monoscope Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 ben çok çalışıyorum ve bununla gurur duyuyorum sizin gibi işten kaçmaya çalışmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 normal çalışıyorum. keşke daha çok çalışsam daha çok kazansam. ama işte görev tanımı ve ücret sabit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Sipeys, açıkara köleleik yapmışsın bide savunmuşsun abi sorry =( Yetişmesi gereken bi iş olmamalı ya, doğru planlama olmalı. Ayrıca sen o işi yetiştirirken(ki inşaat olduğunu baz alıyorum) shift yapan kaç tayfa var? asıl fiziki gücü üreten kaç kişi var? O yüzden senin de alternatifin, bi destekleyen shift'in olmalı. Sen şimdi, 23 saat boyunca tam verim çalıştığını mı iddia ediyorsun? Yoksa 11inci saatden sonra hoşafa bağlayıp, sadece otomatiğe bağladığını mı itiraf ediyorsun? Ayrıca 23 saat çalıştığın için merak etme, hiçbiyere gelemeyeceksin bu ülkede. Aç mega constructions felan izle. Adamlar bi driller arızalandı diye saatlerini harcıyorlar ama, onu bile planlı programlı yapıyolar tam verimle açığı kapatabilmek için. Öle non stop 23 saat zombi gibi dolaşmıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Finans abi inşaat değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 O yüzden mesajını baştan yazman gerekiyor. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Ben de bugun evden devam ederim heralde. Söylemedim kimseye daha gerçi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 sipeyskeyk said: Finans abi inşaat değil. yine de, şurası doğru; Rotweiler said: Sen şimdi, 23 saat boyunca tam verim çalıştığını mı iddia ediyorsun? Yoksa 11inci saatden sonra hoşafa bağlayıp, sadece otomatiğe bağladığını mı itiraf ediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 proje yetissin diye 23 saat calismak nedir ya, oyle proje yonetimi mi olur yetisirse yetisir, yetismezse yetismez. kotu proje yonetiminin ceremesini calisanlarin cekmemesi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Japon şirketi abi. Olur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2013 Eşim bir müddet havaalanında yer hizmetleri operasyon servisinde çalıştı. Mesai saatleri ve vardiyaları yaz aylarında tavan yapıyor. Üst üste gece mesaileri, 6-7 saat arayla vardiyalar vs vs. En son canına tak etti ve SGK'yı aradı. Fakat konuşamadı. Evet, o kadar sinirlen küplere bin ama iş bu raddeye gelince vazgeç. Telefondaki şahıs her ne kadar ilgili kuruma müfettiş göndermeyi talep etse de, olacaklar belliydi. Bizimkisinin dosyası istenecek ve IK'nın kara listesine girecek. Belki de girmezdi. Bilemiyorum. Lakin çoğu insan bu yüzden ne şikayet ediyor ne de organize oluyor. THY'de görevden atılan memurları gördük. Tepkileri de izledik. Bizimkisi şimdi bir bankanın genel müdürlüğünde sabah 9 akşam 6 tekdüze iş yapıyor. Mesai yok, dolgun ücret yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Ya farklı bir dünyada yaşıyoruz, yada içinizde hiç zor bir sektörde çalışmış olan biri yok. Abicim sana deadline'ı olan bir proje verildiyse sen o işi o deadline'a yetiştiriceksin, ne kadar çalışman gerekirse gereksin. Bu bu kadar basit. Ben 60 gün boyunca aralıksız 08:00 - 23:00 çalıştım. (fazla çalıştığım içinde ekstra bir para almadım ) ama ne oldu 1 aydır işte 10:00 - 16:30 fln çalışıyorum, çılgın gibi force'um oldu şirket içinde ve terfi alıyorum. Bu arada amerikada yazılımcı olarak çalışan arkadaşlarım var (ben de yazılımcıyım ) aynı muhabbet sabahlamalar, hafta sonu çalışmalar fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 Ya sorun şu ki sanayi devriminin benzerini teknoloji ve internet devrimi ile yaşıyoruz işte. Otomasyon sistemler kendinden kodlanmış işlemler vs. Eleman ihtiyacı azalıyor der yandan çalışan nüfus artıyor ve iş verenler devletlerle kolkola girmiş yersen bizde boyle mantığına sarılıyor. Üzerine birde miüşteri memnuniyeti kalite standartları gibi tanımlar eklenince ortaya fazla mesailer vs hepsi çıkar elbette direnç gösteremiyor insanlar düzen zorla çalışmayı emrettiği için Şu gün işten ayrılsan dağbaşında kendi evini yapsan sırf nefes aldığın için devlet senden para talep edecek.bir nevi seni ya çalış ya öl mantığına sokuyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 eger bir proje calisanlarin normal calisma saatleri disinda calismasini gerektiriyorsa (hele birde sirket bu ekstra emek icin ek mesai ucreti odemiyorsa) calistiginiz yer sizi somurmus demektir hic kusura bakmayin bir sirket "1 koyalim 500 alalim, sorun cikarsa calisanlar ekstra mesai yapar acigi kapatiriz sorun degil" mantigiyla o projeye lazim olan sayida calisani dahil etmiyorsa bunun adi kotu proje yonetimidir ve cezasini calisanlar ceker. vatandaslarinin ekonomik ozgurlugu olmayan ulkelerde sikca rastlanir, bir alt basamagi chinese