Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Sam said: 15 ile 18$ arasında %20 fark var. 40 ile 60$ arasında %50 fark var kanuni ama gene de alakası yok. mmo oynamıyoruz, single player oyun satın alıyoruz. sen steam'den oyun alırken "hayır arkadaş ben avrupalıyım" deyip avrupa store'una girip almıyorsun herhalde? iphone'u da getirtebilirsek amerika'dan getirtiriyoruz, bu da dünyaca bilinen gerçek. hayır kanuni öyle birşey olmazdı, araştırmana psp, ps vita, ps3 fiyatlarını da katarsan görürsün öyle birşey olmadığını. çöp satamaz nintendo 60$ yaparsa us fiyatlarını rekabeti 40$'a satarken. gerge sen de hala konsol satış rakamı yazıyorsun, biz müşteri olarak kazıklanıyoruz derken. pes diyorum ancak. tamam fiyat senin umrunda değil. ama insanların çoğu için fiyat evet önemli bir kıstas. yoksa biz de ferrari'ye bineriz fiyat kıstas olmasa. editlemissin yeni gordum.. abi nasil alakasi yok mmo nun veya onun bunun.. onu getirebiliyoruz bunu yapabiliyoruz diyorsun peki onu yapmayanlar senin gozunde tuketici degilmi ? wow a bir senede bosu bosuna sadece aylik odemeden 36 dolar odemek, alirken avrupadan almissan bi 15 dolar daha fazla vermek. yani bunlar sen ulasabiliyorsun diye normal ama nintendoda cozum bulamadin diye normal degil. steamde de evet avrupa benim :D nintendonun region lock olayini tartisabiliriz, ve hakda veriyorum burada, ama bunun tek sorumlusu nintendo degil bence. ama gidipde hersey usa de en ucuzken oradan ornek verip buraya hatali demek cok yuzeysel bir yaklasim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 hayda eski mesajı editledim yenisini atacağıma. kanuni iki sayfa nintendo savunmuşsun yok şöyle araştırma böyle araştırma diye. maliyet fiyatları dökmüşsün ki hiç anlamları yok handheld premium fiyatları yıllardır sabitken her platformda. hayır nintendo'ya az bile söylüyoruz, küfretmek lazım çünkü hakettikleri o region lock olayı ps2'den beri görülmemişken piyasada. %50 fazla ödüyoruz oyunlara ve sen ağır yükleniyoruz diyorsun. arkadaşlar ben sizi bilmiyorum da ben multimilyarder de olsam helal etmem verdiğim parayı şu 3ds oyunlarına. çünkü ederleri o değil. her oyunun eder fiyatı us fiyatları. pc, konsol, handheld farketmeden. ha dünyada us fiyatı diye birşey olmasa, taban fiyatlar eu olsa o zaman farklı bir tartışma olurdu. kanuni, hala ısrarla anlamadığın şey mesele eu'nun kazık fiyatları değil. mesele region lock. buradaki TEK SORUMLU NINTENDO. nintendo'ya ab komisyonu filan diretmedi region lock diye. bilakis, avustralya hükümeti en son 3ds ban filan düşünüyordu ülkemizi avanak yerine koyup söğüşlüyorlar diye. gerge konsol satış rakamıyla ne alakası var şu tartışmanın? şirket mi yarıştırıyoruz? hani hem nintendo hem diğer bütün şirketler region lock yaptı da sadece bir tanesi yapmadı, ben de onu alın diyorum sanki. neyi kanıtlamaya çalıştığını anlayamadım doğrusu. battı, çıktı diyen mi oldu? KAZIKLIYOR diyoruz. kazıklarken batmaması normal, cebe atıyorlar %50 fazladan bütün eu, afrika ve au'dan. kanuni, SINGLE PLAYER GAME MASSIVE MULTIPLAYER ONLINE GAME bu ikisi arasındaki farkı açıklamama gerek var mı gerçekten? var dersen yazacağım sorun değil. oyunlarda dünyanın hakim pazarı us. hakim oyun üreticisi us, çok sayıda nintendo oyunu bile us'te üretiliyor. senin mantığına göre eu fiyatı da gerçek fiyat değil, eu'da mi üretiliyor bu oyunlar? hayır. e maliyet filan dedin, o hesaba göre jp fiyatı ödememiz lazım gelir. memnun olacak mısın bir 3ds oyununa 80$ ödemekten? kazıklanınca "ama olsun onlar da ekmek yiyecek" demeyin arkadaşlar, gidersiniz daha çok oyun alırsınız paranız bolsa. daha çok çalışan ekmek yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ha bu arada herseyin cozumunu kendince bulabilmisken, bence sen ds i usa surumu almadigin icin kendine kizginsin. oyle bir cozumun var aslinda nasil iphone ordan getiriyorsan getirt bir tane usa cihaz oldu bitti. kizman yersiz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 evet samin israrcılıgı o konuda yanlış, nintendo kaka belki ama 2013 yılındayız, amerikadan konsol getirmek çok zor değil. çözümü olmayan bir problem değil. hatta 500 liraya geliyor isterseniz adresi vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Kanuni said: buna ragmen su anda bende sam e hak veren birisi olarak nintendo fiyatlari gercek disi pahali. abi okumadin dimi yazdiklarimi sen :D region lock olayinda da katiliyorum dedim zaten.. avrupa usa pahalilik olayini ornek veremessin bu konularda ben bunu diyorum baska dedigim yok zaten. amerikada daha ucuz. o zaman usa cihaz alacaksin bitti gitti.. bastan dusunecektin abi. bosu bosuna her gun agliyorsun yani.. kendine zarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 kendime de kızgınım çünkü yeterince iyi araştırmadan arkadaşlara güvendim. ve gaza geldim ki mmo'larda yaptığım bir diğer hata. zevkler benzer diye başkası için iyi olan birşeyin benim için de iyi olmayabileceğini hatırlayıp daha ağırdan almam gerekirdi. lakin bir hafta araştırdım ama tam bir kapalı kutuydu alet, avrupa ile eu eshop fiyat karşılaştırması bile bulamadım iki yıldır piyasada olan konsol için. kuzey kore gibi kapalı kutu adeta. net'te asla yayınlamıyorlar fiyatları veya hangi oyunları sattıklarını. "önce al sonra gör" demişler resmen. us sürümü almadık çünkü güya burada kartuş sürümleri ucuzluyor birkaç ay sonra dediler. gene eshop'ta hangi oyunların satıldığı belli değil dediğim gibi, oradan oyun getirmek hem eziyet hem gene pahalı olurdu us dışarıya kartuş satmadığı için. ama esas kızgın olduğum şirket nintendo. çünkü çocukluğumda o kadar saygı duyduğum ve sevdiğim şirketin apple ve actiblob'dan bile açgözlü ve dejenere bir hale geldiğine tanık oldum. geçti o olay kanuni, dijital oyunumuzu aktarabiliyor muyuz region'dan region'a farklı alete? hayır. neden? NINTENDO ÖYLE DİYOR ÇÜNKÜ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 steamde nasil aliyorsun ki usa den ? steame neden kizmiyorsun ki ? ben misal beceremedim simdi steame bok mu atayim durmadan. hemde valve.. hemde steam.. hemde sisman adam. goz gore gore sokuyor bana. hadi burdan yak simdi :( dedigim gibi nintendo fiyatlari pahali, region lock bencede kotu.. diyecegim budur hakim bey, usa avrupa fiyat farki korkunc bu herseyde ve heryerde. sadece nintendoda degil. nintendo = apple dedim yazdim yani. fanlaridir, kullanicilaridir sirketlere yolu gosteren.. ayni apple vs android gibi burada olay. adamlar su dediklerimize ragmen bir numaraysa en cok oyunu satiyorlarsa yapacak pek bir sey yok ama su region lock olayi kalkar yakinda herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ben nintendo apple olayına katılmıyorum, çünkü apple en azından canavar gibi tech sunuyor fan kitlesine o bile bir şey. Nintendo onu bile yapmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 abi androidde belese olan softwarei parali satiyor. bir cok baska ornek sayarim. apple kullaniyourm bende farkindayim alet guzel ama kisitli .. hani simdi bi baslasam neden usb girisi yok, neden micro sd yok, neden flash destegi yok, neden tum cozumler sana ait ben kendim cozum uretemiyorum, neden telefonda dunyanin en sikindirik ama gerekli speed dial yok, neden pahali, neden usa de ucuz, bla bla.. baslar giderim yani. ama dunyanin en cok satan cep telefonu, ama dunyanin en gelismis telefonu diyemessin ezip gecerler o konuda. nintendo iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 GERGE said: PS4 ve Xbox One yeni cikti diyenlere: 30 Kasim haftasinin en cok satan konsolu. 23 Kasim haftasinin en cok satan ikinci konsolu, Xbox One'in ardindan geliyor. 16 Kasim haftasinin en cok satan ikinci konsolu PS4'un ardindan geliyor. Yani Xbox One'a ve PS4'e sadece cikis haftalarinda gecilmis, sonra ikisini de ucuncu siraya itmis, iki hafta sonra da yeni nesil cikislarinin baslamasindan birinciligine donmus. Hala batti diyin siz. Wii U ile battilar, onu da kabul ettiler. El konsolunda bir sorunlari yok bu oyun fiyatlarina ragmen. Nintendo DS'leri PS4 ve Xbox One gibi zararina satmiyor. su ne alaka tartisma konusuyla hala anlamis degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 macbook pro + ipad air + iphone 5 iphone 4s + ipod kullaniyoruz ailecek. tum sunlarin hepsini daha ucuza ve daha kistlanmamis halde sunan aletler var ama faniyiz yani. memnunuz herseyinden. baska seylerde denedik olmadi. ben yeni konsolcuyum nintendo da sanirim fanlari kemik kitlesi bir kulturu var.. olusmus dunya capinda bir kultur bu. ayni blizzard, ayni apple vs gibi. ki en zor sey bu bence bir urunun veya sirketin basarisi icin. bir kultur bir kitle olusturmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 @knox onu bende anlamadim tartisma ile alakasi yok pek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 kanuni, zaten burada bu kadar insan steam'den devamlı alışveriş yapar ve över miydi sanıyorsun eu fiyatları olsa? :) benim 5-6 yıl önceki mesajlarıma bakın, steam'i bombalıyordum devamlı. sevmemizdeki birinci neden us fiyatları üzerinden satın alabiliyor olmamız elbette ki. region lock'un bütün kabahati nintendo'nun, eu vergilerine filan kabahat aramak yerine baştan bundan anlaşsaydık zaten şu kadar uzamazdı. %50 pahalıya oyun almamızın TEK nedeni nintendo'nun çağdışı gerici politikaları. region lock'u devletler dayatmadı nintendo'ya, karını maksimize etmek istiyor adamlar sadece bütün olay bu. apple da donanım olarak beceriksiz kendi klasmanında ama nintendo DÜNYANIN EN KÖTÜSÜ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 bu arada runefactory 4 seversiniz, pala 2014'de bir aralar gelicek ehehe oynayın kesin gelince, oh aradğım oyun kombatı tb olmayan japon rpg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 abi kusura bakmasin kimsede o turn based combat nedir allasen su jrpg lerde. ust uste 2-3 rpg oyna dunyadan soguyorsun yeminle. hele birde bunun taktiksel turn based olanlari var. allaaeehaaahahhaha/ birde ustune gorunmuyor moblar random caat karsinda cuut arkanda. la bi git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 birazdan üstüne zippo gazı döküp yakıcaklar abi seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 kanuni sen de en ilkelini filan oynamışsın ya persona1 ne. :p fallout 1&2 gibi değil o iş, gta 1&2 gibi. :p çok bomba tb oyunlar var, güzellerini oynadıkça açılırsın illa ki. tb sevmiyorsan ancak çocuk oyunları filan var rt, nintendo açmaz seni söyleyeyim lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Yok şu var ama bütün genre öyle oldugu için arada insan bunalabiliyor. Araya action rpgler serpilmiş işte onlarıda bulundurmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 chrono cross oynadim tamam eyvallah ama dikkat edin ust uste dedim. cok fena baydi beni yani. yani her birine teker teker komut ver her birini giydir kusat.. omg tek kahraman nenize yetmiyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Kanuni, Fortune 500'ün Kılıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 bende hepsi var sam :D ps2, ps3, psp, nintendo 3ds xl, nvidia shield. dunya tarihinde cikmis ne varsa oynayabiliyorum artik ta , bende is azalmis. anca coook bomba bisey olmali yani. chrono cross cok hosuma gitti ornegin oda dunya tarihinin en iyilerinden zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 reampage said: Yok şu var ama bütün genre öyle oldugu için arada insan bunalabiliyor. Araya action rpgler serpilmiş işte onlarıda bulundurmak lazım. su iste. hepsi ayni hikayeleri farkli diycem onlarda aslinda ust uste oynayinca cok benzer. ture yon vermis basyapitlar olmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 japon action rpg oynayacağıma gider batı oyunlarını oynarım o arada sıkıldıysam, illa japonun beğenmediğim birşeyini oynamama gerek yok ki. tamamlamış olmak için oynama yani, güzel olanları bulup arada oynarsın. bayağı yazdık zaten diğer başlıklarda. persona 1 gereksiz yani, 3-4 bitirip sonra "hayır yetmedi daha çok lazım" diyenler için onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 evet o sekilde araya serpmek gerekiyor, pc sonra xl, sonra ps3, biraz mmo.. her birine uzunca takilinca fenalik basiyor adami. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 bravely default başlığının canına okuduk yalnız. :p alan, oynayan var mı? alırsam friend ekleyeyim diye düşündüm de alan olmadı sanırım system seller diye tanıttıkları oyunu henüz lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar