Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük İkilemdeyim fikirlerinizi bekliyorum

Raistllin

Öne çıkan mesajlar

Geçtiğimiz ocak ayında makine mühendisliğini bitirdim,askerlik falan da yapmadım kariyerden fantazi olsun diye 10-15 tane iş ilanına başvurdum fakat daha sonra tam amerikaya(boston) a gitmeye karar vermiştim ki bu kariyerden başvurduğum otomotiv firması(%100 italyan) 1.görüşmeye çağırdı, 15 gün sonra falan da 2.görüşmeye çağırdılar.Dün 2.görüşmeye gittiğimde kendime fazla güvendenmidir yani olmazsa amerikaya giderim mantığındanmıdır bilmiyorum ama adamların sorularına çok rahat cevaplar falan verdim ve adamlar bana iş teklifi ettiler.Maaş olarak da 2300 civarı falan dediler.Tabi dün adamlardan pazartesiye kadar süre istedim cevap vermek için.Şimdi sorun şu ki daha 24 yaşındayım ailemin imkanı ortalama üzerinde,ben makine mühendisliğini otomotiv sektöründe yapmak istiyorum.Şimdi bu otomotiv firmasını reddedip amerikaya 4 aylığına dil eğitimine mi gitmeliyim,yoksa hayata bir an önce atılıp bu adamların teklifini kabul edip kendimi iş hayatında mı geliştirmeliyim ? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum trollemeden. (not:adamlar askerlik yaptıktan sonra falan da devam etmemi isteyen mantığa sahipler)

Firma ismini sorucaklara söyliyim firma Magnetti Marelli.
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Firmaya gir bence gerekli görürlerse zaten onlar seni eğitime filan yollarlar her türlü.

mülakatın bir kısmını ingilizce yaptık zaten,upper intermediate seviyem var,ama amerikaya gidip türkçe gibi ingilizce konuşabilme yeteneği kazanıp cv'mede amerikada yaşamış olduğumu falan yazsam zaten daha iyi işler bulurmuyum diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Sırf dil eğimitime gidiosan saçmalıosun...

Ama yok orda yüksek lisans yapcam diyorsan da ozaman yanlış bir seçim olur.

Neden diyeceksin amerikadan gelince yaşın ilerlemiş olacak ve daha iyi bir eğitiminde olsa sadece kendi işinde çalışmak isteyeceksin eğer buna da imkanın yok ise . kalıp o firmada işe başlaman en mantıklısı. Burda bir eğitim alırsın muhtelemen firmada destekler bu tarz şeyleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Raistllin said:

progamer said:

4 ay amerikaya gidip de türkçe gibi ingilizce öğrenmekde zor olmaz mı?

hani iş bulmuşun gir çalış. sonra tatile gidersin amerikaya.

ya şu an 4 aylık düşünüyorum,4 ay sonunda o dediğim seviyeye gelemezsem uzatırım yani 6-7 ay olur problem yok o konularda

ya sonuçta böyle Amerika'da ingilizce öğrendim demen işte denildiği gibi çok bi işine yaramaz yani. Hani Amerika'da böyle bi şirkette çalışamaya gitsen tamam da.

Hani iş tecrübesine sahip olman daha iyidir yani bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Raistllin said:

progamer said:

4 ay amerikaya gidip de türkçe gibi ingilizce öğrenmekde zor olmaz mı?

hani iş bulmuşun gir çalış. sonra tatile gidersin amerikaya.

ya şu an 4 aylık düşünüyorum,4 ay sonunda o dediğim seviyeye gelemezsem uzatırım yani 6-7 ay olur problem yok o konularda

Bence sen, işe hazır değilim, yaşım genç amerikaya gideyim, dam üstünde fındık kırayım modundasın. İşe girip çalışmak işine gelmiyor, bu yüzden kendini vicdanen rahatlatmak için sebepler arıyorsun gibi duruyor ama hadi hayırlısı.
Sosyal ağlarda paylaş

@Masakari

hayır düşündüğün gibi olsa 2.görüşmeye hiç gitmezdim,daha oraya gitmeden az çok alınıcağımı tahmin etmiştim 2.görüşmeye çağırdıklarında,Sadece yarın öbür gün başka bir firmaya geçerken ingilizce konuşalım dediklerinde ufacık bir soru işareti bile olsun istemiyorum kafamda,yani bu sefer atlattık ingilizce mülakatı ama yarın öbür gün 30 lu yaşlara geldiğimde bu yüzden elenmek korkutuyo diğer işlerden ki o zaman iş işten çoktan geçmiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

upper ingilizceyi advanced yaptığında ilk gireceğin işin maaşının 2300 değil 3000 küsür olacağı bir dünya var mı bu arada ya?

sen olayı çok kaçırmışsın dostum,maaş benim için hiçbir zaman ilk işimde amaç olmadı sadece araç oldu.Firmanın güzel olması cezbetti beni sadece.Ama yarın da pişman olmak istemiyorum mevzu bu
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

ulkemızde ogretılen ıngılızceyı adam zaten bılıyor.. işe gir benım kafama takılan nokta askere gıtmeden o kadar maas alabılecek olman..

