Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hiç film senaryosu okudunuz mu?

Mc_Lovin

Öne çıkan mesajlar

Ben sevdiğim filmlerin senaryolarını bulabilirsem okuyorum. Bugüne kadar en çok hoşuma gidenlerden biri The Game'dir. Çok hoşuma gitmesinin sebebi, senaryoda pek çok kişinin katkısının olması veya küçük bir yaşta izlemem olabilir.

Film senaryosu okuyorsanız eğer sevdikleriniz neler?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

tümden baştan sona değil ama parça parça okumuştum, sahnenin kağıda dökülürken zihinde nasıl canlandırıldığıyla ilgili güzel fikir veriyor.

Sahneyi senaristmi yazıyor komple ? yani ben sadece senaryoda repliklerin filan yazılı olduğunu sanırdır gerisini yönetmen hallediyo diye düşünürdüm ,ee peki bütün sahnenin kurgusu senaryoda yazıyosa yönetmen ne katıyor filme diye sorasım geldi ?

Aslında tek bir senaryoyu 4 farklı yönetmen çekecek o zaman fark daha iyi görülür ,cover tadında :D örneğin lord of the ringsi birde George Lucas ın çektiğini düşünün yada Peter jaksonın star wars çekmesi nasıl olurdu acaba ?

Bazı filmler var 3 yada 4 yönetmenin beraber çektiği bunlardan en beğendiği Four Rooms efsane filmdir
Sosyal ağlarda paylaş

evet senarist tasvir ediyor sahnede neler olup bittiğini, karakterlerin halini vs'yi filan. yönetmen tabii kendi vizyonuyla bunu değiştirebilir, oynar, kırpar vs orası ayrı. işte o nedenle yazar ve yönetmen aynı kişi olunca çıkıyor en iyi sonuçlar benim gördüğüm. arada çatışma, çakışma veya niyeti tam anlayamayıp yetersiz kalma durumları oluşmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...