Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is the Gaming Industry Crashing Again?

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

abi cidden cok basarisiz saldiriyorsunuz Sam'e.

Build order ezberleyip, fast click yapmaktan ibaret oyun. Bir muddet sonra insan stream/ build order vidyosu izlemekten bayiyor haliyle.

cok merak ettim ahmet, kac winin var each race? sanirsin 1k win achielerinin hepsini yapmis adam, ha kaldiki bu forumda oyle insanlar da var gelip senin yaptigin atari yapmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tek win'im olmasa yine sam haksız, benim SC2 başarım tamamen irrelevant.

Sam SC2'yle ilgili hiçbir bilgiye sahip değil. Bu da yok yeni oyun yaptılar tek değişiklik grafik update bık bık etmezdi. Hala fanatik bir brood war kalabalıgı olmasından çıkaramaması zaten ne kadar bihaber olduguna tek basına kanıt.

İstiyorum ki bir oyunu minecraft seviyesine indirmeden önce herhangi bir fikri olsun. Paladin edasıyla fikrini savunmasa neyse, ama hiçbir fikri yok yani. Bir tane build bilmedigine de eminim.

Taş-kagıt-makas sanıyor, o bütün mevzu.

If it ain't broke, don't fix it.

http://i.imgur.com/PIngvLn.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

işte textbook bilizort fan stratejileri, build öğrendim de argüman buildinizi öğrendim. sırayla geliyor işte.

bu "oyunu turnuva düzeyinde bil sonra yorum yap" çok fantastik bir diğer yaklaşım, bir diğer jailfree kart namına kullanılan söylev.

bu mantıkla kimse 1-2 oyun haricinde yorum yapamaz şu forumda, o kadar mantıkdışı bir koşul ki. sadece ve sadece söylenen kişinin bunu yapamayacağı, tartışmadan diskalifiye olacağı varsayımı üzerine kurulu. ha kaldı ki bunu wow'da yaptım, gene birşey değişmedi. "tamam eyvallah oyunu hatmetmişsin, haklısın" diyen çıkmadı. sıradaki safsatayı dizdiler, popülizm veya ne kaldıysa kullanmadıkları.

oyunu çıktığında oynadım. taş-kağıt-makas sanmıyorum hayır. minecraft seviyesine de indirmiyorum. da göklerde de yeri yok iddia ettiğiniz gibi.

benden bu kadar. bu postumu da eritip başlığa ekleyin.

Sosyal ağlarda paylaş

sc2 = esport

campaign veya skirmish diil, campaigni zaten vasat onuda dıyoruz, ticari etigi bok gibi firmanın oda ok, oyunu üçe bolup kakalıyorlar oda tamam

battlenet in ladder + matchmaking hizmeti burda asıl insanları oynatan, age of empires 2 gibi campaign bitirip 5-10 skirmishden sonra bırakılıcak bir oyun diil, red alert 2 gibi story centric bi oyunda diil

bu konularda zaten vasat

competitive kısmı okuz gibi zevkli ama, build order ezberle kazanabilen varsa hodri meydan, accountu bizzat biz bulucaz, 2 ay sonra turnuva yapalım bakalım build order ezberleme ile kazanılıyormuymus

http://i287.photobucket.com/albums/ll128/BloodRedHappy/RaiseDuelDisk-meme.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Argüman olmadan laf atmışın derler şimdide bir kaç argüman sunayım, forumca zevklerimiz malesef kötü gibi bir açıklama yaptı belli başlı oyunlar dışındaki şeyler konuşulmuyor diyemde hayıflandı mesala, 20 saat gameplat time la bitirilen oyunların nesi konuşulucak paticikte altını çiziyorum paticikte diyorum. Tatı damağımızda kalan güzel ve underrated oyunlar her sene çıkıyor evet ki malum kişiler tarafından 2-3 gün konuşulup bitiyor ne competive bir multiplayerı oluyor çünkü bu oyunların nede günlerce sürecek bir storysi, kitap değerinde hikayesi olan oyunda yakın zamanda çıkmadı zaten. Gelipte sadece lol wow sc diaplo konuşuluyor demek bu bağlamda saçma oluyor.

Sc2 ye yaptığı yorumlarıda kendince haklı bile olsa ki bana göre değil yani 3-4 birim eklenip grafikler remake yapıldı diyorsa gene buna şükretsin oblivion ve skyrim gibi morriwind sonrası dumbed downın dibi oyunları kendi üslubuyla savunmamış gibi davranması saçmalığın daniskası. He demogoji ve düz mantığa yeri geldimi kolayca başvurabiliyor ama bu şekilde köşeye sıkıştığında bunları önceden tartıştık sonuca varamadık devam etmiycem diyor. Sen sonuca varamadın ancak başkası sonuca varmış olabilir.

Son olarak kimse gözü kapalı blizzardı savunmuyor yapılan adilikler ve aynı ivmede kalitesini geliştirememesi bariz ortada ama sana yüzlerce kez söylendi her seferinde de kendi savunduklarına bakmadan blizzort blizzort diye tutturmanda aşırı itici geliyior. Artık bile demiyorum yani.

Edit: yazım hataları var kasamıyorum mobil bir şeyden yazarken, söylemek istediklerimde kişisel bir problemin sonucu değil ayrıca senelerdir takip ettiğim forumda seviyesinden ötürü taktir ettiğim bir insan sam sadece bazen fazla rahatsız ediyor bazı tutumlatı beni dile getirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ya vik sen yapma, "BAKIN TURNUVA FİNALİ OFF NE BİÇİM TAKTİK YAPTI" denen maçları izledim, gayet dümdüz oynanıyor spiker brezilyalı gibi çoşup kendinden geçerken. öyle görülmedik, bilinmedik bişi yok yani. "vaaay adam nasıl akıl etti" dedirten bişi de yok. TIKTITKTITKTITKTITKTITKTIK birimlerini ileri geri dövüştürüp kaçırıyorlar ki orada kim daha hızlı micro yönetiyorda bitiyor.

hannibal bile scipio'ya kaybettiği savaşın sonunda "uyguladığı bütün taktikler bana aitti; ama beni iyi çalışmış" diyerek saygı duyuyor rakibine ve sahayı öyle terk ediyor. yani gördüğün gibi sam, savaşın ta kendisinde bile görülmedik, bilinmedik birşey yok. neyi nerede, ne zaman uyguladığın zaten stratejik zeka denen şeyin ta kendisi.

sc2'nin bw'ın 10 gömlek gerisinde olması piyasadaki en adam akıllı rts olduğu ve rts denen oyun türünün temellerini anlamadığın gerçeğini değiştirmiyor. dandik oyun de geç, ben beğenmiyorum de geç; ama lütfen argümanları gözden geçir.
Sosyal ağlarda paylaş

valla adam gibi sc oynamaya yeni başladım ben.
oynadığım maçların yarısını kaybediorm gibi bişe, değişio gerçi karşıdaki adama çok bağlı yani.

keşke kaydetseydim maçları, 60apm imin olup adamın 120 falan oldugu maçta tokat manyağı yapmışım herifi.

yada adam süper micro yapmış uçmuş kaçmış, ama zamanında scout edip çok temiz counterladığımdan tokatlamışım adamı.

mesela toss vs toss ta yenilmem ulen dediğim bi taktik buldum kendimce, 10. win den sonra dün bi aga gelip çok güzel scout edip tokatladı beni.
öle build ezberle robot gibi oyna diyenlerdi işte bana kaybeden 10 toss, beni döven de kafası çalışan agalardandı.

çok fazla oynamadığımdan yetemiyorum oyuna, ama inanılmaz zevkli multiplayerı.
Şimdi kalkıpta, bir yerden sonra sadece karakter "kastığın" adamının uçar kaçar olduğu, zibille hatası varken içerdiği bazı şeyler yüzünden güzel dediğimiz bir oyuna güzel deyip bu "ıyyy iki tıktık bi pıtpıt" demek abes.

En nihayetinde, eğer ki o seviyede yorumlar yapacaksak, skyrim de hikayesi güzel ama gameplayi kısmen sıçış ve içinde tekerlekli ve konuşan npc leri olan diablo.
sonuçta burda 34325341 saat oynayan adamların çoğu karakter kasma üzerine takılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

hannibal bile scipio'ya kaybettiği savaşın sonunda "uyguladığı bütün taktikler bana aitti; ama beni iyi çalışmış" diyerek saygı duyuyor rakibine ve sahayı öyle terk ediyor. yani gördüğün gibi sam, savaşın ta kendisinde bile görülmedik, bilinmedik birşey yok. neyi nerede, ne zaman uyguladığın zaten stratejik zeka denen şeyin ta kendisi.

diyeceğimi dedim deyip bıraktım da şuna bir cevap yazmam lazım. hannibal her ne kadar taktiksel bir deha olsa da aynı zamanda büyük de egosu olan birisi. kusura bakmasın ama zama'da scipio kendi dehasını gösterdi ve hannibal'ın elinde kalan kaynaklar kendisine denk bir zeka karşısına geldiğinde yetersiz kaldı. scipio'nun filleri bertaraf edişi düşünce ve zeka ürünüdür. gerçek komutanların 400apm yapamadığı düşünülürse, bunun uygulamaya dökülebilmesi de adının 2000 yıl sonra hatırlanıp hatırlanmaması arasındaki farkı yaratır.

evet savaşın ta kendisinde görülmedik, bilinmedik şeyler var. bu yüzden hannibal hannibal, scipio da scipio. ismi hatırlanan çoğunun da kariyerinde "vay be, nasıl düşünmüş" dedirten olaylar var.

anladım oyunu seviyorsunuz da bu uğurda tarihi silip atmayalım. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

sabonis said:

1. fıstık gibi grafik ile yeniden yaratılan SC

2. gelmiş geçmiş en iyi rts'nin remake'i olmayacak da neyin olacak? o zaman sana göre hiçbir oyunun 3.remake'i olmasın...

4. RTS'ye yenilik getirmek çok daha zor.

1. SC nin grafikleri fistik gibi degil. PC only bir oyun icin meh bir grafik.

2. Gelmis gecmis en iyi RTS ne ya, hukum verir gibi. Age of empires i var, red allerti var, C&C var, total annihilation i var,settlers i var, var yani. Sam e katiliyorum, bence de zamaninin RTS leri arasinda above med tier bir rts idi SC.

3. Remake le makyaji karistiriyorsun gibi. Oyun mekanigini degistirmeden, bir kac unite degistirip ekleyip cikartip, makyajlayip sunmak remake degil. Yeni birsey eklenmis mi oyuna? xel naga tower ve haritaya koyulan kayalari yenilik diye ornek vermissin.

4. RTS de yenilik zor degil, hatta belkide en kolay yenilik eklenebilecek genre.

Sam said:

işte dediğim gibi, zevkle alakalı. sizin mükemmeli gördüğünüz yerde ben vasadı görüyorum. pronoit en azından "bence" demiş. hayır gelmiş geçmiş en iyi filan değil. bence. ama yine de objektif bakarak söylüyorum bunu. en iyilerdendi zamanında ama o zaman bile en iyi olmadı.

da dediğim olay o değil, oyun aynı oyun. "remake yapıp satıyoruz" deseler zaten eleştiri bu olmaz. "endüstri aynı temcit pilavını yediriyor" eleştirisini taşıyan başlıkta çifte standart uygulanınca kıymeti kalmıyor bütün bu konuşulanların. çünkü aynı şeyi eleştirilerin yöneltildiği her oyuna uygulayıp herkesin sıyrılması mümkün. o zaman neyi konuşmuş olduk yani? şirketler satıyor, keyifleri yerinde. biz tüketici olarak da memnunsak, eee?

"xxx'ye yenilik getirmek çok zor" da klasik shooter savunmasıdır, rts için kullanıldığını görünce bir yaşıma daha girdim lol. 15 yılda rts'de gayet ilerleme kaydetti diğer şirketler neyse ki, o sayede oynamaya değer rts var hala piyasada.

neyse yani dediğim gibi önceden, herkesin belli zevkleri var. kimisi de 15 yıl kantır ve uzantısını oynamaktan sıkılmıyor. ha biz o adamı horgörürken hiç kendimize bakmazsak o yanlış. konuyu anlamak ve doğru irdelemekten açısından da yanlış, çünkü alıcı varsa satan da olacaktır. her oyun türü için böyle.

öncelikle tabii ki her şey zevkle ve yorumla alakalı, kişisel görüş ile alakalı. SC1-2 gelmiş geçmiş en iyi rts demek ama abes bir şey değil. Zira gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu