Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de yaşamaktan mutlu musunuz?

Tarumar

Öne çıkan mesajlar

Hayatınız nasıl? istekleriniz yerine geliyor ve bu ülkeye karşı aidiyet hissediyor musunuz?

sevip sevmeme nedenleriniz nedir? mesela eğitimi yeterli görmeyebilirsiniz, sosyal haklar yetersiz gelebilir, sosyal yapıdan rahatsızsınızdır, boş siyaset içinizi karartıyordur vb.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkemi seviyorum ama yaşam hiç te güzel değil..
İnsanı çok duygusal, bi tarafa kolayca çekilip gözü kara fanatik hale getiriliyor. Herkez çok kavgacı, trafik anlaşmazlıkları yüzünden hergün bir kaç kişi öldürülüyor, yobaz insan çok, bi ton sebep var.
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

neyini seviyorsun yani doğuştan gelen alışkanlığa bağlı bir bağlılık mı bu? bence bir ülkeyi sevebilmeniz için size güzel imkanlar sunuyor olması lazımdır. ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorsa ve yine seviyorum diyorsanız bunun sebebini merak ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

Dediğin gibi sadece orada doğduğumuz için seviyoruz, 3-4 yıldır yurt dışındayım, ortodox bir ülkede, ömrümün sonuna kadarda burada yaşayabilirim, hiç bir özlem duymuyorum türkiyeye, ama biri sorarsa seviyorum diyorum.

Belarusta misin? Biz de gelelim
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Anadolu'yu seviyorum. Geleneklerini, yemeklerini, edebiyatini, tarihini, bazen muzigini (Ankara muzikleri cikinca ama bu)... Devlet pek umrumda degil. Ulkeden ne kastettigine bagli. Turkiye Cumhuriyeti diyorsan bana ne derim bir anarsist olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Soru akepenin yanıltıcı anketleri gibi olmuş. O soru öyle evet,hayır ya da cevap yok şeklinde cevaplandırılacak bir soru değil.

her şeye rağmen seviyorum bu ülkeyi.benim zamanımda ve benden sonra yetişen nesil benden bu konuda farklı düşünüyor,biliyorum,saygı duyuyorum ama ben ülkem için(ki aslında geleceğimiz için,çocuğumun,ailemin geleceği için)canımı da veririm.

Şu an bu ülkede yaşamaktan tabii ki mutlu değilim. Çünkü ülkeyi yöneten zihniyet bu ülkeyi orta çağdan alıp getirmiş olan Atatürk'ün yaptığı her şeyi yıkmakla meşgul. Bu hükümet kendisine model olarak şey saiti,saidi nursiyi almış; osmanlı padişahlarına özeniyor. Zaten ilk fırsatta da modern çağdaki adı BAŞKANLIK SİSTEMİ olan ve aslında SULTANLIK-KRALLIK olan bir sistemi getirecek olan bir başbakanımız var.

Ama ne kadar bu ülkede yaşamaktan mutlu olmasam da başka bir ülkede de mutlu olmayacağımı,olamayacağımı çok hem de çok iyi biliyorum. Bu ülkede kalacağım, becerebildiğim kadar demokratik yollardan mücadelemi sürdüreceğim ve bu iktidarın yıkıldığı ve umarım yeniden ve bu sefer kesinlikle KEMALİST DEVRİM'i tamamlayacak bir HALK İKTİDARININ geldiği günü bayram gibi kutlayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben artık çok fazla aidiyet hissetmiyorum. ülkenin coğrafyasıyla, tarihiyle şahane ama gerisi yok işte.

ilkokuldan itibaren kafalarımız hep bomboş bilgilerle doldurulmuş. güzel ve insana dayalı bir eğitim verileceği yerde sabahları istiklal marşları, andlar, hiç bitmek bilmeyen milletini sevmelisin temalı dersler. dinimiz olmasa çok ahlaksız olurduk diye dikte edilen düşünceler.

