Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben başbakan olayım, 'dinimizi yaşayamıyoruz' diyenlerin maskesi düşecek:)

bucurukunannesi

Öne çıkan mesajlar

Chipetbeth said:

Ayfon said:

Kur'an da yazan her seyi kabul ederim. Bu dünyayi, evreni yaratanin Allah oldugunu da kabul ederim. Allah'in varligini da kabul ederim. Peki Allah'i kim yaratti abi? Bu evrendeki her seyi kusursuz bulup, tesadüfen olusamayacagini söyleyen insanlar, Allah gibi kusursuz bir varligin nasil yaratilmadigini savunabiliyorlar? Allah kusursuz degil mi yoksa?

kusursuz olması yaratılmadığı anlamına geliyor zaten,etrafına bir bak,öncesi ve sonrası yok,senin bahsettğin milyonlarca kombinasyon,

bu vidayı yerine kim taktı?

robot kol

robot kolu kim yaptı?

insan

insanı kim yaptı?

YARADAN

peki ya sonrası yokmu?

işte bu soru zaten insanı zıvanadan çıkaran sorulardan bir tanesi,bilinmeyeni bilme merakı,bilimde,sanat da,teknolojide bilinmeyenle uğraşanlara lafım yok tabii ki de,fakat Allah'ı sorgulamamız için Allahın bize o yetiyi vermesi gerekiyordu ki,bence yok o yeti ve isteyen inanıyor isteyen inanmıyor,Allah da kitabında açıklamış zaten,beni tanımak istiyorsanız yarattıklarıma bakın,bir ağaç dalına,bir ırmağa,bir dağa,direksiz yükselttiğim göğün ihtişamına bir bakın diyor...

Yanlış biliyor o zaman gök aslında yüksek değil.Yüksek ya da alçak denilebilecek bir olgu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Kur'an da yazan her seyi kabul ederim. Bu dünyayi, evreni yaratanin Allah oldugunu da kabul ederim. Allah'in varligini da kabul ederim. Peki Allah'i kim yaratti abi? Bu evrendeki her seyi kusursuz bulup, tesadüfen olusamayacagini söyleyen insanlar, Allah gibi kusursuz bir varligin nasil yaratilmadigini savunabiliyorlar? Allah kusursuz degil mi yoksa?

sen kimsin ki allaha kusursuz değil diyorsun. şu söylediklerini sokakta söyle bakalım gözün yerse
Sosyal ağlarda paylaş

ayetin doğrusu şöyleymiş tek gök olarak bahsetmiştim özür diliyorum yanlışlık için...

Allah, gökleri görebileceğiniz direkler olmaksızın yarattı. Yeryüzüne de, sizi sarsmasın diye sabit dağlar yerleştirdi ve orada her türlü canlıyı yaydı. Gökten de yağmur indirip orada her türden güzel ve faydalı bitki bitirdik.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

noyansama sen de baya baya cuma namazı vakitlerini takip ediyormuşsun :)

Weapon x projesinden kaçan wolverine gibiyim. Fetullah gülenin en büyük failure'uyum. Eskidenağır müslümandım ya 5 vakit namaz kılıp manevi olarak arada. Kalmışları islama convert ederdim. Böyle farzları yerine getirmeyip sağa sola başarısızca islam satmaya çalışanlardan değildim.

Special thanks to K. Bana dışarıdan benmişim gibi kabul ettirilmiş herşeyi formatladım.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

cuce buralardamı ya, o biliodur bunu, odin dinine nası geçioz biz şimdi? sonradan gelenleri asgarda kabul ediolarmı? Asgardın av localarında ocak başında thorla iki tek atmamıza izin varmı? ragnarokta sonradan gelenlere ne oluo?

said:
First, let's look briefly at the initial benefits of worshipping Odin.
http://aom.heavengames.com/gameinfo/cultures/norse/pix/odin.jpg
Bonuses

Hunters gather 10% faster
Gains two Raven scouts on advancing to the Classical Age. Ravens regenerate if killed
Human soldiers constantly regenerate hit points
Hill Fort units have 20% more hit points

Each of these bonuses will be discussed in detail later in the article.

God Power: Great Hunt
Multiplies the number of animals in the target area. Compounds with Odin's hunting bonus to give Odin a stronger Archaic economy. Odin's hunting abilities are discussed in detail below.

Improvement: Lone Wanderer
Cost: 175 Wood, 5 Favor
Effect: Ulfsarks +10% move rate

Worth it? This is an expensive tech in terms of wood cost for a fairly slim benefit. Odin does not have access to Bragi's two big benefits to Ulfsarks, so the appearance of Ulfsarks when playing Odin is not as common with the other Norse civs. Only get this one if you are using lots of Ulfsarks and are changing fronts quickly and frequently.

odin çok iyi değil ya, ben thor gidiyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura said:

Sufi said:

noyansama sen de baya baya cuma namazı vakitlerini takip ediyormuşsun :)

Weapon x projesinden kaçan wolverine gibiyim. Fetullah gülenin en büyük failure'uyum. Eskidenağır müslümandım ya 5 vakit namaz kılıp manevi olarak arada. Kalmışları islama convert ederdim. Böyle farzları yerine getirmeyip sağa sola başarısızca islam satmaya çalışanlardan değildim.

Special thanks to K. Bana dışarıdan benmişim gibi kabul ettirilmiş herşeyi formatladım.

Sosyal ağlarda paylaş

argümanlar ilkokul seviyesi olunca doğal sonuç bu. belki bahsedilen konularda kısmen ya da çoğunlukla haklı bile olunabilir ama klişe ve ezber argümanları çok öncelerden geçmiş kişi çok buralarda.

şunun gibi bir durum var ortada:

*çocuk temel reis seyrediyor, ninesi de namazını bitiriyor*
çocuk: haha hihi ay çok komik,
nine (sevecen ses tonu): çocuğum sen bilinçli birisin, bunların gerçek olduğuna inanıyor musun?
*duraksama-dumur*
çocuk (ürkek ses tonu): hayır...
nine: e o zaman neden seyrediyorsun çocuğum?

şimdi çocuk düşününce (bilinçli dedik ya) çizgi filmlerde olan şeylerin gerçek olmadığını biliyor zaten, doğal olarak inanmaması gerektiğini düşünüyor. ikna oluyor yani. ninesi de ikna ettiğini görüyor ve argümanının ne kadar haklı ve yerinde olduğunu kendine ispatlıyor. ne çocuk fikredebiliyor çizgi filmede olan bitenle inanma/inanmama konusunun bir alakası olmadığını ne de ninesi...

ama bu seviyedeki argümanlar burada çoğu insanı ikna etmiyor. sonra testisler saçılıyor ortalığa.
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

BU bucurukunannesiyle millet niye testis geciyo lan. Arada gozume carpiyo yazdiklari, nikle uslup yeto olsa bile katiliyorum yazdiklarinin coguna.

çünkü sunduğu argümanlara verilen mantıklı counterlarda "ben böyle düşünüyorum benim doğrum bu" seviyesinde bir cevapla bitiyor konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

cuce buralardamı ya, o biliodur bunu, odin dinine nası geçioz biz şimdi? sonradan gelenleri asgarda kabul ediolarmı? Asgardın av localarında ocak başında thorla iki tek atmamıza izin varmı? ragnarokta sonradan gelenlere ne oluo?

agaca asilip, bogrune mizrak sokman gerekiyo bir hafta filan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...