Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizi Siteleri

bingildak

Öne çıkan mesajlar

nedne dizi siteleri yasaklanıyor hiçbir fikri olan var mı?

dizi izle net

said:
Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi aşağıda sayılan mahkeme kararları ile erişime engellenmiştir.

T.C. İstanbul 1. Fikri ve Sınai haklar hukuk mahkemesinin 29.03.2011 tarih ve 2011/68 D İş sayılı , T.C. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunun 01.04.2011 tarih ve 2011/40 Muh. sayılı ve 05/04/2011 tarih ve2011/40 Muh sayılı ka
İstanbul 25. Sulh Ceza Mahkemesi'nın 18.02.2013 tarihli 2013/39 D. İş ve / sayılı karar

yabancı dizi izle com

aynı şekilde yasaklanmış.

bu adamlar illegal bir şey mi yapıyordu ki?
Sosyal ağlarda paylaş

uzaya tek bir "ürün kanalı" üzerinden kitlelere ileiyorsun (radyo, televizyon, www, vs.) ve bu işin yapılması için o ürünün yayınlanma hakları satın alınıyor, telif ödeniyor.

isterse ulusal kanalda olsun ortada bir telif sorunu var

açık kaynak olarak yayınlandığı sürece sorun yok ama açık kaynak değilse hak sahibinin yaptırım uygulama hakkı olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Genelde US'de hep iziyorsun zaten. Diziyi korumuyor bu olay fiili olarak. Kanalin reklam gelirini (Hulu izlerken ya da BBC iPlayer izlerken reklam da izliyorsun) ve yabanci dagitimcinin haklarini koruyor. Yabanci dagitimcinin haklarini korumanin yolu pek yok ama, eger VPN ile Hulu'yu kullanirsan mesela benim gibi, sana karsi kimsenin sikayet hakki yok, ortada suc da yok.

Surada anlatmistim:

VPN ile bağlanmak teknik olarak suç değil zaten. Bu tarz telif hakkı ihlali sadece şikayet üzerine incelenir ve karşı taraf parasını aldığı sürece şikayet etme durumu daha farklıdır. Şikayet zarar üzerine olur ki adamların zarar görmediği ortada, çok karmaşık ve daha çözülemediği için genelde yok sayılan bir durum ip adresi kısıtlamasının dışında. Tek zarar gördüğünü iddaa edebilecek kişi Türkiye'deki lisans sahibi ki onların da kendilerine ait olmasan bir telif hakkının ihlali için dava hakları yok, dagitim hakki =/= telif hakki. Yoksa ulkede cevrilen kitaplarin da orijinal metinleri satilamazdi yani basitce orneklersem. Doğan Medya Netflix'e giriyorum diye dava açamaz yani; Stephen King ceriviyorum diye Ingilizce King kitaplarini yasaklayamayacagi ya da okuyanlara dava acamayacagi gibi. Coğrafik sınırlamaları geçme de suç yok.

Sonuc olarak bunlarin kapatilmasi ozgun hak sahibinin reklam gelirini ve yerel dagiticinin haklarini koruyor. Yerel dagiticinin haklari meselese daha karisik ama, dagitim hakki ozgun kaynaga erisimi engelleyemez oraya gidebilirsen, bolgeye aittir yani ama bolgede yasayan insanlara degil.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şeyi beğeniyorum
en son insan hakları mahkemesi copyright infringement'ın tek başına suç olmasının insan haklarına aykırı olduunu savundu, yani adamı zarara soktuğunu kanıtlaması lazım.
da "internetten indirmeseydim zaten filmi/diziyi izlemeyecektim. Benim izlemem zarara sokmadı tam tersi etrafımdakilere anlattığım için bilinirlik ile yasal yoldan izleyenlerin miktarını arttırıp para kazandırmış bile olabilirim." mantığı olayı karıştırıyo lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...