abi onu bi kaç kişi daha söyledi,ama adamlar kalite mühendisi olarak alıcaklar beni ve makine mühendislerinin ortalama maaş standardı bu zaten,bana insan kaynakları müdürü sorduğunda biz sana 1800 lira versek ne dersin dediğinde,ben ona bu benim yapıcağım işin hakkı değil kusura bakmayın derim dedim.Belkide bu özgüvenli konuşmanın da faydası olmuştur.Ama yabancı sermayeli şirketlerin zaten bi ücret skalası vardır mühendislere de kolaylıkla 2000 liranın altına düşülmez
Sosyal ağlarda paylaş

a-) Askere gitmeden işe girilebiliyor arkadaşlar, başlıktaki örnekte de olduğu gibi askerlik sonrası da bekleyebiliyor şirketler falan.

b-) Kişisel bir şekilde henüz çalışmaya hazır hissetmiyorsan bir şey diyemem; ama güzel bir iş fırsatı, hem de ilgilendiğin alanda geldiyse direkt değerlendir derim. Mülakatı geçebilecek kadar ingilizcen var ve 4 ay amerika deneyimindense doğrudan iş deneyimi her zaman öne geçebilir. Bir gün buradan bir sebepten ötürü ayrılacak olursan, ya da askere gidersen askerlik dönüşü amerikaya 4 aylığına gidersin. Ha bugünden o gün gelene kadar kendini geliştirmek istiyorsan da bir sürü kurstur vesairedir falan var; hatta yabancı bir hoca falan da bulursun ekstradan faydası olur.

İş deneyimi > neredeyse bütün eğitim vesaire deneyimleri diyeyim son olarak da
Sosyal ağlarda paylaş

Raistllin said:

yav said:

upper ingilizceyi advanced yaptığında ilk gireceğin işin maaşının 2300 değil 3000 küsür olacağı bir dünya var mı bu arada ya?

sen olayı çok kaçırmışsın dostum,maaş benim için hiçbir zaman ilk işimde amaç olmadı sadece araç oldu.Firmanın güzel olması cezbetti beni sadece.Ama yarın da pişman olmak istemiyorum mevzu bu

çok kaçırmadım
düzelterek söyleyeyim
upper ingilizceyi advanced yaptığında ilk gireceğin işin çok daha nitelikli bir firmada daha nitelikli bir pozisyon olacağı bir dünya var mı bu arada ya?

Raistllin said:

,ama amerikaya gidip türkçe gibi ingilizce konuşabilme yeteneği kazanıp cv'mede amerikada yaşamış olduğumu falan yazsam zaten daha iyi işler bulurmuyum diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Raistllin said:

Geçtiğimiz ocak ayında makine mühendisliğini bitirdim,askerlik falan da yapmadım kariyerden fantazi olsun diye 10-15 tane iş ilanına başvurdum fakat daha sonra tam amerikaya(boston) a gitmeye karar vermiştim ki bu kariyerden başvurduğum otomotiv firması(%100 italyan) 1.görüşmeye çağırdı, 15 gün sonra falan da 2.görüşmeye çağırdılar.Dün 2.görüşmeye gittiğimde kendime fazla güvendenmidir yani olmazsa amerikaya giderim mantığındanmıdır bilmiyorum ama adamların sorularına çok rahat cevaplar falan verdim ve adamlar bana iş teklifi ettiler.Maaş olarak da 2300 civarı falan dediler.Tabi dün adamlardan pazartesiye kadar süre istedim cevap vermek için.Şimdi sorun şu ki daha 24 yaşındayım ailemin imkanı ortalama üzerinde,ben makine mühendisliğini otomotiv sektöründe yapmak istiyorum.Şimdi bu otomotiv firmasını reddedip amerikaya 4 aylığına dil eğitimine mi gitmeliyim,yoksa hayata bir an önce atılıp bu adamların teklifini kabul edip kendimi iş hayatında mı geliştirmeliyim ? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum trollemeden. (not:adamlar askerlik yaptıktan sonra falan da devam etmemi isteyen mantığa sahipler)

Firma ismini sorucaklara söyliyim firma Magnetti Marelli.

Bosver amerikayi kardesim.yasin 24 olmus.daha askerlik var diyorsun.amerikada 4 ay dil egitimi nedir? Git gir oraya,ise basla.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyaya gidip bi firmada calisip tecrube edinmedikten sonra makine acisindan bi getirisi yok.

Dil acisindan da zaten yeterliymissin ki adamlar kabul etmis.

Yeni ise girecek bi makineci icin 2.3k zaten gayet iyi, cok ekstrem bi ozelligin olmadiktan sonra daha fazlasini vermez kimse.

Amerikada 4 ay kalmakla o ekstrem ozellikleri kazanamazsin zaten.

Ise gir.
Sosyal ağlarda paylaş

benım bıldıgım global ve amerikan firmaları askerlik yapamayan kımseyı fırmaya kolay kolay almazlar bende amerika menşeyli storage fırmasında calısıyorum ilk bakılan sey askerlik.. sende baya ısık gormus olacak kı adamlar veya sen onlara ıyı satmısın kendını boyle bır teklıf yapmıslar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...