Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bitcoin/usd OHA NOOLUYOR LAN

chrome

Öne çıkan mesajlar

dogru yazdin
zaten su an commodity piyasalarinda trade edilen altinin fiziksel olarak karsiligi yok
XAU/USD diye kagit alip satiyorsun
1 lot / 1 ons diye de kandiriyorlar =)

bitcoin sayisi ise degisiyor mu bilmiyorum
piyasaya sabit miktarda bitcoin mi suruluyor hep?

Viktor said:

daha once defalarca yazdım, uluslararası para sisteminin temeli altındır ama nixon sokundan beri amerikanın kendi poposunu kurtarma çabası yuzunden yerle bir oldu bu sistem

şu anda sistem karşılığı olmayan amerikan dolarları uzerinden yuruyor, gun geçtikçe daha berbat bir noktaya gidiyor bu iş. adamlar seri oalrak karşılıksız para basıp dunyaya yediriyorlar ve taş devrıne donme korkusu ile butun dunya bunu kabul ediyor şu anda çunki istikrar ve barış için amerikayı ayakta tutmak şart. Amerika batarsa kıyamet kopacak direk.

Putin reiz guzel soyledi geçen amerika kuresel ekonominin asalağıdır diye ehuehu
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

dogru yazdin
zaten su an commodity piyasalarinda trade edilen altinin fiziksel olarak karsiligi yok
XAU/USD diye kagit alip satiyorsun
1 lot / 1 ons diye de kandiriyorlar =)

bitcoin sayisi ise degisiyor mu bilmiyorum
piyasaya sabit miktarda bitcoin mi suruluyor hep?

Viktor said:

daha once defalarca yazdım, uluslararası para sisteminin temeli altındır ama nixon sokundan beri amerikanın kendi poposunu kurtarma çabası yuzunden yerle bir oldu bu sistem

şu anda sistem karşılığı olmayan amerikan dolarları uzerinden yuruyor, gun geçtikçe daha berbat bir noktaya gidiyor bu iş. adamlar seri oalrak karşılıksız para basıp dunyaya yediriyorlar ve taş devrıne donme korkusu ile butun dunya bunu kabul ediyor şu anda çunki istikrar ve barış için amerikayı ayakta tutmak şart. Amerika batarsa kıyamet kopacak direk.

Putin reiz guzel soyledi geçen amerika kuresel ekonominin asalağıdır diye ehuehu

ya trade ettiğin herşeyin fiziksel olarak bir karşılığı olması gerekmiyor zaten.

nasıl s&p future alıp sattığında s&p deki şirketileri almıyorsan sadece indexsin artmasına bet yapmıs oluyorsan aux/usd de altın almıyorsun tabi ki. trade edebilceğin ama fiziksel olarak bulunmayan bir ton sey var örneğin VIX ile volatiliteyi bile trade ediyorsun.

alıp sattığın sey finansal bir ürün. derivative adı üstünde başka bir şeyin fiyatından, değerinden türetilmiş bir ürün, kontrat.

ha sorun tabi ki paper marketin öyle bir seviyeye ulaşmıs olması ki artık fiyatların fiziksel arz ve talepten değil, paper marketteki arz ve talep tarafından belirnelir hale gelmesi.
en güncel örnekte altın. paper marketta bir anda satınlan tonlarca altından sonra fiyat düşünce fiziksel altına talep inanılmaz arttı ama o bile fiyatın aynı sevilere yükselmesine yetemedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...