Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Myshkin said: anadilin kadar iyi konuşamadığın dille üniversitede öğrenim görmek negatif bir şey. lisede çözdüğüm soruyu üniversitede çözemediğim oldu çünkü okuduğunda direk anlamak yerine kafandan türkçeye çevirmeye çalışıyorsan yaratıcılık falan hiçbir şey kalmıyor. hah işte problem bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 --Devlet vermek zorunda olduğu ücretsiz eğitim için okul açar, bütün dersler türkçe olur. Ek ders olarak, ingilizce, fransızca, kürtçe, lazca koyulur. --Özel okullar girişimciler tarafından açılır, istediği dilde eğitim verir ingilizce, fransızca, kürtçe, lazca. Türkçe zorunlu (zorunlu olmasa ne olur? bilemedim) olarak ek ders olarak okutulur. Çözüm budur, aksini söyleyecek yoktur herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 KuddusiMavra said: özellikle mühendisliğin türkçe değil de ingilizce öğretildiği üniversitelerin mezunları işyerlerinde sıkıntıya neden oluyor. 3 yıl heat exchanger diye gördükten sonra eşanjörün ne olduğunu stajda öğrendim abi. belki de benim cahilliğim bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 KuddusiMavra said: özellikle mühendisliğin türkçe değil de ingilizce öğretildiği üniversitelerin mezunları işyerlerinde sıkıntıya neden oluyor. bu neyin kafası böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Vidar said: KuddusiMavra said: özellikle mühendisliğin türkçe değil de ingilizce öğretildiği üniversitelerin mezunları işyerlerinde sıkıntıya neden oluyor. bu neyin kafası böyle. senin hak ettiğin cevabı bak hemen yukarıda Myshkin kardeşim vermiş. Myshkin said: KuddusiMavra said: özellikle mühendisliğin türkçe değil de ingilizce öğretildiği üniversitelerin mezunları işyerlerinde sıkıntıya neden oluyor. 3 yıl heat exchanger diye gördükten sonra eşanjörün ne olduğunu stajda öğrendim abi. belki de benim cahilliğim bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 İyi de, google da "eşanjör ney?" denilince bulunuyor. Bu bir kıstas mı şimdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 he canım, he... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Abi kıstas değil ki. İngilizce eğitim veren okulu yazıp oraya giden adamın amacı "ingilizce olarak öğrenmek" olmalı. Orada ingilizce görüp sonra bir Türk firmasına giriyorsa da bir zahmet güncellesin kelime dağarcığını. Sadece gidecek neyin ne olduğunu öğrenecek. Bu bahane değil. Ayrıca bir gerçek var "ingilizce litaretür" türkçe olandan daha zengin. He canım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 :))) yapmayın böyle arkadaşlar. tartışmış olmak için tartışmayalım. saatlerimize, günlerimize yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Çetintaş'tan daha az bağnaz, daha liberal ve değişime açık radikal İslami örgütler, tarikatlar falan var. Tartışmanız yersiz. Karşı bir argüman koyduğunuz zaman önüne, verdiği en makul yanıtın "He canım he", muhtemel tepkinin de "Troleybit seni" olduğunu farketmişsinizdir şimdiye kadar. Boşuna trollenmeyin, yormayın güzel parmaklarınızı. En nefret ettiğini düşündüğü kişilerin, kendi safındaki muadili halbuki. Ama bunu farketmeye yetecek vizyona sahip değil malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 KuddusiMavra said: Soimyr said: Ana dili kürtçe, lazca, çerezce, ladioni olupta türkiyede bunları konuşmayı bırak korkuadan öğrenemeyenler var. şurada kürtçe kısmı hariç olan kısım yalan, hem de büyük yalan. bu ülkede hangi çerkezin,hangi lazın ana dili çerkezce,lazca? komik olma allah aşkına. kürtçe olanın da suçlusu devlet tabii ki. madem anayasada resmi dil türkçe, öğreteceksin o zaman herkese türkçeyi. yaşlıların anadili lazca, hala da lazca konuşurlar araya türkçe sıkıştırırlar. belli bir yaşa kadar tek kelime türkçe bilmiyorlarmış ama o da okul olmadığından. köylerin isimleri türkçeleştirilmiş zamanla ama gel gör ki hala lazcalarını kullanıyoruz. ha lazca kullanırken kimse bize baskı yapıyor mu? yok. yapabilir mi? yok. sonuçta ne olursa olsun ülkemizi seviyoruz korumak için de elimizden gelen her şeyi yaparız. türkler korumasa lazlar korur o kadar diyim. bu yaşananlara ırkçılık mı dersiniz ne derseniz diyin karedeniz insanı hırçındır, çabuk sinirlenir gelipte açılımdı süreçti saçmalarsan dayak yersin kürtte olsan laz da olsan yersin yapacak bir şey yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 karadeniz köylerinde lazca, rumca konuşuluyor gayet anadilleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Miliamber