Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AHAHAHA TÜRKİYE

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
moriarty said:

olm senin gibilere iyilik yapmışlar sen niye bozuldun adamlara

benim daha sinavlarla falan isim kalmadi. siz dusunun.

edit: benin ne lan..benim benim.
Mesaj tarihi:
Bayağı bir yerde bozuk imla vardı, ben girdim sınava hobi olarak. Son yıllarda yapılmış en boktan dil sınavıydı net.

Tek tek ben koydum olmayan virgülleri falan. Direk cümlenin anlamını bozuyorlardı kullanılmadıkları yerde.
Mesaj tarihi:
Ya fikir çok saçma ama şu da bir gerçek, çoğu İngilizce-KPDS (!) kursu denilen oluşumdaki İngilizce eğitimi tamamen "gerçek hayatta" insanın hiç bir işine yaramayacak kalıp, formül vb. ezberlemeye dönüşmüştü. Böyle adamlar yetişti resmen, dilforum.com filan gibi sitelere gidin bir bakın, insanlar soruları tartışırken nasıl yaklaşıyorlar olaya, dediğimi daha net anlarsınız. O yüzden bir bakıma da iyi oldu, bu tarz andavallıkların işe yaramayacağını görünce belki insanlar hakikaten doğru yöntemlerle İngilizce öğrenmeye başlarlar, test öğrenmek yerine ve işlerine yarar.
Mesaj tarihi:
onun yerine o zaman adam gibi sınav hazırlasınlar. içinde okuma kısımları olan bir sınavda imla işaretlerini kaldırmak neyin kafası ya? aptallığa karşı bu kadar büyük bir aptallıkla cevap veren resmi bir kurum anca türkiye gibi bir ülkede olur
Mesaj tarihi:
Mevcut format altında, yani sınav sadece testten ibaret iken böyle lüzumsuz ezberlerle puana oynayan insanları nasıl caydırabileceklerine pek kafa yorasım yok, en ideali tabii ya doğrudan işi TOEFL a havale etmek ya da TOEFL benzeri Listening/Speaking/Writing de olan bir sınav sistemine geçmek. İşte o zaman ezber gerçekten bir işe yaramaz. Şu haliyle zor.
Mesaj tarihi:
senin yok da senin işin bu değil zaten ama bu sınavı düzenleyen adamların işi bu. böyle bir soruna karşı bu kadar aptalca bir çözümle geldikleri için kovulmaları bile lazım ama türkiye işte burası
  • Yeni Oluştur...