Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Porselende oluşan çatlaklar zararlı mı?

Litminov

Öne çıkan mesajlar

Seramikte oluşan çatlakların zehirli gazlar ürettiğini ve yemeğe karıştığını okudum. Porselen de seramik ile benzer yapıya sahip ancak porselenin sıcaklık dayanıklılığı seramikten daha fazla ve porseleni boyamak için bir madde kullanılmıyormuş kendinden beyazmış. Seramikte su geçirgenliği olduğu için çatlaklarda bakteri ürüyormuş ve yemeğe karışıyormuş. Acaba porselende oluşan çatlaklarda bakteri üreme riski var mı sağlığımız açısından zararlı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Undisclosed said:

sırf seramik değil HACCP standartlarına göre üzerinde çatlak, kırık, eksik parça, derin kesik bulunan herşey yasak.

şu bir kere yüzyılın yalanı da, geçelim lütfen. kromun üzerinde bile çizik oluşuyor tahta kaşıkla, götümü yesin o haccpciler.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Krom ayrı, krom candır.
Kromun tabakası döviz kuruna bağlı, öyle çizikle mizikle atılmaz.
Kromu sevelim.

krom lan bu krom, conan'ın taptığı tanrı değil boşuna. tüpçüyüz netekim, kreyojenik malzemeler işimizin parçaşı. meret oksitlendiği zaman bile çıplak elle alıyorsun üstünden, malzemenin gramajının eksilmesi bin yıl alıyor. bir de titanyum, ona da ayrı tapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Köpeğime seramik mama kabı almayı düşünüyordum yemek artıkları kolay temizlenir diye ancak her yerde bu yazdığım bakteri olayı yüzünden tavsiye edilmediği yazıyor. Porselen için daha iyi diyorlar. Porselen için baktım zararlı diye birşey yazmamışlar. Sizce porselen mama kabı alsam bir riski olur mu? Birde kurumuş yemek artıkları porselende de kolay temizleniyor değil mi? Seramik tavalar var mesela yemek yansa bile yapışmıyor ve kolayca temizlenebiliyor. Aynı şey porselen için de geçerli midir?
Sosyal ağlarda paylaş

köpek dediğin doğal ortamında çöp ve bok yiyen bir hayvan abi, sen porselen mi, seramik mi diye tartışma açıyorsun.

o hayvanların damarlarında dolaşan mikrobun, bakterinin binde birini sana zerk etseler antibiyotik almaya eczaneye gidene kadar kan zehirlenmesinden ölürsün.

kapatın başlığı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...