kardeşim.yazdiklarin güzel. Sadece ana dili lazca olan kişi sayısı öyle yüzbinler değil. Dedeler, nineler de değil benim kastettiğim. Şu an lazca karadenizde yaygın bir şekilde kullanılan bir dil değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Dworgian said: Myshkin said: anadilin kadar iyi konuşamadığın dille üniversitede öğrenim görmek negatif bir şey. lisede çözdüğüm soruyu üniversitede çözemediğim oldu çünkü okuduğunda direk anlamak yerine kafandan türkçeye çevirmeye çalışıyorsan yaratıcılık falan hiçbir şey kalmıyor. hah işte problem bu. ogrenmekte bıraz zorluk cekip bütün dünyanın kullandığ. hayatın boyunca kültüre santa bilime en rahat erişimni sapğlıyacak dili ogrenmekte hıc bır sakınca yok. derste ogrenemedın o 3 5 parca seyın bin katını ogrenırsın ınternetten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Once ingilizceyi duzgun ogretecek bi sistem kurarsin, ilkogretimden universiteye kadar iyice piser ogrenci. Universitede zorluk cekmez. Bikac sene once hocayanin birine biri sordu derste "hocam %30 ingilizce ama biz hep turkce isliyoruz" diye. Adam "arkadaslar temel egitimimiz iyi olsa isleyelim, ama dersi turkce bile anlatamadigimiz arkadaslar var, ustune bu adamin ingilizce temeli de yok, nasil olacak bu is?" tadinda bi cevap verdi. Birde mesela cok iyi ogretmenlerimiz var ilkogretim ve lisede, yok degil. Ama kitaplar cok yetersiz. Disaridan kitap almaya kalksan cok pahali, herkes alamiyor, onu gectim artik yasak zaten, illa meb kitabi okunacak deniyor. Boyle boyle o dediginiz "dunya dili her seyi ogrenebilirsin" olayina gelemiyorsun. Hem o yarim kaliyor hem lisans egitiminden bir bok anlamiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Yobazlara kızarken farkında olmadan çok bilgili, çok kültürlü, çok diploma sahibi kişiler bile yobaz olup çıkabiliyor. Kuddusi ve birkaç renkli kişi olmasa forumda açılan konular. tuvalet tıkandı nasıl açayım, kız bana güldü benden hoşlanıyormudur, Şu an gecenin 5 indeyim ve 10 şişe alkol tükettim, midye dolma olsada yesek tarzında oluyor ve ezbere cevaplar verilip verilip duruluyor. kuddusi gibi üyelerin başlıkları ile forum başka bir havaya bürünmeye başlıyor ama forumun demirbaşları hemen eski düzeni bozmamak için dahili ve harici güçleriyle şaka ciddi karışık saldırıyorda saldırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 ya belki siyaset tartışmak istemiyodur üyelerin çoğu. öyle bi ihitmal de vardır. olabilir yani. herkes siyaset konuşmak istemiyor olabilir. zaten bütün gün tvden gazetelerden gördüğü haberleri bi de gelip burada görmek istemiyo olabilir. burda günlük sıkıcı bazı şeyleri görmek istemiyo olabilir. herkes siyaset konuşup memleketi kurtarmak zorunda değil. adam apolitik olmak istiyo olabilir. adama zorla hayır lan sende siyset tartışacaksın demek saçma. zaten tartışılan siyaset de yok. açılan siyaset topiklerinin %99u "bakın akp ne kadar rerörö" gelen cevaplar "evet gerçekten çok rerörö"den öteye gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 birisine siyasi/ideolojik fikrinin karşıtı birşey söyledikten sonra hatasını anlayıp, utançla başını öne eğmesi. okurken gözümde canlandıramadım bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Adam kafa atmaya çalışırken mesafeyi ayarlayamayıp ıskalamış işte abi nesini canlandıramadın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 SeaGle said: Boyle boyle o dediginiz "dunya dili her seyi ogrenebilirsin" olayina gelemiyorsun. Hem o yarim kaliyor hem lisans egitiminden bir bok anlamiyorsun. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 "Herkes siyaset tartışmak zorunda değil" deyip bu konulara/başlıklara karşı çıkmak neyin kafası? İstemiyorsanız konuya girip mesaj atmazsınız. Ama konu dışı ile haberler bölümü ayrılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 İnsanların Kürt olduğu için öldürüldüğü, Kürt olduğu için daha kötü muamele gördüğü, Kürt olduğunu söylemeye çekindiği bir ülkede yaşıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 K*rt olmak da çok kötü bişey be. k*rt lan. k*rt müsün diye hakaret var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 4 harfli diyecektin, dalgınlığına geldi sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Firstblood Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2013 Niye acaba Kürt olduğunu söylemeye çekiniyorda Laz, Çerkez olan çekinmiyor gururla söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar