Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OSMANOĞLU siyasete giriyor

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Şu an siyaset yapmayan bir tek sirk kaçkınları kaldı. Teröristleri siyasi kazanç için kullananlar, din saplantılılar, mahkeme kararıyla suçlu, hırsız, vs. olduğu belirlenenler, kindarlar, padişah yalakaları falan filan at koşturuyor. O yüzden pek şaşırmadım.

edit:imla
Sosyal ağlarda paylaş

ŞOK ŞOK ŞOK

İşte, son halife Abdülmecid Efendi, Ankara’da Cumhuriyet ilân edildiği sırada henüz İstanbul’da ve Dolmabahçe Sarayı’nda idi ve yeni devletin şeklinin değiştirilmesinden sonra Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Paşa’ya bir telgraf göndererek Cumhuriyet’i tebrik etti. Şimdiye kadar yayınlanmamış olan bu telgrafın müsveddesi, Halife Abdülmecid Efendi’nin torunu olan ve hayata geçtiğimiz 2 Nisan günü veda eden Neslişah Osmanoğlu’nun evrakı arasından çıktı.

Telgrafın “Zât-ı Hazret-i Hilâfetpenâhî Başkitâbeti” yani “Halife Hazretleri’nin Genel Sekreterliği” antetli bir kâğıda yazılmış olan metninde “Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri’ne: Bu kerre teceddüd eden (yenilenen, değişen) şekl-i hükümetin (hükümet şeklinin) mülk (devlet) ve millet hakkında hayırlı olmasını cenâb-ı haktan niyâz ve temenni ederim” deniyordu. Mustafa Kemal Paşa, Halife’nin telgrafına ertesi gün bir başka telgrafla cevap verecek ve Abdülmecid Efendi’ye “hayırlı temennilerinden dolayı” teşekkür edecekti...

KEMAL ASLINDA HİLAFET İSTİYORDU!!

çarpıtırken kaynak belirtmemişim http://www.haberturk.com/polemik/haber/789053-son-halife-cumhuriyeti-mustafa-kemale-cektigi-bu-telgrafla-kutlamisti
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

abiii, 2-3 senedir neden millete osmanli gazi verdikleri belli oldu yok 1453 kutlamalari yok eski padisahlarimizi kotu gosteren dizilere laf etmeler falan. bu adam kesin akpden girecek, zaman asimindan, surdan burdan kaybettikleri oylari bu adamla bufflayacaklar. ne iyi biliyor lan bu adamlar halkin ne tarafa dogru kosacagini. bu padisah sevgisiyle bu adamin suratina atarlar oylarini.

kaç yıldır oy kullanmam ben bile veririm be. seviyorum hanedan olaylarını.
Sosyal ağlarda paylaş

yok be üstad okadar da değil. seviyorum ben o görkemi, ihtişamı. ingiltere veya isveç deki düzen gibi bişey olsa hayır demem valla. seyretmişsindir büyük ihtimal papalık seçimini çok etkileyciydi. bizde de o düzen devam etseydi padişaha kılıc kuşatsaydı mevlevi şeyhi culus, sürre alayları tekrar yapılsaydı ayıla bayıla seyrederdim.
Sosyal ağlarda paylaş

vaako51 said:

yok be üstad okadar da değil. seviyorum ben o görkemi, ihtişamı. ingiltere veya isveç deki düzen gibi bişey olsa hayır demem valla. seyretmişsindir büyük ihtimal papalık seçimini çok etkileyciydi. bizde de o düzen devam etseydi padişaha kılıc kuşatsaydı mevlevi şeyhi culus, sürre alayları tekrar yapılsaydı ayıla bayıla seyrederdim.

wtf

hayır abuse etmeyecek olsalar hadi neyse de vergiler %60 a çıksa yetemez ülke.

ki ben cebimden winnie the pooh beslemem. besleyecek olan evine alsın. 100 liraya ballar var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...