Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hatay da patlama

lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

Esad ile Ergenekon en zor ihtimal. Hele Esad en uzak ihtimal. Esad Türkiye'yi kışkırtıp kendine saldırtırsa ne elde edecek amacı ne ? Bu adam Kaddafi gibi delirmiş biri değil. Kafası RTE'den ve Davutoğlu'ndan fazla çalıştığı için zaten adam bu iki yetersizin öngörülerine rağmen bir şekilde ayakta durabiliyor. Türkiye Suriye'ye girse hiç şüphe yokki bir sonuç elde edene kadar ilerleyecek. E bu sonuçta Esad'ın bir şekilde ele geçirilmesi veya öldürülmesi. Türkiye'nin düzenli ordusuyla başedebilecek hali yok Esad'ın. Ki Türkiye tek başına girmeyecek zaten girerse. ABD ile birlikte yapacak bu işi.

Ama ortada kesin bir oldu var. Yaşananlarda AKP hükümetinin muazzam derecede sorumluluğu var. Ortadoğu'nun patronu olucam, yeni Osmanlı olucam sevdasıyla yola çıktılar. Elleri böyle kana bulanır işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Ah be KuddusiMavra ah be KuddusiMavra..

Yok yok seni trolleyecek değilim. Gerçekten düşündüklerimi yazacağım.

Basit bir şey var. O da gazeteciliğin ve haberciliğin tarafsız olmadığı. Genel yayın politikası ne istiyorsa o yazılacak işte. Bitmiştir. Aksini yazamazsın. Nokta .

Benim anlamadığım diğer insanlara göre daha esnek çalışma saatleri olduğundan, sürekli medyayı takip edebilen, kafası çalışan, iyi bir eğitim almış sen ve senin gibi arkadaşların ak ile karayı nasıl olupta ayırt edemedikleri.

KuddusiMavra said:

en doğrusu defolup ülkelerine gitmeleri diye düşünüyorum. eğer bizim vatandaşlarımızı rahatsız etmeye, polisimizi şehit etmeye, askerimizi taşlamaya enerjileri,cesaretleri ve güçleri varsa neyin mücadelesini veriyorlarsa gitsin kendi ülkelerinde versinler. bu namussuzlara destek çıkan akepelilere de allah akıl fikir versin.

Rica etsem bir dahaki sefere şunu yazmadan önce birazcık kafanı çalıştırır mısın?

Türkiye'de yüz binlerce Suriye'deki savaştan kaçan insan var. Bunların bir kısmının RTE tarafından beslenen Çipetpet ve yandaşları olduğunun da herkes farkında. Ancak kalan büyük çoğunluğunun sadece savaştan kaçmaya çalışan siviller olduğunun bilincinde değil misin?

Yaşadığın şehri bilmiyorum. Hatta şu anda yurtdışında olma ihtimalin dahi var. O yüzden geçen sene yaklaşık 2 ay kadar Osmaniye-Adana-İskenderun üçgeninde yaşamış ve o mülteci kamplarının halini bizzat görmüş biri olarak yukarda yazdıklarını okumak beni o kadar üzdü ki... Teröristlerin özellikle İskenderun ve Hatay'da yağmacı modda takıldıklarına da gecenin 2sinde restoranda yemek yerken hesabı ödemeden kavga çıkartıp giderken ben şahit oldum... Polisi taşlayan Suriye'lilerin o çadır kentlere alınmadığı için sınır dışı edilmesi gündeme gelen Suriye'liler ve onlara destek olan kamp sakinleri olduğunu bizzat orda duydum. (İçlerinde tabiiiii ki provakatörler olduğunun sen de farkındasındır diye bahsetmiyorum.)

Tayyip sempatizanı falan değilim. Tekrarlıyorum. Tayyip'in Çipetpet'in terörist dostlarına alenen verdiği desteğe de karşı çıkıyorum. Türkiye'nin Suriye'deki karışıklığa HİÇ BİR ŞEKİLDE müdahil olmaması gerektiğini de savunuyorum. Bu bombanın da istihbaratın bilgisi dahilinde, kamuoyunda Suriye'ye müdahil olması amacıyla, Tayyip'in onayıyla patladığını da düşünüyorum. Ama bu benim insanlığımı yok etmiyor. Savaştan kaçan mültecileri Suriye'ye geri kovalamak onları açlık ve çapraz ateşin ortasına bırakmak demek. Yüz binlerce masum insana "Defolup gidin, geberirseniz de umrumda değil." diyebilmen seni benim gözümde Tayyip'ten bile alt kategoriye sokuyor.

