Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Osuran_boğa said: nazik_iskenceci said: Ama insan nüfusunun en az %90'ının cahil+aptal+eğitimsiz+problemli olduğunu düşünecek olursak din çok tehlikeli bir araç. quote] dur tahmin edim sen %10 içindesin @finklorpeyniri naptın anlayabildin mi merdivenin sırrını "ciddi bişey sorucam şimdi gerçekten samimiyetle soruyorum bunu demin saçmaladım ama bu ciddi soru" "neden peki tartışıyorsunuz bide bunu çok merak ediyorum." arkadaş sorduğum soruya cevap vermeye tenezzül bile etmemişsiniz ki? dümdüz 'SEN DAHA SALAK SALAK KONUŞ HEPMİZ ATEİST OLDUK HE CANIM HEHEHE' çekilmiş. tartışma bile yok saçma sapan laf sokmaca böyle. e ver adam gibi cevap?
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 öncelikle yazdıklarını okumuyorum . aptal müslümanlara alıştık ama aptal ateyist çekilmiyor. benim vurgulamak istediğim 10 paragraf yazı yazıp 20 tane soru sorup birisi cevap yazınca "neden tartışıyosunuz kuranda tartışmayın yazıyor" demenin saçmalığı
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Finklorpeyniri said: senden beklediğim şey zaten herhangi bir ayeti ve yerini ezbere bilmen değil. muhattabın olduğunu söylediğin ayetin yerini sorunca verebilmen ki bunu yapmamakla kalmamış, delil istemenin aptalca bir 'argüman' olduğunu söylemişsin. temelsiz kendi kendine gerçek olarak inandırdığın sığ bilgi birikintilerini genel geçer sayman, akıllı davranan bir insanın yapmayacağı şey. peygamber öldükten sonra kuran sadece kitaplaştırıldı. daha önce parçalarla yazıda, daha çok ezberlerdeydi. ''peygamber öldükten sonra ebubekir kaleme aldı'' şu öte fail bir cümle. kuranın hüküm ayetleri zaten geldiği gibi uygulanmaya başlanan şeyler. o zamanki müslümanları şimdikiler gibi kurandan habersiz baştaki ne diyor ha onu yapalım diyenler gibi düşünme. çoğu doğdukları şehri, yakınlarını bırakıp başka şehire inançları yüzünden göç eden kişiler. içine doğdukları sisteme başkasını tercih etmiş insanlar. sen diyorsun ki 23 sene boyunca aşina oldukları, her hükmünün ezberlendiği dini ve şeriatı, peygamber ölünce biri geliyor o yazıyor. okuyup farklı ve doğru bulup onayladığım kuran var. sen diyorsun ki; bu peygamberden sonra kitaplaştırılmış ayrıca 1400 yılda değiştirilmesi bana mümkün görünüyor bu yüzden inanman doğru değil. arapça olarak kalmasının nedenini arapçayı yaymak olarak belirlemiştin sonrasında fazla ciddi olmadığını itiraf etmekle birlikte. arapça olarak kalmasının nedeni zaten bozulmayı engellemek. geniş alana yayılmış dinin herhangi bi bölgesindeki kuranın farklı olmaması da başarılı olduğunu gösteriyor. içinde peygamberden sonraki herhangi bir güç odağını onaylayan en ufak bir şey de yok. kitabın değişikliğe uğradığı konusunda şüphe edilecek herhangi bir şey yok yani. o zaman bile mezhep ayrımı olmuş diyorsun. ve bunu kitabın ebubekir tarafından yazıldığına bağlıyorsun kuran authenticity'si konusunda 0 anlaşmazlık varken. senin iddiana karşı epey ciddi bir kozu kendi iddianı güçlendirmek için kullanıyosun. kendi mezhebinin doğru olduğunu nerden biliyorsun diye sormuşsun bir de. o konuda sıkıntım yok çünkü mezhebim yok ve neden mezhebim olmadığını biliyorum.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 bak cahil. madem bundan anlıyosun o zaman bunu yapacağım. oku yazdıklarımı allahın adıyla oku. yazdığımı okumadan yorum yapıyor olman gerçek müslüman özütünü ortaya koydu. çöl ve 12 yaşında bakire kız koktu bir anda topik son yazdığınla. verecek cevabı olmayınca saldırmak kadar aciz başka savunma yok. şunun biraz amperi arttırılmış hristiyan diye sokak ortasında toplu tecavüz işte. namaz kıla kıla böyle oluyorsunuz işte. eski dilde chantlar okuya okuya beyin sıvıyı imana boşaltınca geriye birşey kalmıyor. ben ki derdim yok dinle falan şu forumun 'aptal' müslümanları yüzünden ofansif şeyler yazmaya itiliyorum resmen. zerre umrumda değil normalde kimin neye inandığı. hatta tam tersine ofansif ateistlerden hiç haz almam kızarım falan sanane lan milletin inancından diye. ama şu yazdıklarının ne müslümanlıkla alakası var ne başka bişeyle alakası var osuran boğa. bu yazdıklarının senin beyninin kapasitesiyle alakası var. 604 sayfa kadarsın demek ki dışına çıkamıyosun
