Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kız kardeşlerim ve ben

telorgu

Öne çıkan mesajlar

gerçekten zorlanıyorsan ya da fair treatment olmadığına inanıyorsan direkt konuş babanla. babanın üvey bile olsa (en yakın arkadaşlarımdan birinin durumu da benzer, oradan biliyorum) kızına / kızlarına daha fazla destek çıkması normal bir durum. erkek çocuğa her zaman 'üstesinden gelir, başının çaresine bakar' gibi bir bakış açısıyla yaklaşıyor ebeveynler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

telorgu said:

Arkadaşlar Hacettepe 2. İktisat öğrencisiyim , Kücük üvey kız kardeşim ve ablam var. Ablam Marmara Üni. eczacılık okuyor diğer kardeşim İstanbul Çamlıca kolejinde 7. sınıf, sorunum ise beyler Babamın bana gönderdiği para, yani haftalık 100-150-200 civarı gönderiyor geçen hafta 75 tl gönderdi ve komedi gibi , kendisi prof. doktor geliri epey var kendi arabasını ablama verdi 2011 model ve ablam özel yurtta kalıyor. diğer üvey kardeşim 14 yaşında olmasına rağmen markadan aşağı giyinmez sanırsın 20 yaşında kız, yani kız kardeşlerim istedikleri gibi yaşarken ben devlet yurdundayım ve babamın gönderdiği para yetmiyor ne bilim benim bildiğim erkek çocuğuna önem verilir bizim olay tam tersi, sizce ne yapmalıyım arkadaşlar

troll zannedilmesin ciddi ciddi düşüncem bu. Erkek adam yetiştiriyor baban. sonradan anlarsın neden böyle yaptığını.
bana bunu yaptılar mesela senelerce. üzerine inadımdan yolladıkları komik parayı da almadım. okul geç bitiyor bitek ama hırsla çift opsiyon okudum bi yandan para kazandım. şu anda okul devam ediyor ama bir yandan çalışıyorum at gibi para kazanıyorum.

adam sana erkek wisdom'ı kastırıyor. şanslısın baya. erken yaşta ne kadar çok acı çekersen karakterin için o kadar iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Karakter geliştirir bunlar sık dişini. Ben öyle büyümedim ama öyle büyüyen tanıdıklarım hep çektileri sıkıntıların acısını büyük başarılarla çıkardılar.

Ayfon said:

Üzülme.. biraz daha sik disini. Derslerine odaklan güzelce bitir üniversiteni. Baban ilerde yaslanip elden ayaktan düstügünde huzur evine yatirirsin ödesirsiniz. Bayramlarda da aramazsin olur biter.

sdfjhkdfhasdkf
Sosyal ağlarda paylaş

Aramayı keseceksin..haftalık 75 tl neymiş okuyan genç için..yaptıgı ayıp..dolayısıyla artık telefon vs açmayacaksın babana..kardeşlerini bile arayıp sormayacaksın.Gerekiyorsa yüzyüze görüşmeyeceksin uzun süre..

İlk başta anlamayacaklar ama ses seda iyiden iyiye kesildiginde noluyor diyip arayabilir baban (ilgili bir ebeveyn ise) valla baba para yetmiyor kontur almaya bile ders kitabı yetiştiremiyorum yeni ayakkabı alıcam para biriktiriyorum vs şeklinde soguk kanlı ama saygılı cevaplar vereceksin.Zaten zeki bi adam anlayacaktır.Anlamıyorsa yada ters tepiyorsa sizin ailede başka yanlış bi şey var demektir anlatmadıgın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...