sweatshopta calismaktir yok terfi aldim/alacagim, yok sirkette sozum gecti/gececek falan bunlar sadece seni irgalar. seninle beraber belki de o projede duzinelerce calisan overtime yapti proje yetissin diye, hepiniz mi terfi aldiniz? terfi edemeyen, overtime ucreti odenmeyen adamlarin emeklerine ne oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 Terfi alabilmek için fazla çalışmanın, cennete gidebilmek için oruç tutmaktan farkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wyand Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 özel sektör sucks. kamu daha da sucks. imkanı olan ve gözü kesen kendi işini yapsın. en temizi her türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 kendi isin izdiraplarin en buyugu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wyand Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 özelde, özellikle günümüz finans sektöründe günde 12+ saat modern köle olmaktansa her türlü iyidir. hayır bir de zengin olmak gibi hayaliniz varsa kamuyu direk eliyorsunuz, özelde de %0,1'lık dilime girecek kadar sivri bir eleman değilseniz; -----------> kendi işiniz ızdırabsız iş mi var lan yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 aquila said: kendi isin izdiraplarin en buyugu. Alacakları toplayabildikten sonra sıkıntı yok ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wyand Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 bankacılık sektöründe çalışan kesimle baya haşır neşirim işimden dolayı. insanlar resmen bezmiş durumda. son 3-4 yılda birçok banka elemanın istifa edip kariyer yapıcam hayallerini bırakıp imkanı olanların baba mesleklerine dönüp işlerinin başına geçtiğini ya da sıfırdan kendi düzenlerini kuranları vardı ve çok daha mutlu olduklarını gördüm yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 bansheee said: sipeyskeyk said: Abi aranızda çok boş konuşanlar var, tek tek cevap vermicem. 1 aylığına Ürdün e gönderildim bir proje için. Bir işi yapmamız için kısıtlı bir süre var, mal gibi gidip ben 9 da gidip yatıcam dersem mesela ben bu şirkette bir bok olamam. Ben 23 saat çalıştım diye ağlamadım. Çalışırım, 50 saat de çalıştım çünkü adamlar güvenmiş beni buraya göndermiş penisimin keyfine uykusuz kalmayayım diye işi yarım bırakıp dönersem ben kendimden utanırım zaten başta. Kendinden niye utanıyosun.Seni oraya yollayanlar iş yükünü planlamalı önceden düşünmeli.Mesai dediğim 2 saat olur 3 saat olur hadi 5 saat olsun Aynı iş benim başıma geldi.Almanya'ya 4 günlüğüne gittim ve işi bitirmek için kendimi yırtıyorum saat 8:00(3 saat mesai) adamın biri geldi dikildi karşıma saati gösteriyo bişeyler anlatıyo almanca.Dedim ben Tükiye'den geliyorum akıcı tarzancamla.Tartıştım martıştım.Hayır adam ööle bi konuşuyoki "çıkmazsan yaka paça atarım" gibi bi hava var Meğer sendikacıymış ve orda çok kuvvetliymiş ertesi gün bir mail geldi."Personel yurtdışı gezisinde mesai saati bitince ofisi/fabrikayı vs terk edecek.Eğer iş yetişmiyorsa ziyaret uzatılacak" diye Yani hiçbir konuda 24 saat aralıksız çalışmak mazur gösterilemez.Yani sen şirkette bi yere varabilmek için sağlığından kendinden bu kadar fedakarlık etmiyo olman gerekiyor ama ne yazık ki bizim gibi ülkelerede işler böyle yürümüyor. diğer mesajlar silinsin. şu mesaj sipeys'in ilk mesajın altına konulsun ve konu kilitlensin bence. bilinçsiz bi işçinin "ben çalışırım abi, şirketim bana güvenmiş" modunda olması gayet doğal. şirket ruhu denen nane bu adamlara aşılanıyor ve din gibi milliyet gibi bu adamlar şirketleri için eziyetleri göze alıyorlar. bunun olmaması için işte işçide bilinç olması lazım, bunu yaratacak olan da sendikalizm yani başka bir şey değil. Geçen Martyrs'i izledik. film vurdu geçti, kamera arkasına bakıyoruz. birisi rol icabı cıbıldak, sahne arkasında ayağı çıplak dolaşıyor fln, yönetmen "la terlik merlik bişi giysene, sendikan skerticek beni çıplak ayakla gezdiğini görüp de" fln diyo. bizim gibi sendikaların artık esamesinin okunmadığı ülkelerde, öğrenilmiş acizlik ve bunu kendi içinde meşrulaştırma çabası gayet doğal ama ne yazık ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 uykusuz kalmamak icin uyumak penisin keyfine olan bisey degil arkadaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Sefa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 bizde hergun 8.30 9 a sarkiyo. neseki ev hemen dipte. kopruyu gecenler dusunsun. fuck yeah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 nordlydian said: ben de şimdi geldim işe kahvem de geldi, bugün fazla iş yok öğleden sonra evde olurum gibi... yaşasın kamu kurumları! Hangi kurum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 23 nisanda çalışılırmıymış ya, küçük yerin de böyle derdi oluyo ama nabalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar