Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günümüzün ruhbanları: Doktorlar

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Biri profesör 3 farklı doktora gittim üçü de mi farklı söyler arkadaş?

Horlama problemim var, uyku testi yaptırdım üst solunum yolunda direnç meydana geldiği için kalitesiz ve kalbimi yoran bir uykum varmış. Etrafa verdiği rahatsızlık yüzünden insanların yanında korka korka, gergin bir şekilde uyuyorum o tarafı da var bu işin.

Her biri bir öncekini discredit etmekle beraber biri diyo sol burnunda kemik oluşmuş burnunu ameliyat edeyim, biri diyo küçük dilini alalım, profesör olacak şarlatan da 300 lira karşılığında "nolcak ya herkes horlar, sana horluyosun diyen de horluyodur eheh" diye geçiştirdi. Test sonuçlarımı gösterdim onu bile "insan kendi yatağında yatmadığında uykusu değişir" diye geçiştirdi.

Solunum yollarımı adam gibi incelemeden gözüne kestirdği bir noktayı ameliyata kalkışandan kaçıp sığındığım adam geri dönüşü olmayan bi yöntemi öneriyor, ondan kaçıp sığındığım adam sırtıma vurup gönderiyor.

Bir arkadaşım da 3 ay üst üste faranjit şikayetiyle gittiği doktorlardan her seferinde antibiyotik yiyip dönüyodu, bi kişi bile "ulan bu adam her ay mı hastalanıyo, reflü olmasın" demedi. Ben söyledim adama git bir gastroloğa gözük diye adam hakkaten de reflü çıktı.

Bu ne abi? Ne biçim bilim bu? 10 sene kendi içine kapalı bir sistemi ineklediği için kendini insan ırkından üstün gören adam benim koyduğum teşhisi koyamıyosa ben ne anladım lan o işten? Sıkıntı karşısında "Satürn'e adak sun." diyen doktrine daha çok saygım olur resmen, en azından sunman gereken adaklar okuman gereken dualar standart, olayı bilmeyen bir insan olarak kime güveneceğin derdi yaşamıyosun. Yanlış giden bişey olduğunda onu düzeltmek için daha beter ağzına sıçmıyolar, yapabileceğin bişey yoksa da kafan rahat oluyo.

Derdime deva olsun diye 2 aydır yaşadığım doktor maratonu herkesin farklı şeyler önerip neticede hiçbirşeyde karar kılamamamla sonlandı. Sıkıntım baki kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi doktor o yüzdfen önemli.
bide bilmiorz ya işin sıkıntı o.

gitmeden önce hayvan gibi araştırıorm ben ve doktorlayken darlıyorum darlayabildiğim kadar
bu niye
şu neden
peki neden böle olmadı
nası anladınız

zaten doktorların bunları anlatması lazım.

da çok pis bişe işte çok fena
Sosyal ağlarda paylaş

abi konu altında dip not olarak vereyim, belki biraz alakasız olacak ama. akp yönetimi özel doktorlara (hastanelerde çalışmayan, kendi muanehanesi olanlar) savaş açmış durumda. "ruhsat" altında getirilen gereksinimler neredeyse karşılanması imkansız boyutlarda. bilerek hedef alınmış bir şey ve her sene değişiyor ve tekrar sizi ruhsat almaya zorluyorlar "yönetmelik değişti" diye.

doktorları hastanelerde çalışmaya zorluyorlar sistematik olarak. özel hastanelerde doktorluk yapan abilerim ile konuşuyorum, çoğu 20 yıldan fazla bu işi yapıyor, hepsi hayatından nefret etmiş durumda. tanı/operasyon başına prim alıyorlar. base maaşları saçma sapan düşük, hasta başına harcadıkları zaman inanılmaz kısıtlı. tamamen ticari bir boyuta geçmiş durumda. doktor ya doktorluğundan biraz kısacak ya da paycheck'den kısacak gibi bir durum söz konusu. kimse de evini geçindirme derdi varken alacağı paradan kısıntıya gitmiyor.

belki ufak tefek hastalıklarda bu çok büyük bir sorun arz etmiyor olabilir ama söz konusu tanı olduğu zaman çok ciddi sorunlara sebep oluyor. çünkü çekilmesi gereken filmleri (ultrason, panaromik, röntgen, mr vb.) assistanlar çekiyor. makinelere gün başında 1 dozaj ayarlanıyor ve bütün çekimler o dozajda yapılıyor. fakat olması gereken kişinin yapısı ve kilosuna göre dozajın ayarlanması, asistanlar bunu yapabilecek potansiyelde değiller. o tanı için çekilen filmler çamur gibi oluyor, hiçbir şey anlaşılmıyor ve doktorlar o çekilen filmlere bakarak tanı koyuyor (göz ucuyla inceleyerek zamandan kaybetmemek için).

benim çok yakınım radyolog olarak özel muhanehanede hizmet veriyor. koyduğun kanser tanısının haddi hesabı yok 35 yıllık profesyonel hayatında. bu tanıların çoğu hastane çekilmiş ve "bir şey yok" diye gönderilmiş kişiler. emin olmayayıp, özel muhanehaneye gelip tekrar kontrol ettirenler. belki bir grip vakasında çok büyük problemler arz edilmiyor ama kanser adama sen "bir şey yok" deyip gönderdiğinde adam 6 ay sonra daha ağır bir şekilde tanı konulduğunda geri dönülmez bir hale gelmiş oluyor ve hayatından oluyor - bu kadar basit, sayısız örneği var.

tabii özel muhanehanelerin fiyat farkından dolayı herkese hizmet veremiyor olması büyük bir sıkıntı fakat bence gerektiği zaman gerçekten muhane olabileceğin bir seçeneğin olması önemli ve ortadan kaldırılmaması gerek. hastanede senin işini 3 dk'da halledip göndermeye çalışırlarken özel muhanehanlerde sana uygun dozaj ile çekimler yapılıp, microsuna kadar analiz yapılıyor.

bir bakıma herkesin karşılayamacağı bir "premium" servis fakat böyle bir alternatifin olması şu an ki sağlık sisteminde bence çok büyük öneme sahip. .

akp'nin izlediği yol ile hastanelerde verilen hizmetler sadece daha kötüye gidecek garantisini verebilirim. doktorlar şöyle böyle hedehödö demek kolay, o adamın çalışması gerektiği gibi çalışmadığı için 1 tanıyı kaçırması hayata mal oluyor. geri dönüşü yok, maddi karşılığı yok.

sağlık sisteminde çok ciddi bir reform yapılmadığı sürece bu durum katlanarak daha kötüye gidecek. doktorların performansı düşecek ve olması gereken çalışma ortamına sahip olmadıkları için hatalar artacak ve hayatlara mal olacak ama yeter ki özel hastanelerde çalışacak daha çok doktor bulunsun çark dönsün. tek umursadıkları bu.
Sosyal ağlarda paylaş

hastanelerle resmi rapor mapor işi olmadıkça hiç alakam olmuyor ama mevcut durum sadece insanları olabildiğince hasta edip sonrasında ilaç ve kontrol ücretleriyle farmlıyorlar.

Bilim ve otoriteler sağlığımızı önemseseydi şu an marketlerde satılan şeylerin %60'ı satılamazdı insan sağlığına zararlarından.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura said:

Bilim ve otoriteler sağlığımızı önemseseydi şu an marketlerde satılan şeylerin %60'ı satılamazdı insan sağlığına zararlarından.

Şunu diyorum bende

Ya nasıl olsa öleceğiz
Çok paranoyaksın
yav he he danone de gerizekalılık maddesi de varmıymış

gibi cevaplar alıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Babam devlet has gitti ve gözüne bakıp 2 ilaç yazdılar yolladılar. Babamın rahatsızlığı geçmedi özele gitti. Özeldeki doktor sen neredesin ,gözünden olabilirsin, bunu ben bile yapamam direkt prof a git dedi ve prof ameliyat etti öyle düzeldi gözü.

Devletteki doktora da kızamıyoruz ailece çünkü adam günde bilmem kaç kişiyi bitirmek zorunda
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Noyzura said:

Şunu diyorum bende

Ya nasıl olsa öleceğiz
Çok paranoyaksın
yav he he danone de gerizekalılık maddesi de varmıymış

gibi cevaplar alıyorum

gerizekalılık maddesinden önce her hücremizin yapısını bozan rafine yağlardan bahsediyorum. şekerden bahsediyorum.

Çocukluktan daha şeker ve kolestrol hastası olmaya alıştırılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

profesore hastaneye gidersin özel muayeneme gel der bayılırsın bi 200 300 lira muayene eder sonra ameliyat gerekiosa onu eder. ama özel muayeneye gitmek zorunlu. hastanede bakamaz bize günaha girer. hem devletten para alsın paşam hem de bizden 200 300 lira gömsün.
özel muayanelerin kapatılması kadar dogru bir adım olamaz.
devlet dogru düzgün versın paralarını doktorlara maaşlarında iyileştirmeler yapsın çoğu sıkıntı biter.
günde 3243123 hasta bakmasınlar onlar da insan. valla başın ağırır kolunu bile keserler o kafayla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...