Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışmanın da bir adabı olmalı

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Mithat said:

Otel sektöründe çalışmayanlar ağlama duvarı yapmış direk burayı :D 31 aralıkta sabah 7de işe girip 1 ocakta 15te işten çıkılan bir sektöre bakıp , siz 23 saati kırk yılda bir yapanlara içimden çok sevgi sözcükleri yolluyorum. Şuan bizde 5.5 haftadır izin kullanmayan arkadaş var , izinden kastım pazar günü ,oyle tatil falan degil , herif 5.5 haftadır her allahın günü burada ki çoğunda 11 saat mesai ile çalışıyo.
arkadaşın 18. yüzyılda kalmış bir zenci mi ? değilse kendi salaklığı.

forgiver said:
planladığın diğer siparişler ne olacak
3 gün geç mi teslim edeceksin
"bugün çok çalıştın 3 gün çalışma" yerine "bugün çok çalıştın yazın 3 gün fazla izin" de dersin. eğer çözmek istersen çözüm var.
Sosyal ağlarda paylaş

5 yıldızlı istanbul otellerinde sorarsan insanlara var boyle çok insan , 5.5 haftaya kadar uzamasının sebebi çok işten ayrılan oldu (nedeni çok açık belli :D ) ve kimse izin kullanamadı uzun süre , onun biraz daha uzun sürdü diğerlerine oranla yoksa bende 3 hafta kullanmadım mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında iş dünyası SC2 sıralaması gibi

bronz ligden çıktığınız anda daha fazla emek ve mesai harcamanız gerkiyor

9-6 çalışmak isteyenlerin ideal şirketleri küçük olup o ölçekte kalmaya kararlı şirketler. yok liderliğe oynayan üst lig şirketlerinde çalışacam diyorsanız mesaisiz bu işin olmayacağını göz önüne alın

ofiste çalışmasanız bile evde bu sefer kafanızda iş olacak, sıçarken elinizde angry birds oynarken aklınız süreç iyileştirmede olacak
Sosyal ağlarda paylaş

İşte oyle çat diye önüne geleni işe almıyorsan , aldığım zaman en iyisini aliim diyosan 2-3 haftadan kısa sürmüyor arama , tabii 2000 liralık işe 5000 lira maaş verirsen ertesi günü en kral elemanlar gelir ama 2000 liralık işe 2000 lira verirsen iş görüşmesi onaylanması vs 2-3 hafta sürüyor 4. hafta işe başlıyor eleman , tam o arada biri daha çıkınca boyle aptal saptal mesailerle izinsiz çalışmalarla devam ettiriyoruz hayatımızı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat sen nerde çalışıyorsun? Bende otelcilikteyim ama okadar uzun süreler görmedim hiç, işittim ama tabi. Sanırım güneydesin. Bir an önce istanbula gel güneyde otelcilik pek akıl karı değil bana kalırsa.

Bir de her sektörün kendine göre avantajı dezavantajı olduğu gibi otelciliğin en büyük handikapı belirsiz izinler uzun mesailer ve insanların tatil yapıp eğlendiği günlerde sizin çalışmanız.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

daha fazla personel çalıştırıp, personeli iş yoğunluğuna göre rotasyona alabilirsen gerek kalmaz mesaiye

babacum; birim kalite temsilcisi mi yaptılar seni

eheh yok ama her boku denetleyip kontrol altında tutmaya çalışma gibi kötü bir huy edindim tez vakitte bu huyu törpülemeyi hedefliyorum

o daha fazla personel çalıştırma işi yaşi, bordroelu alırsan yoğun dönem bitince eliinde fazla iş gücü olur işten de çıkaramazsın, sözleşmeli alsan adam 6 ay sözleşmeli gelmek istemeyecek, dış kaybnak kulanımı yapsan oradan gelen adam senin ik sürecinden geçmediğinden güvenilir olup olmadığını bilemeyeceksin (ki en yoğun olan bölümler şirket sırrı seviyesinde veri işlenilen yerler hep)

böyle boktan bir durum var, hani fabrikada işçi ihtiyaacı olsa çağrıyla iş başı yaptırma durumu var, çalıştığı süre kadar ücretini ödeyip göndereibliyorsun mevsimlik işçi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

@speyskake
hacıt 23 saat calıstınmı cidden yoksa 23 calıozz gardas die egonumu tatmin ettin
simdi önünde bi süreç olr 23 saatte bitirilmesi gerek iş
planarsın kafanda:
dersin 8 saat saldırıyorum
sonra 5 saat uyku
sonra devam gibisinden, yetmiyosa ona göre çözüm üretirsin

23 saat uyumadan vucudundan beyninden ne kadar verim alabilrisinki
dinç kafayla 2 saatte yapıcagın işi beynin sulanmıs sekilde 5 saatde yaparsın

avrupada biz şirketler kaçmayız işten, yatan adam deiliz ayaklarını geç yani
bizde calıstıgımız yeri benimsiyoruz, yemek yedimiz kaba niye sıçalım yani..

ya patron snei güzelce kullanmıs yada planning failure
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Dün sabah 9 da geldim işte, şuan saat 8, 23 saat oldu. Hala çalışıyoruz.

Bildiğin köleyiz lan. Bütün eklemlerim ağrıyor, gözlerim yanıyor.

Silkerim böyle hayatı afedersiniz.

Kahrolsun amerikan emperyalizmi.

ama kapitalizm çok iyi bi sistem lan neden öyle diyosun? :(
Sosyal ağlarda paylaş

Mesai olur yapılır ama bu bir rutine girdiyse orada bir yanlışlık vardır. Çok çalışmazsan yükselemiyormuşsun senin sektörde.. İş hayatının başındaysan 2 seneyi sileceksin kafadan(en azından benim çalıştığım sektörde böyle) ama ondan sonra da aynı tempoda devam etmeye çalışırsan bir bakmışın hayat akıp gitmiş.. Ben kazandığım paranın keyfini süremedikten sonra çok kazansam nolur kazanmasam nolur.. Hayata bakış açısıdır tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ozel sektorde calisma sartlarinizi belirleyememeniz emperyalizmin sucu degil sizin o testise erisememenizin sucu.

şu

dEaThMooN said:

Mesai olur yapılır ama bu bir rutine girdiyse orada bir yanlışlık vardır. Çok çalışmazsan yükselemiyormuşsun senin sektörde.. İş hayatının başındaysan 2 seneyi sileceksin kafadan(en azından benim çalıştığım sektörde böyle) ama ondan sonra da aynı tempoda devam etmeye çalışırsan bir bakmışın hayat akıp gitmiş.. Ben kazandığım paranın keyfini süremedikten sonra çok kazansam nolur kazanmasam nolur.. Hayata bakış açısıdır tabii.

+ bu.

ilk bir kaç sene yardırıp işinizde iyi olun, sonra da istediğiniz gibi çalışın. testis meselesi
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Abi aranızda çok boş konuşanlar var, tek tek cevap vermicem. 1 aylığına Ürdün e gönderildim bir proje için. Bir işi yapmamız için kısıtlı bir süre var, mal gibi gidip ben 9 da gidip yatıcam dersem mesela ben bu şirkette bir bok olamam. Ben 23 saat çalıştım diye ağlamadım. Çalışırım, 50 saat de çalıştım çünkü adamlar güvenmiş beni buraya göndermiş penisimin keyfine uykusuz kalmayayım diye işi yarım bırakıp dönersem ben kendimden utanırım zaten başta.

Kendinden niye utanıyosun.Seni oraya yollayanlar iş yükünü planlamalı önceden düşünmeli.Mesai dediğim 2 saat olur 3 saat olur hadi 5 saat olsun

Aynı iş benim başıma geldi.Almanya'ya 4 günlüğüne gittim ve işi bitirmek için kendimi yırtıyorum saat 8:00(3 saat mesai) adamın biri geldi dikildi karşıma saati gösteriyo bişeyler anlatıyo almanca.Dedim ben Tükiye'den geliyorum akıcı tarzancamla.Tartıştım martıştım.Hayır adam ööle bi konuşuyoki "çıkmazsan yaka paça atarım" gibi bi hava var
Meğer sendikacıymış ve orda çok kuvvetliymiş ertesi gün bir mail geldi."Personel yurtdışı gezisinde mesai saati bitince ofisi/fabrikayı vs terk edecek.Eğer iş yetişmiyorsa ziyaret uzatılacak" diye

Yani hiçbir konuda 24 saat aralıksız çalışmak mazur gösterilemez.Yani sen şirkette bi yere varabilmek için sağlığından kendinden bu kadar fedakarlık etmiyo olman gerekiyor ama ne yazık ki bizim gibi ülkelerede işler böyle yürümüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...