteniyor...

said:
UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa kupalarından bir yıl men edilen Beşiktaş’ta, başkan Fikret Orman kararın ardından açıklamalar yaptı.

“Şaşırtıcı ve anlamakta güçlük çektiğim bir karar” diyen Orman, “Netice itibarıyla Beşiktaş Kulübü bir tüzel kişiliktir. Bizim yaptığımız savunmaya göre de tüzel kişilikle ilgili bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Sayın Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı ile ilgili ek savunma istenirken, tüzel kişiliğe ceza verilmesi şaşırtıcı, anlamakta zorluk çektiğim bir karar” ifadelerini kullandı.

Karara itiraz için 3 gün süreleri bulunduğunu vurgulayan başkan Orman, “Yanlış hesabın Bağdat’tan döneceğini düşünüyorum. Ceza verilmemesi gerektiğine inanıyorum ama 1 yıl ceza verildi. Hakkımızı UEFA Tahkim Kurulu’nda arayacağız. En kısa sürede itirazımızı bildiririz ve 2 hafta içinde de duruşması olur” diye konuştu.

Alınan cezanın anlaşmaya vardıkları Hırvat teknik direktör Slaven Bilic’le ilgili bir sorun yaratmayacağının altını çizen Orman, yabancı transferi için olumsuz bir ortam yaratsa bile bir hafta içinde durumun düzeleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Birde bu, spor hukukçuları bu karar tahkimden döner ve BJK, Avrupa'ya gider diyorlar. Tahkimde patlasa bile ardından CAS'a gitme hakkı varmış ve oradan sağlam tazminat alabilirmiş. Tüzel kişilik olayıyla alakalı...

Demirören'i elindeki 100 milyonluk senetler için atamıyoruz kulüpten ama olası bir senelik men daha alırsa bu kulüp, gözünün yaşına bakmadan atsınlar artık. Veremiyorlarsa parasını açsınlar bağış kampanyası taraftar kişi başı 20-30 lira atsın da verelim köpeğin parasını yok olsun gitsin. 110 yıllık kulübün ağzına sıçtı...
Mesaj tarihi:
Tüzel kişilik olayı tamamen yalan , Türkiye'de işlerin üstünü kapatmak için uydurulmuş birşey. Tüzel kişinin , gerçek yöneticisi , suç işlemeye başlarsa , tüzel kişinin çıkarı adına , herkese yapıştırırlar cezayı.

Tahkimden de , CAS'tan da hiçbişey dönmez
Mesaj tarihi:
reampage said:

bugun çok yoğundu daha şimdi öğrendim cezaları, iyi lan seneye 3.cü olsakda CLdeyiz.

adslkajflad ada polyanna misali, adam bir daha ki seneyi düşünüyor, 3 yaptı takımı ordan da şampiyonlar ligine gittik
Mesaj tarihi:
UEFA Disiplin ve Düzenleme Kurulu'nun Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili açıkladığı kararı hakkında, bazı medya organlarında yanlış bilgilere dayalı yazı ve yorumların yer aldığı görülmektedir.
Anılan karar ile ilgili yanlış yazı ve yorumlarla spekülasyonların önlenmesi açısından açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur:

1- Şirketimize 10 Haziran 2013 tarihinde UEFA Disiplin ve Düzenleme Sorumlusu Sayın Emilio Garcia tarafından saat 11.17'de bir fax çekilmiştir. Bu fax ile birlikte 15 sayfadan oluşan ve UEFA Disiplin Müffettişi Sayın Joao Leal tarafından düzenlenmiş, 10 Haziran 2013 tarihinde UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na gönderilen rapor tarafımıza iletilmiştir.

2- 10 Haziran 2013 tarihinde saat 11.18'de, UEFA Disiplin ve Düzenleme Sorumlusu Sayın Emilio Garcia imzasıyla Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun dikkatine bir fax daha tarafımıza iletilmiş, bu fax iletisi Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'ya bildirilmiştir.

3- Şirketimiz, gelen fax mesajı ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na 10 Haziran 2013 tarihinde açıklamada bulunmuştur.

4- 14 Haziran 2013 tarihinde saat 15.45'te UEFA Disiplin ve Düzenleme Komitesi'nden tarafımıza ek süre verilmesi talep edilmiş, ancak bu isteğimiz 17 Haziran 2013'te saat 11.49'da gönderilen fax mesajı ile reddedilmiştir.

5- Şirketimiz, İsviçre merkezli C'M'S' isimli hukuk bürosu aracılığı ile savunmasını 19 Haziran 2013 tarihinde TSİ 10.32'de UEFA Disiplin ve Düzenleme Kurulu'na fax ve e-mail yoluyla göndermiştir.

6- 21 Haziran 2013 Cuma günü Başkanımız Sayın Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Melih Sami Esen ile C'M'S' avukatlık şirketinin temsilcilerinin yanı sıra; Sayın Serdal Adalı ve temsilcileri ile Sayın Tayfur Havutçu ve temsilcilerinin de katıldığı, UEFA'nın merkezi Nyon'da, İsviçre saati ile 15.30'da yaklaşık 2,5 saat süren bir duruşma yapılmıştır.

