Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Isvicre Medeni Kanunu'nun 744. maddesine ulasmam gerek. Ingilizce cevirileri var ama bu hukum gecen yilin basinda yururlukten kalkmis ve cevirilerden de kaldirmislar. 1907 halini bulabildim sadece Ingilizce olarak ama degisiklik yapilmis olmasi olasi o tarihten bu yana. Bir kaldirilmadan onceki son metnine bakabilir misiniz benim icin? Benim buldugum eski hal bu: 744. said: Yüklü taşınmazın parsellere bölünürse, kural olarak, irtifak hakkı her parsel üzerinde devam eder. Ancak, irtifak hakkı belirli parseller üzerinde kullanılmıyorsa, durum ve koşullara göre de kullanılamayacaksa, bu parsellerin maliklerinden her biri, kendi taşınmazı üzerindeki irtifak hakkının terkinini isteyebilir. Tapu sicil memuru, bu istemi irtifak hakkı sahibine bildirir ve onun bir ay içinde itiraz etmemesi halinde irtifak hakkını terkin eder. Eger icerik olarak bu cevirimle ayniysa oyle oldugunu soylemeniz yeterli ama fark varsa farkli yerleri cevirebilir misiniz? Nereden bulacaginizi bile bilmiyorum Almanca sifir oldugu icin ama Ingilizce kaynak baslangic noktasi olabilir: http://www.admin.ch/ch/e/rs/210/a744.html Orada yururlulukten kaldirma karari oldugunu dusundugum bir sey de var, onun icinde vardir buyuk ihtimalle: http://www.admin.ch/ch/d/ff/2007/5283.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 bu ödevi sen yap diye verdim ben sana seni mezun etmicem F- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Ödev 20 sayfa, tek eksik bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 1 satır bile olsa kabul etmem. f. artık bu dersten geçemezsin ömüt boyu. bırak sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Elimde kiz ogrencilerden biriyle uygunsuz halde cekilmis 20 nin uzerinde video var. Bu cocuga a+ dan asagi not verirsen bald prof like a rabbit at the ass hole diye hepsini fux.com a veririm. Simdi kapa ceneni ve notu girmeye basla kucuk sincap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 benim elimde de senin internet explorer kullanırken çekilmiş resimlerin var. şimdi o videoyu yavaşça yere bırak ve burdan toz ol adamım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 http://www.admin.ch/ch/d/sr/74.html#744 744ün almancası otomobil ve troleybüs diye geçiyo yenisi bu heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Hani oturup buraya almancayı koysan sonra hadi bi zahmet çevirin desen anlaşılır da, tutup da "nereden bulacağınızı bile bilmiyorum ama bi bakın bulun sonra çevirin" diye işi de komple yıktıktan sonra pek cevap bekleme kimseden yani :) Sen kendin uğraşmıyoken millet enayi mi uğraşsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 İçinde olacağı kararı verdim. Bilen biri iki dakikada bulur orada. Google'da da hemen çıkar sanırım. Ben uğraştım ama beceremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 beceriksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 aradım bulamadım ben eskisini çok da arıyamadım çıkmam gerekiyo da akşama bakarım en kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 okula mi gidicen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 he ya ödev verip algo tutoruna giricem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Gerge forumda herşeyinize yetişiyor lan değer bilmezler adamın bir işini hallediverin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 http://www.rechtundgesetz.ch/2_10_56_ZGB_gesetzestexte_artikel_744_b_Des_belastetenGrundstueckes.html çeviriyle aynı Art. 744 b. Des belasteten Grundstückes 1 Wird das belastete Grundstück geteilt, so besteht die Last in der Regel auf allen Teilen weiter. 2 Wenn jedoch die Dienstbarkeit auf einzelnen Teilen nicht ruht und nach den Umständen nicht ruhen kann, so ist jeder Eigentümer eines nicht belasteten Teiles berechtigt, zu verlangen, dass sie auf seinem Grundstücke gelöscht werde. 3 Der Grundbuchverwalter teilt dem Berechtigen das Begehren mit und nimmt die Löschung vor, wenn dieser binnen Monatsfrist nicht Einspruch erhebt. mulgear6 said: http://www.admin.ch/ch/d/sr/74.html#744 744ün almancası otomobil ve troleybüs diye geçiyo yenisi bu heralde Herhangi bir 744 u degil Sachenrecht (eşya hakları) altındaki 744 u arıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Cok sagol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 11 aralık 2009 da 2007 deki bir karara dayanarak kaldırılmış bu madde. 1 ocak 2012 den geçerli olmak üzere kaldırılma kararı vesaire.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar