Kithnos Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 WAT olayina hic katilmadim ama bi ara ben de dusunuyordum.Gorebildigim kadariylan bu danisman sirketlerin cogu isin sahtekarligi pesinde daha dogrusu parasini aliyo ve senle ilgilenmiyo.Bu konuda sikayetci olan cok duydum degisik degisik firmalar icin. Bir de unutulmamasi gereken sey : Seni orda asgari ucretle calisan bi isci olarak gorucekler,turist olarak falan degil yani..urkiye`de bi atolyeye atiyorum bi Iran li bi Afgan gelse isci olarak,kac atolye sahibi onun rahatini dusunur ki . Oraya giderken bunu da goze almak lazim..
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Ilgilenenler icin soyle bir notta duseyim.. Avustralya'nin da benzer bir programi var Working Holiday adinda.. Turkiye'ye gecen sene bu program acildi ve oldukca populer bir program. Yalniz iyi takip etmeniz gerekiyo cunku gecen sene ilk olmasina ragmen hizli dolmus oyle duydum. Neyse efenim, backpacker'larinda oldukca ilgi gosterdigi bir program. Dunya'yi gezerkene geliyolar burada bi sure calisip iyi bi parayla yollarina devam ediyorlar. Nerelerde calisabildiginize gelince, her yerde calisabilirsiniz (car wash, garsonluk, etc.) En buyuk avantaji ise tarlalarda calisabilmeniz. Peki Allah'in dagi ne isime yaricak diyor iseniz, 2 haftada kafadan 2000 dolar kazanmaniz mumkun bu tarlalarda. Zaten insanlar 2 hafta calisio biraz geziyo yiyo, sonra yine 2 hafta calisio 5-6 ay hatta 1 yil kaliyolar. Bir guzelligi daha ise tarlada calisirsaniz 2 seneye kadar uzatabiliyorsunuz bi visayi. Peki Avustralya'da kendimi kasmadan ayda ne kadar harcarim derseniz 1000 dolar yetecekdir derim. Ha sigaraniz eglenmeleriniz onu bunu lukslerinizi koyun haftada 300 dolari geccegini sanmiyorum. Yani bu nedemek oluyor potansiyel olarak ayda 4000 dolar kazanip 3000 i kenara atmak oluyor. Bu da bir opsiyon sizin icin..
Horrible Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 bnm kuzenim Gsm'le şsvçe gitmişti...Herşey çok güzelmiş ama böle küçük bi kulübede 10 kişi kalıomussun falan... Ama güzel demişti
Admin Virus Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Gecen sene wat lan Las vegasa gittim hersey oldukca guzeldi hicbir sorun yasamadim..Las Vegasa gitmeyi dusunen arkadaslar varsa kesinlikle onermiyorum 45 dereceylen 50 derece havasi olan biryer aksamlari bu sicaklik 40-45 seviyesine geliyor kaldiginiz pansiyonlarda oldukca pahali ama onun disinda tam bir Sin city eylenmek icin birebir ;)
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 2 adet seminere katıldım kendisiyle gitmedim..nedako'nun söylediklerini anlattılar aynen..Eğer para için gidiyorsanız tarla işlerinin öneririz sıcak dışında bir ağarlığı da yok ama çok düzgün bir ortam da yok dendi..Yok bana para gerekmez derseniz otellerde havlu veren eleman havlu katlayan eleman ya da bölümünüze giriyorsa resepsiyonist olun ortamınız kesin ama kesin olur dediler.Otel işinde otelde görevli odasında kalabiliyorsun ancak tarla işi vb'de böyle bir şey yok,ev otel bir şey bulacaksın..
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 yok sana yer tahsis ediyolar hemen hepsinde.. Tarla zor tabii 1 ay araliksiz yapilcak bi is degil.. 40-50 derecenin altinda gunde 15-17 saat calisio o insanlar.. Birde Dunya'nin en zehir ilk 3 akrebide orada yasiyor, sirf bu tip seyler icin Alo Zehir hatti bile var.. Velhasil kolay is degil zaten gidin 3 ay tarlada calisin demiyorum , ama gezecek gorecek cok yer var, gidin 2 hafta calisin par akoyun cebinize sonra sehire gelin 2-3 hafta orada kalin calisin sonra baska bir yere gidin tarlada calisin sonra baska yerdeki sehirde calisin falan, guzel macera olur yani.. Bizim arkadaslar karavan kiralip gezdiler oyle, bende gidecektimde islerden gidemedim. Cok eglenmisler cok guzelde atraksiyonlar varmis yani.. Tabii 1 sene sonra gelseniz cebinizde mutlaka para olur (isinizi biliyosaniz) ve guzel bir ingilizceyle donersiniz.. Ama amerika cok daha farkli tabii 3-4 ay gidiyosun ama gorebilecegin cok daha farkli seyler var orada, neticede Dunya'nin -izafi- merkezi orasi.. tercih meselesi tabii..
duende Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 okul gazetesindeyim ve work and travel hariç okuldaki herkesten reklam aliyoruz. fatih (gazetenin basi) ögrencileri yakismayan igrenç sartlarda çalisstiriyorlar vs. dedi. bilgim bukadar...
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 ehah..adını bile duymadığınız sizi 100-200 dolara gönderen şirketle girerseniz sizi çalıştırması bile mucize zaten..Adam gibi bir şirketle gitmek en iyisi..Bir de şu ana kadar yazılmış mı bilmiyorum da 2000$ gibi bir ilk ücret misali bir şey var + 1. sınıf veya 4. sınıf olmayacaksınız(üniversite) ve ortalamanız minimum 2.0 olacak..
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Ablamdan biliyorum söylüyorum, para kazanıcam sonra gelicem istanbulda yicem falan diye bir şey yok. Kazandığınız parayı orada harcıyorsunuz, yani 0 gidip 0 dönüyorsunuz genelde. Bakmayın bizde elektronikler pahalı yemekler ucuzken orada tam tersi, yani o para dönmüyor geri bi şekilde harcıyorsunuz. Zaten devletler ülkelerinden para çıkmasına izin vermezdi bu şekilde.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 en fazla söyle yapan var amerikaya gidersin şansın iyi giderse saat ücreti yüksek biyerde calısırsın kalacagın yer tanıdık yanı olur yada 4-5 arkadas ortak yer tutar ucuza getirirsiniz. ozaman kazandıgın para yedigine gidiyor birde oldu olacak geldik madem görmedik yer kalmasın diyip ucak parasıdı diğer masraflardı 1 ay turist takılıyorsun bitiyor para bazılarıda kazandıgı ile laptop foto makinesi alıyor dönüyor :) ama bunlar iyimser örnekler tabi, tr den para isteyen de oluyor orda parası yetişmeyip de heh
Admin Virus Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paraylan geri dönebilme olayı seçtiğiniz işin şartlarına bakıyor paraylan geri dönebilmek için bir otelin veya restorantın altında calısmakl çok karlı yemekler onlardan oluyor buda gunde en az 10-20$ cepte demek aylıga vurdugunuzda baya para yapıyor.Bunun yanında çalıştıranın sizin overtime yapmanıza izin verip vermemesiyle ilgili overtime yaptıgınızda saatlik aldıgınız para+%50 si oluyor.