bunların hepsini birbirine sokunca ortaya hep vasat ve aynı renk bir insan çıkıyor. türkiyede herkes birbirine benziyor. fikir dediklerinin bile kendilerine ait düşündükleri bir şey olmadığını fark ediyorsun böyle olunca. böyle insanlar çoğalınca da ülkede yeni bir düşünce çıkartacak kimse ortaya çıkmıyor bir köhnelik oluşuyor. akp bana göre dış kabuğu renkli ama içi kokuşmuş bir partidir ama bunların gelmesini başa gelmesini sağlayanlar çoluğu çocuğu sabahın 7 sinde yağmur, soğuk demeden o marşları okutanlardır bence. yüz kere söyledim yine diyorum bu partizanlardan o kadar çok iğreniyorum ki her partizanı gördükçe üstlerine kusasım geliyor. en güzeli bizimki, en iyisi bizimki hsktr ordan.

işin kötü yanı bu sevmediğim tip adamlar hep ülkenin en üst kademelerine gelip duruyor. sözde en çok ülkeyi seven onlar, onlar olmasa perişan olacağız. bu tipler çok olduğundan bende alın ülke size kalsın diyorum burada doğmamış olsam dönüp yüzünüze bakmazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

ülkeyi oluşturan insandır, yoksa magma üstünde dolanan bir kaya parçası olarak ülkenin hiçbir anlamı yok, insanları seviyor musunuz olmalı asıl soru :p

ben anketi açarken şöyle düşündüm: genel olarak burada olan biteni seviyorsan=ülkeyi seviyorsun. taşı toprağı kim naapsın?
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkemi çok seviyorum ama insanlarının büyük çoğunluğunu değil..

güya medeniyetin,insanlığın doğduğu yerdeyiz ama daha yolda yürümesi beceremeyen,demokrasiyi hazmedemeyen,hala geçmişdeki başarıları ile övünen,osmanlı özlemi ile yanıp tutuşan,giderek araplaşan,kendi bilincini kaybeden,iyi bişeyler yapanın hakir görüldüğü,ama 4s(bilen bilir) kuralının işlediği,herşeyin etiket,imaj olduğu,oğlancı,sübyancı sapık,dejenere ve ne hikmetse dinci bu toplumla yaşamaktan mutlu değilim..
Sosyal ağlarda paylaş

sadece burada doğdum diye yaşıyorum, ilk fırsatta gideceğim.

ülke ile ilişkim sadece burda doğmamdan kaynaklanan alışkanlıklar ile alakalı. ancak sosyal olarak mutsuzum yani.

trafik kurallarından tut dolmuş şöförlerinden, metroya öküz gibi binen insanlardan, emeğe verilen değerden, devlet sağolsunculuktan.. vs

yalnız demek istediğim ülkemi sevmiyorum değil. ne yaptı sana türkiye değil olay. ahmet komşu ile ya da mehmet arkadaşım ile derdim yok. sadece onların yaşadığı kültürde yaşayamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

KuddusiMavra said:

Soru akepenin yanıltıcı anketleri gibi olmuş. O soru öyle evet,hayır ya da cevap yok şeklinde cevaplandırılacak bir soru değil.

nasıl olmalıydı bu anket?

çok daha fazla seçenekli olmalıydı.

sorunun kendisi ile ilgili sıkıntı var,ankette sorun yok.
dediğim gibi bu soruya evet,hayır ya da cevap yok şeklinde cevap vermek yeterli değil. açmak lazım içeriği.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Tarumar said:

KuddusiMavra said:

nasıl olmalıydı bu anket?

çok daha fazla seçenekli olmalıydı.

sorunun kendisi ile ilgili sıkıntı var,ankette sorun yok.
dediğim gibi bu soruya evet,hayır ya da cevap yok şeklinde cevap vermek yeterli değil. açmak lazım içeriği.

toplam 5 tane cevap koydum. ilk 2 si çok seven, daha az seven sonra neutral son ikisi de sevmeyen ve hiç sevmeyen. bunlara ekstra ne gibi bir cevap gelebilirdi mesela bir örnek verir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...