chrome Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Bütün bu terör tartışmaları bir yana. Kanayan bir yaramızdan bahsetmek istiyorum size. Bugün Başbakanlığa ait, Yurtdışında yaşayan Türkler ve akrabaları isimli bir kamu kurumuna ziyarete gittik birkaç arkadaşla. Amacımız yurtdışında yaşayan Türkler ile temasa geçmek, ticari ve kültürel olanakları araştırmaktı. Ama hiç beklemediğimiz bir manzarayla karşılaştık. Meğersem bu kurum aynı zamanda YÖK, MEB bursu ile ülkemizde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan yabancı öğrencilerin işleri ile de ilgileniyor, onlar için hayatı kolaylaştırmaya ve bürokratik engelleri minimize etmeye çalışan bir yermiş. Avrupadan, asyaya dünyanın her yerinden birsürü öğrenci ile ilgileniyorlar. Uzun süre sohbet ettik. Öğrenci temsilcisi Türk bir genç sohbet sonrasında benim yanıma gelip biz de Türk'üz abi, çok teşekkür ederim geldiğiniz için dedi. Ben fazla duygusal olmayan, apolitik bir insanım. Neden bilmiyorum dişlerimi sıkmasam gözlerim dolacaktı. 1 cümle söyledi bana ama o kadar çok anlam içeriyordu ki o cümle.. Bilmiyorum pek anlatamadım belki de şu an. Kendisine önümüzdeki hafta arkadaşlarını da al kordonda otururuz hep beraber dedim. O kadar sevindi ki, bu insanlar kardeş ülke bilip buraya okumaya geliyorlar ama sanırım toplum tarafından dışlanıyorlar. Burnumuzun dibinde kardeşlerimiz, bizi hiç tanımamalarına rağmen bize derin bir sevgi belseyen bir sürü milletin insanları onlara yabancı ama bizim evlerimiz olan şehirlerde yaşıyorlar. Bir yabancı gibi gelip, bir yabancı gibi gidiyorlar. Ve bence bu çok üzücü bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Turk vatandasi degillerse yabancilardir, anlamadim ben ne dedigini? Gurbetcilerden mi bahsediyorun, Turkmenistan'dan filan gelenlerden mi? Ikinciyse bariz yabancilar, etnik kimlik ayri bir sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 sevgili krom hassasiyetini yerim senin güzel insan. ama ben tam olarak anlamadım. bunlar türk ama buralara yabancı mi? yani büyük ihtimalle türkmen, özbek, azeri falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Türki devletlerdenmi gelmişler yoksa gurbetçilermi abi atlamışın onu. Gurbetçi ailelerin çocukları galiba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 evet. ağırlıklı Türk ülkelerinden. afgan da var suriyeli de var ıraklı da var türlü türlü afrikalı da var karadağlı da var. esasen savaş olan ya da eğitim konusunda sıkıntılı olan ülkelerden yök ve meb burslu öğrenci getirip burada okutuyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Tamam oyleyse, ister Turk olsunlar, ister olmasinlar; sonucta yabancilar. Toplum tarafindan filan da dislanmiyorlar, kultur farki denir o olaya. Turkiye'de yabanci dislamak diye bir durum yok, tam tersi var hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 olması gereken o abi zaten.ülkene zeki adam çekmen lazım bi şekilde. Bizim üniversite gelir kaynağın düşükse üstüne sana para veriyo bide burda.notla falanda alakasız. ek:Aynen bide Gergenin dediği gibi bizim halk yabancıları daha çok sever.Avrupa-Amerika gibi sürekli göç alan bi ülke değiliz çünkü.bi bıkkınlığımız yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 gerge haklı. anadolunun köyünden kalkıp istanbula okumaya gitmiş adam bile yaşıyor aşağı yukarı aynı şeyleri. tabi senin gibi ince düşünen adam daha çok olsa daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 zenci saatçiler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 valla kusura bakmayın 2 tane ciddi postum var konuda. katkımı yapmışım bi kere cıvıtmayı hakettim. @ginaly seks kölesiymiş bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 biz de turkuz dediyse seni can evinden vurayim diye demistir. kendi ulkesinde sorsan ne turku lan ne alakasi var der cunku buyuk ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 defolsun immigrant faggetler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 olm siz yolda yürürken karşınıza çıkan "köyden geldim iş arıyorum param bitti bir ekmek parası ver" diyenlere de inanıyor musunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 ameleye benziyorsa inanıyorum, inşaatta çalışırım diye gelip aç kalan çok adam var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 duygulanamadım da topii niye gökyelelibozkurtlar basmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 adama ben türküm dedim... adam özbek bana baktı baktı türkler çekik gözlü olur siz nesiniz ben bilmiyorum hiç dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 vay be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 cool storyyyy di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 kazakla konuşuyorum siz de türksünüz biz de türküz dedim biz rusuz, siz türksünüz! dedi e dedim azeriler, biz falan hep türküz. kardeşiz. değiliz dedi. azeriler nedir bilmiyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Başına bir iş gelecek bak böle milletle ırk üzerinden muhabbet ederken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 neo turanizm (bir de memecilik akımı) liderlerlerinden dasaaa olarak anılacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 bu hükümet ümmetçi. adam milliyetçiliği ayaklar altına alıp ezmekle övünüyor. hükümetin kurumlarında türk'ün değeri yok; azeri'ye,özbek'e,kazak'a,kırgız'a,türkmen'e değer vemeleri de beklenemez. toplumumuzda bu insanlara karşı acımasız. avrupanın,amerikanın kıçı kırık zırtosu dolansa ortamlarda, arkadaş olmak için can atan gençler sözkonusu türk kavminden insanlar olunca burun kıvırırlar. yılbaşı gecesi orta asyalı iki çocuğu ankarada nasıl dövdüklerini,çocuklardan birini acımasızca nasıl bıçakladıklarını gören görmüştür. insanlık bitmiş. yoksa, tabi ki bu ülkelerden buraya okumaya gelen çocuklar çok iyi kültür elçileri olurlar. feto denen amerikan kucağı sever gabonda,nijeryada,burmada,bangladeşte <>yetiştirmekle övünüyor,devletin en tepesinden bu <> eylemi için övgüler alıyor da ortak çok daha fazla değerlere sahip olduğumuz bu insanlar neden kültür elçileri olmasın? ilk bağımsızlıklarını kazandıklarında elbette ırkçı bakanlar baktı olaya ama adamlar neticede sosyalist eğitimden geçmişler,"durun orada,biz öyle ırkçı birlik istemiyoruz ama ekonomik ve kültürel işbirliğine varız"dediler. ne güzel! ama bu hükümet ve tabi ki feto bu işe izin vermedi. şimdi o ülkeler yeniden rusyanın yörüngesine girdiler. memleketin hali işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 KuddusiMavra said: toplumumuzda bu insanlara karşı acımasız. avrupanın,amerikanın kıçı kırık zırtosu dolansa ortamlarda, arkadaş olmak için can atan gençler sözkonusu türk kavminden insanlar olunca burun kıvırırlar. Şu çok doğru ya. Kıçıkırık fransıza italyana ortamlarda tapar bizim gençler, özellikle türk kızları. Azeri biri fln oldu mu "ehehehe negomik konuşuyo köylü" tripleri. İtalyan dediğin de avrupanın köylüsü mesela ama onu düşünmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 italyan avrupanın kürdü adeta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar