Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

richard dawkings takes on religion

incdarkness

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Allahsiz olmasina allahsizim ama Dawkins de en azindan bu peygamberler kadar gereksiz bir adam. Gercek ateistlik bu degil dostlar, bu sunun ateist versiyonu:

http://galeri3.uludagsozluk.com/133/islam-fuck-yeah_196523_m.jpg

Hele tanrinin olmadigini kanitlamaya calisip duruyor ya, muhahahahaha. Burden of proof abi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu adamın bir kitabını okumuştum. bertrand russell özentisi gibi gelmişti bu adam üslup bakımından. düşüncelerini karşısındaki insanı sıkmayacak şekilde ve olabildiğince sade bir dille anlatmaya çalışıyor sürekli ama hep böyle bir eziklik, bir kendi kendinden emin olamama, okuyucusunu kendinden ürkütmemeye çalışma hissiyatı veriyor istemeden. bertrand amca gayet sevecen, laylaylom anlatır geçer. seversin de anlattıklarını hemfikir olmasan bile. bu herif öyle değil, böyle Gargamel gibi, Tom gibi biri.
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

dawkins haklı olsa dünyada agnostik kalmaz zaten. yobaz ateist işte.

adam %100 hakliyim demiyor

hicbir ateist bunu demez ateizm bir inan degildir eldeki verilere gore dogru ile yanlisi ayirir

hatta her ateist derki umarim yanlisimdir dogru olarak soyledigimiz dogru degildir

kim olumden sonra cennet/cehennem olmasini istemez ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Vidyoyu izlemedim zaten, ama Dawkins dedigim tipte bir adam. The God Delusion'da da taaa Anselm'den kalma kanutlari filan curutmeye calisiyordu. Ateizmi resmen din seviyesine cikarmis. Yanlis isler bunlar. Ateizm dinsel bir sosyal bir hareket degildir abi, ateizm dini bir kimlik degildir; ateizm onlarin yoktugudur. Ateizm ogrenilecek ya da hakkinda kitap yazilacak bir sey degildir. Gokyuzu neden mavi diye kitap yazayim ben de, optik filan anlatayim yani o zaman.

Varligini bir yana birakirsak gercek olmayan bir cismin gercek olmadigini kanitlamaya calismak kadar aptal bir sey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
The God Delusion'i okudum, bu adamla daha fazla iliskiyi gereksiz buluyorum. Bu yeni ama sanirim, belki akli biraz daha basina gelmistir ama ateist figurehead o kadar sacma bir terim ki... Ne anlatiyorsun diye sorarlar. Tanri yok, tamam; otesi de yok. Scholastic ateizm adamin yaptigi. Ozune ters.

%100 hakliyim bu arada, tanri olma, hele hele tek tanri olma ihtimali 0. Umarin vardir filan ne abi, romantik roman mi yaziyoruz gerceklikle?
Sosyal ağlarda paylaş

dawkins'den daha ateist arkadaşım var benim. dawkins bile "tanrının olmadığını kesin olarak söyleyebilmem mümkün değil. ama 'tanrı kesinlikle yoktur' demeye en yakın insanımdır. tanrının var olması çok çok zor bir ihtimal" diyor.
benim arkadaşım konu falan açılınca "çok net yok ki tanrı, olduğunu düşünebilmek bile saçma" diye giriyor konuya. asdhufhudas.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mc_Lovin said:

deep web başlığında böyle mesajlar atmıyordun ama

Trolluk ile ciddi tartismayi karistirmayin lutfen. Dinibutun insanlarin dinine kufretmek, yuruttukleri akil almaz mantikla alay etmek ya da kafalarini karistirmaya calismak cok eglenceli bir aktiviteler; Dawkins'i elestirmenin olayi farkli.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

The God Delusion'i okudum, bu adamla daha fazla iliskiyi gereksiz buluyorum. Bu yeni ama sanirim, belki akli biraz daha basina gelmistir ama ateist figurehead o kadar sacma bir terim ki... Ne anlatiyorsun diye sorarlar. Tanri yok, tamam; otesi de yok. Scholastic ateizm adamin yaptigi. Ozune ters.

%100 hakliyim bu arada, tanri olma, hele hele tek tanri olma ihtimali 0. Umarin vardir filan ne abi, romantik roman mi yaziyoruz gerceklikle?

umarim vardir tam anlami ile hepimiz de olan dunyadan sonraki durumundan olusan got korkusudur
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

dawkins'den daha ateist arkadaşım var benim. dawkins bile "tanrının olmadığını kesin olarak söyleyebilmem mümkün değil. ama 'tanrı kesinlikle yoktur' demeye en yakın insanımdır. tanrının var olması çok çok zor bir ihtimal" diyor.
benim arkadaşım konu falan açılınca "çok net yok ki tanrı, olduğunu düşünebilmek bile saçma" diye giriyor konuya. asdhufhudas.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Vidyoyu izlemedim zaten, ama Dawkins dedigim tipte bir adam. The God Delusion'da da taaa Anselm'den kalma kanutlari filan curutmeye calisiyordu. Ateizmi resmen din seviyesine cikarmis. Yanlis isler bunlar. Ateizm dinsel bir sosyal bir hareket degildir abi, ateizm dini bir kimlik degildir; ateizm onlarin yoktugudur. Ateizm ogrenilecek ya da hakkinda kitap yazilacak bir sey degildir. Gokyuzu neden mavi diye kitap yazayim ben de, optik filan anlatayim yani o zaman.

Varligini bir yana birakirsak gercek olmayan bir cismin gercek olmadigini kanitlamaya calismak kadar aptal bir sey yok.

adamın temel çıkışı dinlere karşı olması. ayrıca ateizm dinsel değilde sosyal bir hareket haline getirmesi bence hiç de yanlış değil. Dinlere karşı olan bi insanın onların yokluğunu yaymaya çalışmasından daha normal bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

dawkins agnostik değilmi ztn.arkadaşın ben gibi insanlar ateist olduğumuz için var olma ihtimalini bile düşünemiyoruz.benim aklım almıyo olabilme ihtimalini mesela.tartışma baştan bitiyo bende.telefonla fln oynuyorum o sırada sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...