Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Var mı patide bu eğitimi almış sertifikalı kimse?
dün itibariyle okan üniversitesinde başladı benim eğitim de şimdi 14 gün uzaktan eğitim var. yalnız 49 ders toplamda da 90 saatlik bir eğitim. 90/14'ten günde 6,5 saat ediyor. naısl iş bu yahu? hadi ben işsiz boş adamım da çalışan adam günde 6,5 saat nasıl ayıracak buna ben mi mala bağladım yoksa sistem mi mal?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gitmedim ama gödüğümü anlatayım. Çalıştığım şirketten 2 kişi geçen yaz gitti, şantiyeden kursa gitmeleri oldukça zor olacaktı gittikleri kurs gelmesenizde olur demişti ara sıra uğradılar sadece. Zaten sınav var sonunda devam ne için zorunlu bilemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

parası güzeldir ama. geçen mesela bir imalathane işi geldi nace koduna göre B sınıfı iş yeri,çalışan sayısına göre de ayda 8 saat gidilmesi gerekiyor benim branşım dışı olduğu için alamadım ama ilk önce aylık 1k TL ye anlaşmıştık. sonra işte benim sınıf uymadığı için başkasına paslamak zorunda kaldım. düşünün ki böyle 15 tane yerinizin olduğunu. ama işte hapse bile girme riskini göze almak gerekiyor. o yüzden en temizi benim yaptığım gibi. risk analizi yapacaksın bir de güvenli yerlere muhasebe bürosu, cafe-bar, mağazaya falan yapacaksın. parası çok daha az ama kafan rahat, ek gelir oluyor vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela inşaat mühendisiyim. A sınıfı gerektiren inşaatlara bile c sınıfı olarak bakabiliyorum. ama kalkıp bir madene bir fabrikaya bakamıyorum B sınıfı bile gerekse 750gün sigortalı olmuş olma şartı falan da var. kısacası kursta anlattıkları gibi çıkmıyor herşey :) girince görürsünüz zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır abi 6331 deki şu maddeyi biliyorsundur heral

"GEÇİCİ MADDE 4 – (1) Bu Kanunun 8 inci maddesinde belirtilen çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ( A ) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, bu işyerlerinde Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört yıl süreyle ( B ) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi; tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise ( B ) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, bu işyerlerinde Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl süreyle ( C ) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi kaydıyla yerine getirilmiş sayılır."

edit: smiley
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen martıyı telefonla ara onlar güzelce anlatsın sana. C ler B yapabiliyor, A da yapabiliyor ama branşları olması kaydı ile. C ler B yapamıyor branşları değilse, branşlarında olması da yetmiyor 750 gün sigorta şartı var sisteme giremiyorsun zaten başka türlü. çsgb mı yönetmelik çıkartmış ne olmuş orasını ben de tam bilmiyorum. zaten ben B sınıfı yer bile yapmadığım için çok ilgilenmedim açıkçası. kursta kesin size o maddeyi okuyup c ler b yapabiliyor falan demişlerdir hep aynı hikaye anlatılıyor çünkü :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
BulletRide said:

4 sene okuyup yanlış tercihler nedeniyle iş bulamayan Çevre Mühendisleri'ne 4 ayda meslek kazandırma sektörü oldu bu iş.


aynen,

şantiyeden tiksinen inşaat mühendisleride ofis ortamına kaçabilmek için saldırdılar direk :)

iyide paralar dönüyor şu an gerçekten insan kıskanıyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Abi haftada bir çıkıyodu bizim eleman ben stajdayken, kabus gibi ne görürse çekiyo.

Hibne hibne şeylere uygunsuzluk yazıyordu falan.

Mesela forklift ile bişey yapılcak, ben kullanmıyorum şöförü var, adam sadece bağlamak için inmiş o arada çatalın kalkması lazım havaya. Koltuğa bile oturmadan uzanarak çatalı kaldırırken adam şak diye foto çekti.

Yetki belgesi olmayan kişiler forklift kullanmamalı diye uygunsuzluk yazmış sfgss
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...