Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözümüz aydın, alkol yasağı yasalaşıyor

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Frostbite said:

he biz yapıyoz siyaseti..gündeme de biz getiriyoz.

aman ayık kafayla dolaşmayın sakın..

haha, sorun orada işte. adamlar senede 2 kere bu muhabbeti ısıtıp bunun üzerinden gündemde kalıyorlar ve oy oranlarını ya artırıyorlar, ya da kitlelerini pekiştiriyorlar.

şu ülkede yaşayan insanların %80'inin ilk 10 derdi arasına girmez alkol yasağı bilmemnesi. e sen buna böyle, "akp'ye inat algolik hareket" şeklinde yanıt verirsen, akp'nin ekmeğine yağ sürmüş olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

22:00-06:00 arası perakende satış yasak diyorlar ne iş?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23355362.asp

edit: Cidden bu perakende satış ne anlama geliyor? Bardaki satış da perakende mi sayılıyor?

son tüketiciye satış işte. Bakkal, tekel bayi vs. Saat 22:00'den sonra içmek için alamayacaksın içki demek. Lokantalar, barlar açık içti satıyor farklı ruhsat farklı kural. Dahil değildir büyük ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

GEd said:

22 - 06 olayını direk avrupadan kopyalamışlar.

Çok vizyonlu hükümet.

avrupada böyle mi ?
resmen batıda böyle yapıyor demek için yapmışlar bi süre sonra kople yasaklarlar

belli baslı yerlerınde boyle.

Almanyanın bazı eyaletlerınde boyle her yerınde degıl mesela.

Ama gerizekali hukumetin goremedıgı boyle bir yasanın turkıye'de uygulanabilirliği yok.

İnsan hayatı için daha onem tasıyan yasaları uygulayamayıp butun enerjilerini de bu yasaya verirlerse onlara yuh olsun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Yahu Avrupa'da içkiyi ikiye ayırıyolar, düşük alkollü ve yüksek alkollü. Bu yasaklar yüksek alkollü içkiler için. Onun da sebebi alkolizm. Türkiye'de böyle bir sotun yok .

bizde ayırmıyorlar ama yüksek alçak diye
hem türkiyede alkolizm sorunu mu var
Sosyal ağlarda paylaş

llama ben de aynı şeyi yazmıştım :).

Ayrıca şunu da söyliyim, iskandinav ülkeleri ve İngiltere'yi bilmiyorum ama her Avrupa ülkesinde saat 10'dan sonra da içki alacak yer bulursun. Dükkanlar, ufak marketler satar yani, hele 24 saat bira bulamamak gibi bir sorun olamaz. Zaten büyük marketler akşam 10'da kapanıyor.

Madem Avrupa'yı kopyalayacağız stadlarda içki satışına başlayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

avrupanın hiç bir yerinde böyle yasak görmedim

saat 6 da 7 de market kapanır alkol almak istersen benzinliklere gidersin fahiş fiyata alırsın.

bunun dışında yolda vendor machinelerden sigarada alabiliyorsun içkide.

millet sözlükte bayağı bir salamış ingilteredeyim alamazsınız falan diye. hiç görmedim duymadım söylesem götüyle gülerler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...