7- Bu duruşmada raporu hazırlayan müffettiş iddialarını içeren raporunu savunmuş, taraflar da karşı görüşlerini belirten savunmalarını yapmıştır.

8- Duruşmayı yöneten başkan tarafından, kararın 24 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde ilgili kişilere fax ve e-mail yoluyla gönderileceği bildirilmiştir.

9- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin sadece kulübümüze hitaben yazılan 12 sayfalık ilgili raporu, 25 Haziran Salı günü saat 19.29'da fax mesajı ile iletilmiştir. Raporun sonucu da kısa bir süre sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapılarak bildirilmiş ve resmi internet sitemizde de yayınlanmıştır.

10- Soruşturmanın ve iddiaların temel ve tartışmasız unsuru-dayanağı, ülkemizde 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelerdir.

Şu hususları özellikle belirtmek isteriz ki;

- Kulübümüz, verilen karara süresi içerisinde itirazını yapacaktır.

- Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun suçlu veya suçsuz bulundukları yönündeki yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.

- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu ile ilgili kararını açıklamak için raporu hazırlayan müffettişten ek rapor talep edildiği bilgisi alınmıştır.

- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin yürüttüğü soruşturmanın ve aldığı kararın tek gerekçesi; ülkemizde 3 Temmuz 2011 süreci ile başlayan ve futbol takımımızın 11 Mayıs 2011 tarihinde İ.B.B. Spor ile Kayseri'de oynadığı 49'uncu Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun fiil ve davranışlarıyla etki ettikleri iddiasına ve sonrasında yaşanan sürece bağlı olaylara dayanmaktadır.

- Bu süreçte kulübümüz ile ilgili iddialar hakkında Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile İsviçre merkezli C'M'S' avukatlık bürosu yetkililerinden Sayın Philipp J. Dickenmann ile Sayın Amr Abdelaziz dışındaki kişi ve kurumların beyanlarının dikkate alınmamasını önemle rica ederiz.

Konu ile ilgili gelişmeler hakkında, gerekli bilgilendirmeler resmi yayın organlarımızdan yapılmaya devam edilecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK
Mesaj tarihi:
bu elverişli değil açıklaması filan sanırım, uefa , turkiyede devam eden yargı sonuclanana kadar sızın gelmenız elverişli değil gibi bir karar verdi,

fener bazı yöneticilerin kesinleşmiş cezaları olduğu için onları direk eledi.
Mesaj tarihi:
sciplinary proceedings relating to Fenerbahçe SK (Turkey), Beşiktaş JK (Turkey) and FC Steaua Bucureşti (Romania).

RELATED ITEMS
UEFA statement on Turkey
CAS Málaga decision welcomed
Disciplinary proceedings begun
Tackling racism, match-fixing
The CDB carefully analysed the situation of Fenerbahçe and Beşiktaş and has applied the following sanctions:

• Beşiktaş are not eligible to participate in the 2013/14 UEFA Europa League.

• Fenerbahçe are excluded from participating in the next three UEFA club competitions for which they would qualify, including the 2013/14 UEFA Champions League. The ban for the third season is deferred for a probationary period of five years.

The CDB also carefully analysed the situation of Steaua and, taking into account certain mitigating circumstances, the following sanction has been imposed:

Steaua are not eligible to participate in one UEFA club competition for which the club would otherwise qualify. This sanction is deferred for a probationary period of five years.

All clubs have the opportunity to appeal the decisions of the CDB to the UEFA Appeals Body.

Furthermore, in relation to the individuals of the clubs involved in the cases of Fenerbahçe and Beşiktaş, the CDB decided that certain additional information will be collected in order to consider in further detail the different position of each of the individuals concerned.
Mesaj tarihi:
ya o bu değilde, 2 gündür Bilic'i duyduğumdan beri aşırı heyecanlıyım.

ailem dışında ilk defa birini hava alanında karşılamayı istiyorum. Sanki ailemden biri lan bu adam, şike dediler, idari karar dediler hiç etkilemedi de şu bilic nedense mutlu ediyor beni...

gay değilim, gizli gaylik olacağını da düşünmüyorum. NİYE BÖYLE OLUYOR?

Eser'in bloğuna yazmıyordum bayağıdır, suskunluğumu Bilic yazımla bozayım bari, duygularımı dökeyim.
Mesaj tarihi:
bu şike olayları canımı sıkıyordu ama açıkçası transferler güzel gidiyor. bilic özellikle çok kaliteli bir adam. gerek kişiliğiyle, gerekse de beşiktaş ın yapısına uyum gösterebilecek teknik adamlığıyla.
Mesaj tarihi:
"Tatar Ramazan" said:

Lan Fakirsporu kiskanir olduk iyimi adamlar Bilici bagladi 3 yillik, bize de Yanali kitledi Aziz giderayak, abv yuzsuz herif hala istifa etmiyor

normalde aggrolardım da fenerbahçelileri çok sevmeye başladım şu meydanda beraber yedigimiz dayaklarla lan.

gerçi sen biraz akplisin galiba.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...