Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis Türkçülük Günü'nü kutlayanlara da biber gazı ile müdahale etti

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

benhakimimmasumbey said:

Polisin izin vermediği yerden geçmek istersen öyle olur , adamlar sana türkçülük yaptın diyerek müdahale etmiyor izin alınmadan yapılan tüm gösteriler yasa dışıdır.

tam tersi, anayasaya göre gösteri yapmak için izin alınmasına gerek yoktur. tersi çok saçma olaurdu, gömsteri yapmanın da hiçbir mantıgı olmazdı zati. demokratik oldugunu iddaa eden bir ülkede de böyle olmalı zaten. ama bizim güzide devletmz "güvenlik sebepleri" gibi bişeyler ekleyip işine gelmeyen mitingleri yasaklayabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

mesela çetin abi'nin desteklediği bir hükümet iktidar olsa nevruz kutlamalarında görecektik bu biber gazını şunu bunu.

zaten öyle olduğu için bir şey değişmiyor bu ülkede.

Nevruz zaten Turk bayrami, kurtlere ne ara mal edildi acaba? Dagi eritip disari ciktiklari ve bahari yasamalarini saglayan atesin adi nevruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

milli takım "forması" ile üzerinde türk bayrağı baskısı olan t-shirt'ü aynı kefeye koyarak beni benden aldın çetin amca

yok yeğenim,sen lafı anlamayarak beni neredeyse bayıltıyordun...aynı tişört(yani o çocuğun üzerinden çıkarttığı tişört)ten binlercesinbi milli maçlarda taraftarların üzerinde gördük,görüyoruz,görmeye devam edeceğiz...ama bir dakika,belki Recep Tazyik Erdoğan onu da yasaklar bundan sonra, kim bilir?
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliko said:

ahmedinejad said:

mesela çetin abi'nin desteklediği bir hükümet iktidar olsa nevruz kutlamalarında görecektik bu biber gazını şunu bunu.

zaten öyle olduğu için bir şey değişmiyor bu ülkede.

Nevruz zaten Turk bayrami, kurtlere ne ara mal edildi acaba? Dagi eritip disari ciktiklari ve bahari yasamalarini saglayan atesin adi nevruz.

nevruz orta asya halklarının bayramı...2 senedir nevruzdan hemen önce irandaydım.orada da bahar bayramı olarak kutlanıyor.keza tüm türk cumhuriyetlerinde bahar bayramı olarak kutlanıyor.ıraklılar kutluyor.afganlar kutluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Firstblood said:

Güvenilir olmadığını biliyorum ama yaygın bir kaynak olduğundan veriyorum, bütün Türkiye kısmı Kürtlerle ilgili yazının,

Newroz in Turkey
Main article: Newroz as celebrated by Kurds

http://en.wikipedia.org/wiki/Nowruz

Bir cümlede bari celebrated by Turks olsaydı...

kardeş...vikipedya'da tıpkı Sİ-EN-EN gibi emperyalizmin diğer kültürlerin beynini karıştırması amacını taşıyor,yazılanların çoğu eksik-yanlış-saptırılmış...yazının genelinde orta asyada ve türk cumhuriyetlerinde de kutlandığı yazmış...bu aslında bayramın orta asya kökleri konusunda ipucu veriyor ve işin iranla ilgisinin sadece sonradan aldığı NEVRUZ(NEVROZ,NOVROZ)ismi ile sınırlı olduğunu gösteriyor. Çünkü Kavimler Göçü Orta Asya'dan batıya doğru olmuştur,batıdan Orta Asya'ya doğru değil. Dede Korkut hşkayelerinde dahi Bahar Bayramından-kutlamalarından ayrıntılı şekilde bahsedildiğini bildiğimize göre bu bayramın orta asyada kutlandığını ve buradan diğer kültürlere yayıldığını anlayabiliriz.

yoktan bir millet nasıl yaratılır? bkz...Kürtler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...