Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 Mayıs kutlamaları iptal edildi

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

@axe
abi bayramın nitelik ve nicelik algısı kişiden kişiye göre değişir. bunu zaten tek düzeleştiremezsin. çocuğa göre bayram hulahoptur, kartondan resim oluşturmadır.

30 ağustos babam için rütbe alma törenidir.

ama her bayram sadece sahip olduğu title dan bile anlayana çok şey ifade eder.

benim takıldığım nokta bu da değil. yani 19 mayısın ya da 23 nisan kutlamalarının, anmalarının iptal edilmesi de değil. Hatay'da olan bu olayın ardından "duyarlılık göstergesi" gibi bunu halka yedirilmesi saçma olan.

çok şey konuşuldu ortak fikir ortaya çıkıyor zaten, o zaman ulusal yas ilan edersin olur biter.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru, o yüzden bende stadyum törenlerine kısmen karşıyım

tankları yürütmek boy boy füzeleri göstermek vs olmamalı, daha etkin yapılmalı bu iş

"19 mayısta ne oldu?" "biz bu kutlamaları neden yapıyoruz?" sorusunu sormalıyız, hatırlamalıyız

yoksa milli mücadelenin yıl dönümü yalapşap bir resmi geçitten başka bir şey olmaz

ilk ve orta öğretim kurumlarında etkinlikler düzenlenmeli, stadyum etkinliği yapılacaksa da ezbere akrobasi gösterileri değil günün anlam ve önemini anlatan kareografik gösteriler olmalı eğer illaki bu şekilde görsel bir şölen yapılacaksa. tercihen kapalı mekanlar olsun keza mayıs ayı en nihayetinde havanın ne olacağı belli dğeil
Sosyal ağlarda paylaş

Seni yetiştirenleri bilemem ama beni yetiştiren öğtermenler yavşak değildi. Ağzınızdan çıkana dikkat edin.

KuddusiMavra said:

suç sizin suçunuz değil kardeşim.
suç sizi yetiştiren (muhtemelen benim yaşıtım veya benden birkaç yaş büyük ve yine kuvvetle muhtemel cumhuriyet düşmanlarının yetiştirdiği) yavşak öğretmenlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Seni yetiştirenleri bilemem ama beni yetiştiren öğtermenler yavşak değildi. Ağzınızdan çıkana dikkat edin.

KuddusiMavra said:

suç sizin suçunuz değil kardeşim.
suç sizi yetiştiren (muhtemelen benim yaşıtım veya benden birkaç yaş büyük ve yine kuvvetle muhtemel cumhuriyet düşmanlarının yetiştirdiği) yavşak öğretmenlerde.

eee? sen niye üzerine alındın? lafı kime,kimlere dediğim belli. amacım da belli.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün bayram diye bir şey yok, oldu olacak bayramı yasaklasınlar zaten?!

bak zaten anlatmışım mevzuyu...

KuddusiMavra said:

bir de birçok arkadaş belli ki gündemi takip etmiyor.
bu hükümet zaten 19 mayıs törenlerinin stadyumlarda kutlanmasını yasakladı. yani öyle benim ya da yaşı 30un üzerindeki patidaşların gençliklerindeki gibi (ankara dışında)stadyuma okulca gidip kutlama falan yok geçen seneden beri. ankarada devlet yetkililerin katılımıyla stadyumda resmi tören yapılıyor. o kadar. hükümetin <> yaptığı anıtkabir ziyareti var. mecliste laf olsun diye yapılan bir ufak kutlama töreni var. bunun haricinde ağırlıklı olarak chpli belediyelerin bulunduğu illerde,ilçelerde bu belediyelerin inisiyatifleri ile düzenlenen konser ağırlıklı etkinlikler var.
şu an 40 konser iptal.
edit: şimdi ankaradaki stadyum töreninin iptal haberinin de eli kulağındadır.
Sosyal ağlarda paylaş

yavşak : bit yavrusu anlamına gelmektedir değerli sufi kardeşim ve şu forumdaki hiçbir arkadaşıma bu şekilde hitap etmediğim ortadadır.

bir yanlış anlama olmasın rica ederim.

edit*: yavşak tabii ki bit yavrusu anlamına gelmektedir ama günlük hayatımızda düzgün olmayan, adam olmayan, yamuk davraışlarda bulunan ve özellikle de karaktersizlik sergileyen insanlar için kullanılır.

*:lüzum üzerine ekledim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben zaten çocukluğumda öyle türkücü konseri filan hatırlamıyorum, stadyumda tören vs olurdu. onlar devam ediyor zaten anlaşılan.

öğretmen konusuna gelince, bildiğim kadarıyla benim öğretmenlerimin hepsi ya sosyalist ya da proto-ulusalcıydı. eminim ki forumdaki çoğunluğun hocaları da öyledir. ortaya öyle büyük ve iddalı laflar atmadan önce daha çok düşünmen lazım çetintaş. son derece de yakışıksız ve çirkin ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

tamam o zaman.

hepinizin öğretmenleriniz yavşak.

bit yavrusu anlamında.

mini mini bitler. canlarım.

sufi...zaman zaman yaşından beklenmeyecek şeyler yaptığını düşünüyorum. şu forumda kullanılan onlarca sıfat değil de benim söylediğim <> mı seni rahatsız etti? benimle aynı görüşte olmayabilirsin de bu tarz çok ucuz oluyor be arkadaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ben zaten çocukluğumda öyle türkücü konseri filan hatırlamıyorum, stadyumda tören vs olurdu. onlar devam ediyor zaten anlaşılan.

öğretmen konusuna gelince, bildiğim kadarıyla benim öğretmenlerimin hepsi ya sosyalist ya da proto-ulusalcıydı. eminim ki forumdaki çoğunluğun hocaları da öyledir. ortaya öyle büyük ve iddalı laflar atmadan önce daha çok düşünmen lazım çetintaş. son derece de yakışıksız ve çirkin ayrıca.

valla bu sözden alınması gereken kişiler alınmalı sam kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...