Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz de Türk'üz abi...


chrome

Öne çıkan mesajlar

Bütün bu terör tartışmaları bir yana. Kanayan bir yaramızdan bahsetmek istiyorum size.
Bugün Başbakanlığa ait, Yurtdışında yaşayan Türkler ve akrabaları isimli bir kamu kurumuna ziyarete gittik birkaç arkadaşla. Amacımız yurtdışında yaşayan Türkler ile temasa geçmek, ticari ve kültürel olanakları araştırmaktı. Ama hiç beklemediğimiz bir manzarayla karşılaştık. Meğersem bu kurum aynı zamanda YÖK, MEB bursu ile ülkemizde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan yabancı öğrencilerin işleri ile de ilgileniyor, onlar için hayatı kolaylaştırmaya ve bürokratik engelleri minimize etmeye çalışan bir yermiş.
Avrupadan, asyaya dünyanın her yerinden birsürü öğrenci ile ilgileniyorlar. Uzun süre sohbet ettik. Öğrenci temsilcisi Türk bir genç sohbet sonrasında benim yanıma gelip biz de Türk'üz abi, çok teşekkür ederim geldiğiniz için dedi. Ben fazla duygusal olmayan, apolitik bir insanım. Neden bilmiyorum dişlerimi sıkmasam gözlerim dolacaktı. 1 cümle söyledi bana ama o kadar çok anlam içeriyordu ki o cümle.. Bilmiyorum pek anlatamadım belki de şu an. Kendisine önümüzdeki hafta arkadaşlarını da al kordonda otururuz hep beraber dedim. O kadar sevindi ki, bu insanlar kardeş ülke bilip buraya okumaya geliyorlar ama sanırım toplum tarafından dışlanıyorlar. Burnumuzun dibinde kardeşlerimiz, bizi hiç tanımamalarına rağmen bize derin bir sevgi belseyen bir sürü milletin insanları onlara yabancı ama bizim evlerimiz olan şehirlerde yaşıyorlar. Bir yabancı gibi gelip, bir yabancı gibi gidiyorlar. Ve bence bu çok üzücü bir durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet. ağırlıklı Türk ülkelerinden.
afgan da var suriyeli de var ıraklı da var türlü türlü afrikalı da var karadağlı da var. esasen savaş olan ya da eğitim konusunda sıkıntılı olan ülkelerden yök ve meb burslu öğrenci getirip burada okutuyormuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olması gereken o abi zaten.ülkene zeki adam çekmen lazım bi şekilde.

Bizim üniversite gelir kaynağın düşükse üstüne sana para veriyo bide burda.notla falanda alakasız.

ek:Aynen bide Gergenin dediği gibi bizim halk yabancıları daha çok sever.Avrupa-Amerika gibi sürekli göç alan bi ülke değiliz çünkü.bi bıkkınlığımız yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu hükümet ümmetçi.
adam milliyetçiliği ayaklar altına alıp ezmekle övünüyor.
hükümetin kurumlarında türk'ün değeri yok; azeri'ye,özbek'e,kazak'a,kırgız'a,türkmen'e değer vemeleri de beklenemez.

toplumumuzda bu insanlara karşı acımasız. avrupanın,amerikanın kıçı kırık zırtosu dolansa ortamlarda, arkadaş olmak için can atan gençler sözkonusu türk kavminden insanlar olunca burun kıvırırlar. yılbaşı gecesi orta asyalı iki çocuğu ankarada nasıl dövdüklerini,çocuklardan birini acımasızca nasıl bıçakladıklarını gören görmüştür. insanlık bitmiş.

yoksa, tabi ki bu ülkelerden buraya okumaya gelen çocuklar çok iyi kültür elçileri olurlar. feto denen amerikan kucağı sever gabonda,nijeryada,burmada,bangladeşte <>yetiştirmekle övünüyor,devletin en tepesinden bu <> eylemi için övgüler alıyor da ortak çok daha fazla değerlere sahip olduğumuz bu insanlar neden kültür elçileri olmasın?

ilk bağımsızlıklarını kazandıklarında elbette ırkçı bakanlar baktı olaya ama adamlar neticede sosyalist eğitimden geçmişler,"durun orada,biz öyle ırkçı birlik istemiyoruz ama ekonomik ve kültürel işbirliğine varız"dediler. ne güzel! ama bu hükümet ve tabi ki feto bu işe izin vermedi.

şimdi o ülkeler yeniden rusyanın yörüngesine girdiler.


memleketin hali işte...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

toplumumuzda bu insanlara karşı acımasız. avrupanın,amerikanın kıçı kırık zırtosu dolansa ortamlarda, arkadaş olmak için can atan gençler sözkonusu türk kavminden insanlar olunca burun kıvırırlar.



Şu çok doğru ya.

Kıçıkırık fransıza italyana ortamlarda tapar bizim gençler, özellikle türk kızları. Azeri biri fln oldu mu "ehehehe negomik konuşuyo köylü" tripleri.


İtalyan dediğin de avrupanın köylüsü mesela ama onu düşünmüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...