Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

atar gider yapmışsın ölüm lordu da cüce ile aynı şeyi söylüyoruz halen ezberden INANMIYORSANIZ SAYGI GÖSTERİN!!!1 diyorsun.

inanç öznel ve bireysel bişeydir, aynı şekilde senin kendi içinde sonuca vardığın, bildiğin, bildiğini düşündüğün şeylere başkasının da empati kurup aynı tepkiyi vermesini beklemek en basit tabirler saflıktır.

aynı şeyi düşünmedikleri için başkalarına öfke göstermen, tepki vermen yobazlıktır.

hayır tek gerçek bu, benim inancım bireysel değil diye ortalığı ayağa kaldırman bağnazlıktır.

senin gibi 3milyar insan olunca da adı din oluyor işte. sonra da yapılan herşey mübahtır modunda takılınıyor. her din kendi içinde kendine haklı, başkalarının aynı inancı paylaşmayanların sana saygı göstermesini beklemek gereksiz, zira söylüyoruz işte sana göre kutsal önemli olan şey başkası için hakaret olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

her kesimin mahalle kabadayısına saygı duymasını beklemek ve kabadayılıkta kimsenin dövülmeyeceğini ummak

neyi kimi kandırıyoruz. herhangi bir kutsal kitapta o dine inanmayanlar için yoldan çıkmış, sapkın, vs yazıyor. ama sen o kitaba gık çıkaramıyorsun.

ya cidden nasıl kafalar abi
Sosyal ağlarda paylaş

Hala çözememişsin sen olayı. Ben sana sen de müslüman ol ya da eleştirme demiyorum ki. Sen adamın inancıyla dalga geçme, aşşağılama hor görme diyorum.

Sen ona saygı göstermezsen o da sana saygı göstermez. Sana göre masal adama göre hayatını biçimlendirecek kadar önemli bişey mesela.

Sen "Saygı" ne demek onu çözememişsin daha belli ki.

Hayır bir de benim üzerimden gitmeye çalışmışsın, hiç tanımadığın çok belli.
Sosyal ağlarda paylaş

E madem bir şey fark etmiyor benim aşağılamam da fark etmez?

Ayrıca sığırlar çıkıp ulan adam zaten cehennemde yanacak sonsuza kadar deyip milleti öldürüyor çünkü ondan sonra.

kurana göre şuan benle konuşman bile yasak zaten ben inançsız oldugum için, benle diyaloga giremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada,
fazıl bi laf etmedi, ömer hayyamın şiirini quoteladı.

@Myshkin
Biri seni cehennemde yakmakla tehtid ederse ona dava açabilirsin sanırım.

ya bu olayda mantık aramak abes, nasıl ben fenerbahçe stadının orada gs formasıyla rahatça gezemezsem, gezersem saygısızlık oluo işte, buda böle bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de adamın kitapta yazanlar zaten o kitaba inananlar için etkisi olan bir şey. alakasız bir dinde benim ile ne yazıldığı neden beni alakadar etsin ki? iyi yada kötü hissetmeme neden sebep olsun? ayrıca müslümanlığa saygı gösterelim demiyor ki adam, saygı iki taraflı olacak sonuçta. sen inanmamayı seçiyorsan, bir müslüman senin tercihine hakaret ediyorsa o da aynı şekilde ceza almalı. türkiyede yaşadığınızı unutuyor musunuz napıyorsunuz ben anlamadım ki, dünkü çocuk olsanız anlıycam, ülke böyle abi niye rüzgara karşı işiyorsunuz ki?

saygı konusunu ben bu örneğe ait vermedim, evrensel olarak verdim. bir kişinin diğerinin inancına saygı göstermesi güzel bir şey. iki taraflı olarak. türkiyede uygulanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

DeathLord said:

Ha bugün yaşananların büyük çoğunluğu da zamanında inanmayan insanların, inanan insanlara saygı göstermemesinden dolayı oluyor.

bunu engellemek için uğraş o zaman
laf salatası yapma

Niye uğraşayım lan banane. Beni rahatsız eden bi durum yok şuan. Aptal insanlar birbirleriyle kavga edip duruyorlar. O öbürüne Allah yok diyor öteki diğerine var lan sen kim oluyosun çekiyor kavga ediyorlar işte.

Beni bağlayan ilgilendiren bi durum yok ki ikisine de zerre kadar sempati duymuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

bingildak said:

iyi de adamın kitapta yazanlar zaten o kitaba inananlar için etkisi olan bir şey. alakasız bir dinde benim ile ne yazıldığı neden beni alakadar etsin ki?

evet. gerçekten de kitapta yazanlar sadece inananları bağladı yüzlerce yıldır çok haklısın.

tabe canım kitaptan ışın çıkıp bisürü kişiyi kesti panpa.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

bingildak said:

iyi de adamın kitapta yazanlar zaten o kitaba inananlar için etkisi olan bir şey. alakasız bir dinde benim ile ne yazıldığı neden beni alakadar etsin ki?

evet. gerçekten de kitapta yazanlar sadece inananları bağladı yüzlerce yıldır çok haklısın.

yahu barbarlık her zaman barbarlık. cahillik her zaman cahillik. adamın kitabında inanmayanlar cehennem ateşinde yanacak demesi ile senin inanmayan biri olarak bundan etkilenmenin ne alakası var? adam gelip kendi inancından dolayı seni öldürüyorsa bunun adı barbarlıktır zaten. sadece din için geçerli olan bir şey değil bu. düşünce ayrılıklarından insanlar sürekli olarak baskı altında bırakılıp, şiddete maruz kalıyor - katlediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede insanlar inançları uğruna hapis cezası almaya başlamaları yakındır bu gidişle papa seçildiğinde papaya söven sayan müslümanların yaptığı dine hakaret öteleme ötekileştirme değilde fazıl say aynı şeyi farklı yöntemle yapınca fazıl say saygısız faşit oluyor bu ülkeden bu gidişle hiçbi b*k olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

yahu barbarlık her zaman barbarlık. cahillik her zaman cahillik. adamın kitabında inanmayanlar cehennem ateşinde yanacak demesi ile senin inanmayan biri olarak bundan etkilenmenin ne alakası var? adam gelip kendi inancından dolayı seni öldürüyorsa bunun adı barbarlıktır zaten. sadece din için geçerli olan bir şey değil bu. düşünce ayrılıklarından insanlar sürekli olarak baskı altında bırakılıp, şiddete maruz kalıyor - katlediliyor.

Din dediğin şey de barbarlığı meşrulaştırıyor. Örneğin bu ülkede müslümandan adam olmaz dersen linç edilirsin ancak ateistten olmaz dersen kimse umursamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar hassas olmayin. Birakin kim ölünce nereye gitmek istiyorsa gitsin. Bunlar yüzyillar önce cahil toplumlari kandirmak, avutmak icin uydurulmus efsaneler. Adama böyle böyle yap ölünce cennete gideceksin, yemek yiyeceksin karnin doyacak demisler. 100 huri verecekler gününü gün ediceksin demisler. Inanmis tabi gariban. Cem Yilmaz'in reenkarnasyon esprisi aklima geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...