Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AHAHAHA TÜRKİYE

moriarty

Öne çıkan mesajlar

Öte yandan, İngilizce biliyorum ben diyen insan (bu konuda doğru söylüyorsa) imla işaretleri olmadan da anlayabilir ya, ideal değil elbette ama anlaşılmaz hale getirmez. Bizim arkadaşlar da girdi sınava, bu haber çıkıp adamlara sorana kadar söylemediler bile imla işareti olmadığını, ben söyleyince "aa evet öyleydi" dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece gramerin test edildigi bir sınav saçmalıgını hala kaldıramadılar şu ülkeden. toefl ielts tarzı sınavın olması lazım sadece. speaking i 0 olan bir ülkedeyiz valla. turistin biri sultanahmete nası giderim desin eblek gibi bakıyo halk sözde bu adam 10-15 sene inglizce eğitim almış biri.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Yalan haber, actim baktim sorulara: http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69059/h/ingilizce.pdf

Cok kolaymis bu arada sinav, daha zor olmasi gerekli degil miydi? Tam yapan bir suru kisi cikar.

Hürriyet bile yalan haber yayınlayacaksa artık direk zaytung okurum ben yahu. hiç olmazsa bilirim ki yalan
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Öte yandan, İngilizce biliyorum ben diyen insan (bu konuda doğru söylüyorsa)

abi dil sınavı bu ya böyle savunma mı olur bu uygulamaya, "yeterince iyi bilen zaten yapar" kafası direk türk kafası "zaten suçlu değilseniz telefonların dinlenmesinden niye rahatsız oluyorsunuz" diyen bakanımızından hallice.

ingilizce bilmek demek imla işaretleri olmadan ingilizce anlamak zorunluluğunu getirmez, böyle de aptalca bir uygulama olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen yanlışsın ve sana laflar hazırladım, Ardeth.

En başta söyledim, bu uygulama yanlış diye ama sonra "amaaa" diye ekledim ve dedim ki:

İnsanların sadece skora oynayarak gittikleri yol yol değildi, metod ne kadar crude, ne kadar geri zekalı olursa olsun eğer bir titreyip kendilerine getirebilecekse destekliyorum. Kamu kurumunda çalışıyorum, İngilizce biliyorum diye son senelerde sınav puanlarına bakarak alınanları gördükçe gözüm yaşarıyor. Adam gelmiş TOEFL a bir ay kala "Ya üstad, siz 115 almışsınız, nasıl kalıplar çıkıyor TOEFL da var mı bir tip trick filan" diye soruyor. İyi oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

onun yerine o zaman adam gibi sınav hazırlasınlar. içinde okuma kısımları olan bir sınavda imla işaretlerini kaldırmak neyin kafası ya? aptallığa karşı bu kadar büyük bir aptallıkla cevap veren resmi bir kurum anca türkiye gibi bir ülkede olur

15 soruyu ezberle çözüyolarmış, nasıl bi sınav o cidden
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Sen yanlışsın ve sana laflar hazırladım, Ardeth.

En başta söyledim, bu uygulama yanlış diye ama sonra "amaaa" diye ekledim ve dedim ki:

İnsanların sadece skora oynayarak gittikleri yol yol değildi, metod ne kadar crude, ne kadar geri zekalı olursa olsun eğer bir titreyip kendilerine getirebilecekse destekliyorum. Kamu kurumunda çalışıyorum, İngilizce biliyorum diye son senelerde sınav puanlarına bakarak alınanları gördükçe gözüm yaşarıyor. Adam gelmiş TOEFL a bir ay kala "Ya üstad, siz 115 almışsınız, nasıl kalıplar çıkıyor TOEFL da var mı bir tip trick filan" diye soruyor. İyi oldu.

her iki açıdan da, insanların ingilizce öğrenerek değil de sınava ezberleyerek girmesi, ösymnin bu sorunu adam akıllı değil de olabilecek en saçma şekilde çözmesi de malesef yüce türk halkının gerizekalı mentalitesinden kaynaklanıyor. bu ikisi de düzeltilmedikçe bu ülke adam olmaz.

ezbere girenlere gelirsek hadi sorumluluk duygusunu dürüstülüğü geçtim, karşına yabancı dil öğrenerek kendini geliştirmen ve yepyeni bir dünyanın kapılarını kendine açman için bir fırsat doğmuş gidip adam gibi öğrenmeye çalışmak varken yöntem metod ezberleyip sınava giren zihniyetine koyayım senin (yani ezbere giren kişinin, yanlış anlaşılmasın). bu konuda anlaşıyoruz.

ama bu soruna çözüm olarak sınavın mantıksal bütünlüğünü darmdağın eden ösym'nin de zihniyetini okşayayım. adamların işi o abi, sınavda bir sorun çıktığı zaman bunu mantık dahilinde çözmek. kuruma yerleştirdikleri adamlar vasıfsızların ve niteliksizlerin önde gideni olduğu zaman ancak üretebilecekleri en aptal çözümleri üretiyorlar.

nasıl ki ezbere sınava girenleri eleştiriyorsan, bu adamların da vasıfsızlığını eleştirmen lazım. sırf ezbere sınava girenlere gıcık oluyorsun diye bu adamların yaptığını görmezden gelmek olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Aslında imlaları kaldırmaları bu metod için güzel bir çözüm

abi yapmayın gözünüzü seveyim :(

dil sınavı bu ya. şunu toefl, gre sınavı vs yapan kuruma anlatsan bi taraflarıyla gülerler bize soru yazmasını bilmeyen angutlar diye. eğer ki bu tarz sorular ezbere çözülüyorsa, bunların sayısını 5in altına düşürü, okuduğunu anlama soruları koyarsın onun yerine. zaten "ingilizce bilmek = thati whichi ifi nereye koyacağını bilmek" diye düşünüyorsa ÖSYM öpeyim keltoşlarından onları
Sosyal ağlarda paylaş

sınavın imlasız olma olayı eğer yalansa buarada bu sınavın imlasız olmasından bile vahim bir durum.

ben ülkenin başbakanı olsam böyle yalan haber yapan her medya kurumunu kapatırım ak çok sinirlendim. açıkçası eğer ki medya kendine verilen özgürlüğü yalan söylemek için kullanacaksa, ...keyim böyle medyayı.

taraflı ya da eksik haber yapmak bir nebze, yalan haber yapanı ülkeden bile kovmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

yalan haberle taraflı haber arasında büyük fark var. bu ülkedeki haberlein %90ı taraflı ve eksik (istatistik tamamen sallama ve örnek amaçlı ama yakın olabilir tahminen heheh). ama tabi bazen aradan çok pis yalan haberler çıkıyor. gerçi sonuç ikisinde de aynı evet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...