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 @clown ben cebimde kuran mı taşıyorum arkadaş küçükken zorla okutuldu diyorum 15 senedir okumadım ayet ayet hatırlamam gerçekten mantıklı geliyor mu ya? birçok inanandan daha çok bilgi sahibiyim dedim diyanet işleri başı falanım demedim. ya mealleri bile farklı kitabın bu arada. herkes arapça bilmediği için. sırf türkiye'de birsürü farklı hoca var be saçma sapan değişik değişik yorumlayan ve hocalara bağlı insanlar falan var dümdüz adamın dediğine inanan. başkası çıkıp olmaz öyle şey diyor bir başkası çıkıp olur ama böyle olur diyor falan sonu yok onun. birebir arapça bilip okusan bile 239582348238 yere çekilebiliyor kuran bu birincisi. ikincisi ben kendi inancımla alakalı hiçbirşey yazmadım. bu böle oluyor şuda böyle oluyr o yüzden inanmıyorum falan yazmadım. yazmadığım şeye birşeyler söylemişsin onları ciddiye almıyorum. ikincisi üslubumun leşliği veya düzgünlüğü bu forumda verilen cevaplarla orantılı olarak gidip geliyo. inancına laf etmedim kimsenin bana mantıksız gelior 1300 küsür sene aynı bilginin korunabildiği o şart içinde. alınan önlemlerde keza başarısız geliyor. şu anda bile hadis diye birşey var. 10 sene önce olmayan bir sürü hadis dolanıyor televizyonlarda falan. bir yazılı birimi yok çünkü. farklı mezheplerin olabilmesi bile akıl alır gibi değil bu kadar doğru ve netse bu kitap. ha bide herhangi bir iddam yok o yüzden 'kuran değiştirilmiştir'e cevap vereceksiniz yapacak birşey yok yazdım. ki ona cevap verdin. sorduğum şey bu kadar durum varken nasıl emin olabiliyorsun? ben tayyar kitabı değiştirdi veli virgül koydu necmi sayfa çıkardı ekledi falan yazmadım. bir olasılıktan bahsettim delirdiniz zaten. ve bak yine söylüyorum ne allahın varlığına birşey söyledim ne peygamberine küfrettim bişey dedim. kitabının yüzdeyüz korunabildiğine nasıl emin olabilirsiniz dedim sadece. arapçayı yaymakla olan kısmı şaka direk. daha önce denk gelmemişsin hiç sanırım asıl nickimle yazdığım postlara falan. yani arapçayı yaymak falan şaka olarak yazdım resmen eh artık.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 ya dilin kendisi bile çok değişti 1300 senede aynı dil değil hala yani. tamam kitap sana sorgulama kabul et sorgulama şirk koşma sorgulama sorgulama sorgulama sorgulama falan diyip duruyor ama sorduğum şeyin kitabın içeriğiyle alakası olmadığını biraz tarihsel bir durum olduğunu aynı bilginin korunmasının günümüzde bile zorken 1300 sene imkansız koşullarda nasıl korunduğuyla alakalı falan şeyler söylüyorum bu arada. ama her sorgulayan ateist misyoner olduğu için gözünüzde cevaplar genelde 'BEAEAEAEEÜÜÜÜĞĞĞİİĞBİHŞHŞHŞHŞHŞŞmesalli' olarak geldiği için böyle oluyor tabi
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Abi din hep bir gizem oldu ,inanmayanlar için bunun içinde şaka yollu devamlı saldırdılar.mesela bir yağmur duası meselesi var nihoho nihaha dersiniz fakat,dua bittikden hemen sonra gram bulut olmayan gökyüzünün kapanıp yağmur yağdığını gördüm mısırda,bunu hangi akılla açıklayanilirsiniz,hangi bilimle? Kuranı baştan sona okudummu demiş birisi 250 sayfaya yakın ezbereyim,ayrıca tefsir konusunda çalışmışlığım var. Noyzura 8 değil 18 dildede meal okusan ,tefsire girmedikten sonra hiç bir şey anlamazsın kuran ayetlerinden ,çünkü hiç bir ayet kendince bağımsız değildir.ne için inmiş? Bir ayet inerken peygamber ne durumdaymış? Yani 1400 senedir ,bir konsül bile toplanıp ,bu kitap da insan sözleri var ,bütün nüshaları tek bir hale indirelim demedi mucizenin ta kendisi bu zaten,amerikadaki müze de 800 yılından kalma nüsha da aynı ayetler 2013 yılında diyanet matbaasında basılan nüshalarda aynı ayet Ha tabii viktorun o engin zekasına göre herşey ay tanrısı ıvır zıvır der ama ,notzuradan tek farkı inanmak istediği şekilde yorumlaması,elinden ay tanrısı figürünü alırsak emziği alınmış bebeye döner Finklor,hadis ilmi apayrı bir konu,buhari desem buhurdanlık anlayacaksın ama yazılıya dökülmüş zaten hadisler merak etme
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 milyon defa yazılmış şeyleri inanılmaz bişi keşfetmiş gibi yazıp kendi içinde çelişen cümlelerini gösterince ağzından köpükler saçman süpermiş yalnız.soru sorup cevap verene "niye tartışıyosun" demişsin bunu söledim diye niye ortalık çöl ve 12 yaşında kız koktu anlamıyorum ( 12 yaşında kız koktu cümlesi de ayrı iğrenç bu arada) 10 tane paragraf yazmışın özet : görmediğiniz şeye nası inanıyonuz yea sen görmediğin halde nası peygamberin çocuklara tecavüz ettiğine inanıyosan millette öle inanıyor inanmak istiyor o kadar basit.inanç için kanıt filan gerekmiyor bilimde lazım o.uzaylılara da inanabilirsin mesela yada tukarıya çıktığın merdivenden alt kata ulaşabileceğine.
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Tartışsanıza lan çekirdeğim bitmedi daha
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Yağmur duası örneğinden sonra enerjimiz kalmadı. Noyan gelip yağmur duası asılnda evrene spiritüel enerji göndermektir falan diyip toparlasa belki ama.. Zaten tanarri soruma da cevap vermedi. Hangi kozmoloji geçerli noyan azcık anlat işte. Yok yere tanrıymış gibi tapınırsak lady of paini de görebilecek miyiz?
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Lady of pain llothla lez bi ilişkidelermiş
Memphis7 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 beyler siz bu uzun yazıları okuyomusnuz cidden
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 tabiki hayır dsfsd, scroll bunun için icat edildi
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 abi her güncel içerisinde islamla ilgili bi başlık.
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 aztek (maya değil bak) tanrıları en iyisi ya, yıllık 250.000 kişiyi kurban edip yiyor adamlar, ne kitap ne bişi geliyor :p
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 öyle, mayalarda 10-15k falan kurban var yılda, onlar süs gibi kalıyor azteklerin yanında.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Osuran_boğa said: milyon defa yazılmış şeyleri inanılmaz bişi keşfetmiş gibi yazıp kendi içinde çelişen cümlelerini gösterince ağzından köpükler saçman süpermiş yalnız.soru sorup cevap verene "niye tartışıyosun" demişsin bunu söledim diye niye ortalık çöl ve 12 yaşında kız koktu anlamıyorum ( 12 yaşında kız koktu cümlesi de ayrı iğrenç bu arada) 10 tane paragraf yazmışın özet : görmediğiniz şeye nası inanıyonuz yea sen görmediğin halde nası peygamberin çocuklara tecavüz ettiğine inanıyosan millette öle inanıyor inanmak istiyor o kadar basit.inanç için kanıt filan gerekmiyor bilimde lazım o.uzaylılara da inanabilirsin mesela yada tukarıya çıktığın merdivenden alt kata ulaşabileceğine. yazmadığım şeylere cevap veriyosun. din tartışmıyorum başka bişey sordum diye 5 kere yazdım. ben ben peygamber çocuklara tecavüz etti yazmadım? uzaylılar var diye insan öldüren görmedim ben hiç bu arada.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Bu kadar Islami sorgulayacaginiza sumerolog Muazzez Ilmiye Cig'in ortadogudaki dinlerin cikisini ve kronolojisini yazdigi kitaplari okuyup tartissaniz hem bukadar uzun surmezdi hemde sonuca varilirdi. Coklu ve sonrasinda tekli tanri modeli Sumer ve cevresinde cikiyor, Peygamberlik adeta moda o donemde, hz diye simdi saygiyla andigimiz diger peygamberler hep Yahudi krallari sefleri o donemde. Hiristiyanlik ise sadece yoksul yahudilerin basarisiz bir devrim cabasi ve bir Roma imparatoru devletine din olarak secmeseydi coktan unutulmustu. Islam da temeli yahudilige dayali toplama bir ortadogu inanci. Yahudilere bukadar dusman olmasi ve yokedilmelerini emretmesi de, belki yokolurlarsa insanlarin lan bu bundan kopya cekmis demesini engelleyeceklerini dusunmus olmalarindan olabilir.
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Sümerologlar bu ülkede genelde en sevilmeyen arkeologlar. İnsanların arap kökenli olduğuna inandığı tonlarca şeyin sümerlerde ve çevresinde genel olarak uygulanan yöntemler olduğunu söylemeleri buna neden oluyor =D
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 sümerler yahudilerden eskimi arkadaş,bize böyle birşey söylenmemişti
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 islam içinde tezatlarla dolu. barış dini derler muhammed islamı milletin putlarını parçalayarak getirdi. sonra mekke de bir tane putperesti sağ koymadı bu nasıl iş? o da yetmezmiş gibi gitti adamların dini merkezi kabeyi captureladı.
Öne çıkan mesajlar