Çalıştığınız eyalete ve şehrede bakıyor misal biz haftalık 3 kişi odaya 100er $ veriyorduk bu oldukça yüksek bir mevla.3k-3.5k arası bir para kazandım ucak bileti şirkete verdiğim parada 2k ya yakındı,tabi ben paraylan dönmedim orası ayrı.Chem dediğin gibi değil olay giden insana bakıyor misal romanyalılar vardı adamlar gunde 15saat çalışıyordu ve 3kişilik odada 6kişi kalıyorlardı baya baya para yapıp döndüler günlük 8saat sonrasını overtime düşünürsen. Eger kendinize güveniyorsanız önerim kötü bir aracı şirketlen gidin bırakın size iş bulamasınlar istemediğiniz kadar iş var amerikada çok daha fazla para kazanabiliyorsunuz ben gittiğimde iş ilanlarını gördükten sonra işten çıkamadım yoksa vizemi yakacaklardı ve korkmayın bana iş vermezler yabancıyım diye herkes oyle yada boyle buluyor [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 15:41 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ]
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Çok ilginçliklerde oluyor mesela unide sınıf arkadasım gitmisti. Girdigi yerde patronla kavga etmiş sonra adam bnu yaka paça atmıs buda baska iş bakınmıs derken pizzacı da iş bulmus. Bisiklet almıs bir tane ve pizza dagıtımı yapmıs. New jersey de zaten heryeri ögrendim diyor. Kaybolmadın mı nası dagıttın oyle diye sordum, zaten her sokak harf ve numaralı kaybolmuyorsun dedi. 24 yıldır istanbuldayım ve düzenli olarak yolumu kaybederim mesela ehe Bu eleman birkaç iş değiştirmiş böyle sonra bir arkadasının akrabası demiş gelin size iş bulucam ben götürmüş bir firmaya orda calısmıslar. En son yaptıgım iş iyidi dedi orda kazandıgını dolaşıp da sagı solu gormeye ayırmıs. En cok para da alaska da veriyorlar. En leş iş balık işi oldugundan orda saat ücreti yüksek. Ama alaskaya gidip mahsur kalan parasını alamayan dolandırılan ögrencilerde azımsanmayacak kadar fazla. Kimisi der aracı kurum cok önemli dogru duzgun bir firmaya girmen lazım ve cok erken basvur ki iş imkanın artsın. Gidip de gelenlerde (misal virus gibi) olayı ogrendikleri için çakal modda olurlar git kendin iş bul daha cok kazanırsın der :) tuttugunu koparan atik bir insan isen zaten her türlü bulursun yolunu degilsen de işi saglama alın bence
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Bizimde okuldan şöyle bir 4-5 arkadaş ile böyle bir projemiz var ama daha hayal aşamasındayız. İyice araştırmak gerekiyor, ama bi arizona gezisi hayalimiz varki sormayın gitsin hehe.
Admin Virus Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Eğer ilerde amerikada yaşamak istiyorsanız şöyle güzel bir tarafı var wat programlarının, 3sene üst üste yazın usaya gidiyorsunuz ve her sene çalıştıgınız yerden sorunsuz çalıştıgınıza dair kagıt alıyorsunuz 4. sene sonunda adamlar 3senelik oturma ve çalışma izni veriyorlar bu vize J-1 dan daha kapsamlı haklara sahip o 3sene sonundada usada sorunsuz calışıp usaya hayırlı bir evlat olduysan vatandaşlık veriyorlar.Ve Dynanın dediği once başvurup iş imkanlarının artması olayı çok dogru.Her aracı şirketin elinde belli miktarda iş oluyor ve sizin başvuru tarihlerinize göre sizi görüşmeye çagırıyorlar. P.S:Bu sene bazı düzenlemeler gelmiş. Aracı şirketin bulduğu işden çıkamıyormuşsunuz bununda sebebi j-1 vizesinin size davetiye yolluylan yollanması eğer sosyal güvenlik numaranız şirket altında geçmiyorsa vize iptal ediliyormuş en azından wat merkezlerinden söylenen bu yönde [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 16:31 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ]
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 abi şey diye düşünüom ben, bu work and travel berbat bişi. ben seyahat etmek başka ülkeler görmek istiyorum bide orda çalışcam mı ya.of. sıkıldım
Helcaraxe Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 beraber arkadaşlarla gidersen çok zevkli olabilcek bi olay aslında
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Gidecektim fakat son anda vazgeçtim başka işlerimin çıkmasıyla... Pasaportu almış bulundum, ingiltereye arkadaşımın yanına gezmeye gideceğim :)
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Bu yaz planlıyordum fakat yalan oldu önümüzdeki yaz kesin! :p Bizim arkadaşlar genelde otelde çalışıyor.Çoğu NY,California veya Las Vegas a gidiyor.Parasını alamayan sömürülen olmuyor. Özellikle Las Vegas ta ki oteller yabancıların çalışmasına çok dikkat ediyorlarmış.Çünkü otel bünyesinde çok fazla yabancı çalışıyormuş.Arkadaş türk otellerinden daha iyi çalışma koşulları var diyor. İlk gittiğinde saati 8$ dan çalışıyormuş.Fakat birşey varmış 3 ay çalışıktan sonra bi belge alınıyormuş ondan sonra saat ücretin yükseltiliyormuş. Alaska para konusunda çok iyi.ayda 8bin dolar kazananlar var.Balık işi iyi para.Fakat alaska da hem sömürülme olasılığı çok yüksek hemde gezme , eğlenme açısından zevk almak diğer ülkelere nazaran daha zor.
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Alaska tamamen şansına bakar, sezon iyiyse ve çalıştığın firma sağlamsa güzel kazanabiliyorsun. Ama ayda 8bin $ gerçekten çok uçuk bir rakam.Günde 3 öğün yemek ve konaklama dahil saatte 7-8 dolar veriyor şirketler.Ordan hesap et artık.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Çok kararlıyım bu yaz bitiricem bu işi =) bana firma söylermisiniz. Ozman ve advis i bulabildim şimdiye kadar.
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 globalvizyon var http://www.globalvizyon.com/wat/
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 ya birsürü şirket var içinden çıkamıyorum... =) yokmu giden gelen??
matama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 bircok arkadasim gitti bende gitmis kadar oldum. Tabi bu dedigim yillar once yani birseyler degismisse bilemiyecem. en dikkat etmen gereken unsur kandirilmamak. Oraya gittiginde sana vaadedilen islerin olmamasi bir cok arkadasimin basina geldi. Sonra para kazanmak amacli gitmiyeceksin, eglenmek amacli kulturunu gelistirmek amacli gitmelisin. Kazanicagin para masrafini cikarttiginda tas catlasa 1500-2000$(alaska haric). Bunun disinda mesela bazi arkadaslarimin bostonda allahin daginda bir otele calismaya gittiler gorduklerini teksey amerikan ayilariydi. :) onun disinda amerikada istisnasiz en zevkli yer las vegas tir. New yorktan uzak dur derim bayag pahalidir.
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 benim arkadaş gitmişti, sanırım globalvizyonla gitti
Burax Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 alaska için şu da var adamlar balık geldiğinde fabrikaları 24saat çalıştırıyorlarmış yani mesai mi deniyordu o işte günde 8saatten fazla çalışırsan 1.5katını alıyorsun yani 8dolarsa saati günde 16saat çalışırsan [ki8saat uykudan sonra yapacak gezecek hiçbir yer yok ondan :F robot gibi çalışırsan], 8saat 8 dolardan=64$ + 8saat de 12dolardan 96$ günde 150$ ama yani şu da var ben hem çalışcam hem gezecem diyorsanız alaskaya gidilmez ama ben insan! gibi para kazanmaya gidiom gezmem tozmam dil geliştirmekle de işim olmaz diyorsanız alaska süper son olarak alaska için şans da önemli balık olmazsa para da olmaz yani balık sezonu fln etkiliyor ama derseniz ki ben giderim gezerim dilimi geliştiririm fln insanla çalışılan işler olabilir işte o işlerde de bahşişten ii para kaldırıyorlarmış yani ücret çok fazla olmasa da bahşişle kurtarılabilir durum :)
Öne çıkan mesajlar