Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Cuce said: yok suyu bedavaya alıyoruz, suyun tasıma, getirilme, sağlık vs için kontrol gibi hizmetlere para veriyoruz yani ben mesela nestle'nin su çıkarttığı kaynağa gitsem elimde bidonla, kimse bana karışmaz çünkü onlara masraf çıkartmıyor olurum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 link altındaki yorumlar da güzel How does a tree or an animal pay for a bottle of water? It’s not just a human right…it is the basic right of every living being! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Dworgian said: yani ben mesela nestle'nin su çıkarttığı kaynağa gitsem elimde bidonla, kimse bana karışmaz çünkü onlara masraf çıkartmıyor olurum? evet bedavaya alırsın. 2-3 bidonla git, 1 hafta idare etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 nestle israyile yardım yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 direk tankerle giderim ben. dur bizim çocuklara söyliyim de tankerleri hazırlasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 o zaman dövlete para vermek zorunda kalırsın tankerle gidersen. Kafana göre kullanamıyorsun tabi doğal kaynakları. Kuyu açmak bile izne tabi. belli miktar üzeri para ödüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 mani said: Kafana göre kullanamıyorsun tabi doğal kaynakları. Kuyu açmak bile izne tabi. belli miktar üzeri para ödüyorsun. işte bunu diyorum. su beleş değil o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 yok abı kafamıza gore kullanıyoruz. kimse neden su ıctın o dereden diyemiyo. kuyu acmanın bin türlü tefaruatı var riski var elbette kontrol edilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 yahu ütopik konuşuyorum ama işte diyelim benim tankerlerim var, gidip suyun aktığı dere vs gibi kaynaktan su topladım mı kimse birşey demiyor mu abi bana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Yok abi, kaynak sularina sahip olabiliyorsun. Medeni Kanun'da boyle: Arazi üzerindeki mülkiyet, kullanılmasında yarar olduğu ölçüde, üstündeki hava ve altındaki arz katmanlarını kapsar. Bu mülkiyetin kapsamına, yasal sınırlamalar saklı kalmak üzere yapılar, bitkiler ve kaynaklar da girer. Dorek mulkiyetin kapsami bu. Hatta zorunlu kullanmak zorundaysan bile para veriyorsun, ama adam kullanama diyemiyor. Paran yoksa tabii... Evi, arazisi veya işletmesi için gerekli sudan yoksun olup, bunu aşırı zahmet ve gidere katlanmaksızın başka yoldan sağlayamayan taşınmaz maliki, komşusundan, onun ihtiyacından fazla olan suyu tam bir bedel karşılığında almasını sağlayacak bir irtifak kurulmasını isteyebilir. Zorunlu su irtifakının kurulmasında öncelikle kaynak sahibinin menfaati gözetilir. Pekala su parali yani. Hazine'ye ait bir dereyi kullanabilirsin ama. Onlarin ozel mulkiyete konu olmasi da yasak ama tam nasil bilmiyorum, satiliyor da cunku sartlar oldugunda. Lisans seviyesinin ustu biraz o konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 teşekkür =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Illumemati Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 tankerle gitmek nestlenin yaptığıyla aynı şey lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 nereye gidiyorsun ya tankerle. yavaş git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 boşken hızlı gidiyoruz da, doldurunca dökülmesin diye yavaş yavaş dönüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 kapağı yokmu hacıt. nerden dökülüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 4. el tanker bu abi. çalmışlar kapağı fln hep. 3 5 sefer beleşe su alırsam taktırırım kapak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 bura kasıyor diğer topi daha eğlenceli ya ordan devam edelim asdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 ayet bul da anlasın ama teyze kimin yanacağını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Suya ulaşım zorlaştıkça hak mak kalmaz ortada. Şu an hak savunulabilir ama ilerde zor. Alakalı işler yapan şirketin CEO'su herhangi bir durumda "bence herkese beleş olmalı" demez zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar