Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Güç Kararsızlık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
5-6 aydır İstanbul Hadımköy'de kalite sorumlusu adı altında amelelik yapmaktayım. Çalıştığım sektörde Türkiye'de rakibimiz yok Dominik Adasına bile ihracat yapıyoruz ama aile şirketi, düzen sıfır, maaş tatmin edici değil, her sabah 6buçukta kalkmak zulüm resmen. Ayrıca burada henüz düzenim, evim yok düzen kurmalı mıyım emin değilim. Kız arkadaşım burada okuyor ama hafta en fazla 2 gün görüşebiliyoruz.

Çorum'dan bir dökümhane yine kalite mühendisi olarak görüşmeye çağırdı. Telefonda ön görüşmeyi yaptığım kişinin az çok beni tanıdğını tahmin ediyorum. Ayrıca evime Samsun'a 2-3 saat mesafede kafam atınca direk kaçabilirim. Büyük ihtimalle arabada alırım sıkıntı çekmem.

Görüşmeye gitsem büyük bir ihtimalle işi alırım ama emin olamadım. Çorum lan sonuçta Yozgat'tan hallice bi yer.
Mesaj tarihi:
istanbuldan çoruma asla gitme 10 katı maaş verseler zaten 10/1 ini bile harcayamazsın çorumda. istanbulda kal seni mutlu edicek başka bir iş bul
Mesaj tarihi:
istanbulda yaşanmaz + çalışılırken hiç yaşanmaz.

çorum da çok uç bi nokta ama beklentilerin çok fazla değilse; sürekli sergi, tiyatro gezip, aktivist eylemlere katılıp, haftasonları istiklalde blogum için roportaj falan yapıcam diyorsan istanbul.

istanbulda şehrin tüm imkanlarından faydalanmıyorsan kasma yani. boşuna eziyet etme kendine. git çoruma.
Mesaj tarihi:
imamizer said:

sürekli sergi, tiyatro gezip, aktivist eylemlere katılıp, haftasonları istiklalde blogum için roportaj falan yapıcam diyorsan istanbul.

:D
Mesaj tarihi:
kız arkadaş kısmı da hassas kimse dikkat etmemiş
niyetiniz ciddiyse istanbul'da işe devam edip yine istanbul'dan iş aramaya bakmak bana makul gözüktü
Mesaj tarihi:
anlattığın seviyedeysen (düzen kurmadıysan) ve kendine biraz güvenin varsa başka bir şehirde yeni bir başlangıç yap, imkanın varsa tabii. tavsiyem: eskişehir, ankara, izmir, antalya.

eğer aşırı derecede kariyer hedeflerin yoksa, bu hedefleri destekleyecek öküz gibi bir eğitimin yoksa, onun yanında no life 10 yıl yaşamayı kabul etmeyip bir de hedef koyduğun şirketlerin birinde tanıdığın yok ise, istanbulda kariyerin başında yaşamının hiçbir avantajı olmadığı gibi bir sürü de dezavantajı var. ailenle yaşamadığını varsayarak söylüyorum tabii bunları.
Mesaj tarihi:
imamizer said:

istanbulda yaşanmaz + çalışılırken hiç yaşanmaz.

çorum da çok uç bi nokta ama beklentilerin çok fazla değilse; sürekli sergi, tiyatro gezip, aktivist eylemlere katılıp, haftasonları istiklalde blogum için roportaj falan yapıcam diyorsan istanbul.

istanbulda şehrin tüm imkanlarından faydalanmıyorsan kasma yani. boşuna eziyet etme kendine. git çoruma.

Şunun kadar doğru bir tespit yok. İstanbul'un yararlandığım tek imkanı para harcayabilmek ve trafikte takılıp 20km yolu 2 saatte gidebilmekmiş bugüne kadar ben bunu anladım.

Benim ailem de İstanbul'da olmasına rağmen anadoluya kaçtım bir saniye düşünmeden; en mantıklı işi yapmışım yapabileceğim.

7.40'ta kalkıyorum 8'de işte oluyorum. 5'te işten çıkıyorum 5.05'te evde oluyorum.

Arada iş çıkışı dışarıda yemek yiyoruz, spor etc. bir şeyler yapıyoruz, bir kaç kadeh bir şey içiyoruz; ödediğimiz 50 lirayı geçemedi henüz. Her gün böyle takılsam, ev kiramı, yemem içmemi, faturalarımı da dahil etsem yine para koyabiliyorum kenara; öyle süper.
Mesaj tarihi:
Ben de iş için çorum u bırak amman a geldim bir süreliğine. Ha zor mu? Zor. Özlüyorum çok kız arkadaşımı, artı bilmediğin bir yerde yalnız olmak, işten otele otelden işe falan zor. Benim düşüncem işinden gerçekten keyif alacaksan, kız arkadaşın da gerçekten anlayışlı olacaksa, yanında olacaksa git bir dene. Hem para koyarsın kenara, hem istanbul da yaşmadığın her dakika sana ömür olarak döner.
Mesaj tarihi:
istanbulun tüm imkanlarından yararlanıp napıcan boşver git çoruma. küçük şehir gibisi yok yemin ediyorum istanbul yanında halt etmiş nasılsa altında internetin de var istediğin filmi tiyatroyu izlersin aktivist eyleme internet üzerinden katılırsın. sırf iş bulması kolay diye herkes istanbula akın ediyor.
Mesaj tarihi:
kız arkadaş olayı gerçekten hassas, ileriye dönük düşüncelere sahipsen direk iş değiştir. İşini bulmadan da ayrılma oradan. haftada 2 gün görüşebileceksem kız arkadaşımla ne anladım ben o işten, paradan, düzenden. Oturup sohbet mi edeceksin, yoksa bir organizasyona katılıp farklı şeyler mi deneyeceksin o 2 günde. şahsen seçimim çorum olurdu, ruhunu dinlendirirsin.
Mesaj tarihi:
Kız arkadaşım İstanbul'da sırf onun için kaldığımı sıkıntı çektiğimi hissediyor. Ha uzakta olsak ne olur durum bilemiyorum. Çorum küçük şehir ama evime 2 saat mesafede kafam atar direk giderim. Kariyer falan demişsiniz öyle über kurumsal kariyer hedefim yok kalite üzerine ilerliyorum gidip bir görüşeceğim sanırım adamlarla.
  • Yeni Oluştur...