Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar başında kaç saat geçirdim aceb

roket adam

Öne çıkan mesajlar

sorusunu merak edenler varsa aranızda https://www.rescuetime.com adresindeki uygulamayı tavsiye ederim. Epeydir kullanıyorum, dedim bi konu açayım paylaşayım. Hatta istatistikleri falan da paylaşırız güzel olur.

Mesela paticik son 2 haftada 5 saatimi yemiş. Totalde ise 2 haftada 94 saat bilgisayar başında kalmışım, vaktimi çoğunlukla ekşi sözlük ve quora'da geçirmişim, gibi analizler yapılabiliyor. Benim gibi kişisel istatistik delilerine ısrarla tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Mac client'ı da var. Üye oluyorsun, yüklüyorsun kenarda duruyor. Çok ram yemiyor, hiç bir şeye de karışmıyorsun. Sadece ilk birkaç günden sonra productivity kıyaslamasını ayarlarsan daha isabetli sonuçlar veriyor. Her uygulama&siteye +2 ile -2 arasında puanlar veriyorsun. Mesela paticik -2 productivity, ama Wikipedia +2 benim için, gibi. Genelde kendisi ayarlıyor bunları ama paticiği bilemeyebilir diye şeyttim.

Kullanıp paylaşalım abi sonuçları nolcak. Ben de çok merak ediyordum. Bayaa vakit harcıyomuşum hakkaten ve çoğunlukla da dandik işler, sosyal medya falan. Saçmalık lan :)
Sosyal ağlarda paylaş

böyle programların alengirlisini kullandırtan şirketler var evden çalışan çalışanlarının günlük çalışma saatlerini denetleyebilmek maksadıyla. kendi kendine insan neden böyle bir şey yapar ki? irade ve çalışma disiplininin oluşturulabilmesini bilgisayar programı sağlayamaz. o program varken de girilir o sitelere falan fişmekena. üstüne bir de "acaba bugün ne kadar zaman harcamışım a sitesine bakarken, b ile uğraşırken ne kadar zaman geçmiş" diye programa bakarken daha fazla zaman kaybı yaşanır.

neyse ya. yeni nesil çok garip.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kendinin istatistiğini tutmak çok ayrı bi manyaklık. 2004'ten beri falan attığım aldığım tüm sms'leri saklıyorum mesela bir excel tablosunda. telefon alırken de export'a uygun tool sağlayan telefonları tercih ediyorum. zamanı gelince analiz etmek için şahane dataset'ler sağlıyor.

şu kafada bi adamım ama yapacak bilgim 'henüz' yok diyelim. bi ara yapıcam ama.
http://blog.stephenwolfram.com/2012/03/the-personal-analytics-of-my-life/

bu kendi istatistiğini tutma şeysinin bi adı vardı ingilizce galiba da unuttum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...