Biraz düşünerek yaz. Sen de benim gibi sinirlenmiş olabilirsin. Ama biraz düşünerek yaz.

benim için her zaman önce kendi ülkem,kendi halkım,kendi ülkemin huzuru gelir. önce kendi ülkemde huzur olacak ki sonra etrafıma da huzur ihraç edeyim.

defalarca suriyeye gittim geldim.burada söylendiği gibi esadın suriye halkı üzerinde din veya etnik kökene dayalı bir baskısı kesinlikle yok. bunu söyleyen her kim olursa olsun yalan söylüyor.

bizim hatayımızda, reyhanlımızda, kilisimizde, antepimizde bundan 2 sene önceye kadar bir sıkıntı var mıydı? bugünkü huzursuzluk var mıydı?
yoktu tabii ki...ne zaman başladı huzursuzluk? bizim hükümetin kendini bölgede söz sahibi ülke sanıp her ülke ile aramızı bozan hamleleri geldikten sonra. Suriye devleti ile mücadele eden ve adına ÖSO denen teröristlere bizim hükümet açık açık yardım etmeye başladıktan sonra Suriye doğal olarak ülkesini savundu. Bunun sonucunda yüzbinlerce kişi kaçtı ve türkiye'ye sığındı. Ama kardeşim, sığınanların içinde önemli bir terörist nüfus var, onların yakınları var. Şu an içlerinde gariban,savaştan kaçan insanlar olduğu doğru ama bizim ülkemizin insanlarının da son 2 senedir patlayan bombalarla öldüğü de doğru. O zaman bu sorunu çözmenin yolu bellidir. Dengesizliğe neden olan unsur ne ise o unsurdan kurtulursun, geldikleri yere yollarsın.

Olay ayrıca sadece bu ÖSOcuların yarattığı terör olayları değil? gelen suriyeliler antepten adanaya, hataydan urfaya gittikleri her yerde olay çıkartıyorlar. Restaurantlarda hesap vermiyorlar,markette hesap vermiyorlar,esnafı tartaklıyorlar, kendilerine devletin verdiği kamplarda isyan çıkartıyorlar, türk bayrağı yakıyorlar, polislere,askerlere,güvenlik görevlilerine saldırıyorlar...

Şu İNSANCILLIK, KARDEŞLİK söylemleri çok hoş; benim de yüreğim burkuluyor insanların doğup büyüdükleri yerleri terk ettiklerini görünce...ama gelen insanlar dengesizlik yarattılar,ortada bu,kontrol edilemiyorlar. bu hükümetin her konuda olduğu gibi bu konuda da hiçbir planı ve önlemi olmadığı ortada...

ama bugün 50ye yakın vatandaşımız öldü. Benim için her şeyden daha önemli olan kendi ülkemin insanlarının canlarını kaybetmesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çetin abi son 1 aydır banyas ve civarında dhkp-c li mihrac ural vasıtasıyla süren etnik temizlikden bahsettimi ulusolcu kanal ve tv ler? Canını kurtarmak isteyenlerin asiyi boğulma pahasına geçtiği resimleri yayınladımı gazeteleriniz? Abi artık 2 cepheye ayrıldı bu ülke
1-ulusolcular
2- vicdanı olan halk
Sosyal ağlarda paylaş

Syrianews said:

Çetin abi son 1 aydır banyas ve civarında dhkp-c li mihrac ural vasıtasıyla süren etnik temizlikden bahsettimi ulusolcu kanal ve tv ler? Canını kurtarmak isteyenlerin asiyi boğulma pahasına geçtiği resimleri yayınladımı gazeteleriniz? Abi artık 2 cepheye ayrıldı bu ülke
1-ulusolcular
2- vicdanı olan halk

arkadaş...sen neyi anlatıyorsun? izledin mi paylaştığım videoyu? bitti...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...