Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fritözde kuşbaşı et kızartılır mı ?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu arada bu tefalin değişik bir fritözü varya böyle bir kaşık yağla yapan, onda baya iyi oluyor. yağ filan da olmadığından. ama çok uzun sürüyor pişmesi o fritözde.
Mesaj tarihi:
Olmaz abi o. Kavuruyosan kizartiyosan cok uzun sure pisirilmez et. Icinin sulu kalmasi lazim ki kupkuru lastik gibi olmasin.

Uzun sure pisirecegin et anca yemege ozel etlerdir, onlari da cok dusuk sicaklikta gunlerce pisiriyosun resmen.
Mesaj tarihi:
DynamicK said:

valla daha bugun mangal yaptim, kuzulari dizdim enfes oldu. :)

hafta ici mangalda patlican kebap yapicam bi ingiliz bi japon arkadas gelicek.


madem gavur misafire artistik yapacaksın, kuzuların yanına bir beğendi patlat, dağılsın adamlar
  • Admin
Mesaj tarihi:
serjuhan said:

Abi önce zeytinyağını kızdırığ biraz pişirip sonra tereyağı eklemek de gzl oluyor. Özellikle löp ette tabi.


eti hazirlarken kekik, kara biber, azcik tuz, kirmizi pul biber, zeytinyagi ve azcik da limon ile yedirip buz dolabinda tercihen 1 gun, zaman yoksa 2-3 saat tutup sonrasinda mangal yapmak gibisi yok.

mangal yoksa yine aynisini yapip tavaya hafif tereyagi koyarak da olur. hafif citirlik verir super tat katar.
Mesaj tarihi:
di said:

Olmaz abi o. Kavuruyosan kizartiyosan cok uzun sure pisirilmez et. Icinin sulu kalmasi lazim ki kupkuru lastik gibi olmasin.

Uzun sure pisirecegin et anca yemege ozel etlerdir, onlari da cok dusuk sicaklikta gunlerce pisiriyosun resmen.


abi fritöz garip, ondan uzun sürüyor. içi yumuşaktı yoksa. o fritözde mesela patetes kızartması da değişik oluyor normal olmuyor. ama bu et iyi olmuştu.

diğer türlü haklısın. kurur direk, hele kuşbaşı.
Mesaj tarihi:
tava için öneri; önce yüksek ateşte kızgın tavada çevirin, dışı pişsin etin, suyunu kaybetmesin. sonra kısık ateşte pişirin biraz daha

aynısını az yağlı etle düdüklüde yapın, muhteşem olsun
  • Admin
Mesaj tarihi:
di said:

Sezonu actim gel demiyo da boyuna anlatiyo hain adam. Basina gelecek var.


eheu gelin yapayim size de ya, zaten asosyallestik. az uzakta oldugumuz icin de pek ziyarete gelmiyor kimse. :D
  • Admin
Mesaj tarihi:
Nefr said:

DynamicK said:

valla daha bugun mangal yaptim, kuzulari dizdim enfes oldu. :)

hafta ici mangalda patlican kebap yapicam bi ingiliz bi japon arkadas gelicek.


madem gavur misafire artistik yapacaksın, kuzuların yanına bir beğendi patlat, dağılsın adamlar


misafire patlican kebap yapicam ya o yuzden begendi de fazla kacar. onun yerine kozlenmis sogan, kirmizi biber, domates uclusunu lavasa yedirip koftesini de dagiticaksin icine boyle. yaninda da
Mesaj tarihi:
ben üşengeçlikten fritöz diyorum siz destan yazmışsınız. uğraşmak istesem ohooo alasını yaparım tavada. da işte üşengeçlik.
Mesaj tarihi:
Yalniz canim arnavut cigeri cekti fena halde. Boyle soganli moganli.

Bi de yogurtlu kuru acibiber kizartmasindan olcak, gerci o edirne cigeri mezesi ama olsun.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Fritoz nasil bi usengeclik abi?

Pizza soyle madem, sen sag biz selamet.


tavada yapmak daha çok zaman alıyor. fritöz var işte yağı mağı da hazır her şey. ısıt 180 dereceye eti koy 10 dk sonra hazır. başında beklemeye karıştırmaya gerek de yok.

tavada yaparsan yok su koy yok tuz koy karıştır başında bekle. daha çok zaman alıyor hemen de pişmiyor.

pizza konusuna gelirsek. dominos'tan istedim 45 dk'da geldi kurye ile tartıştım, geri gönderdim pizzayı. sonrasında carrefour da kampanya vardı 8 superfresh pizza 12 lira. denk geldi aldım. içim dışım pizza oldu.

başka sorun var mı ? açıklamalar yeterli mi ?
×
×
  • Yeni Oluştur...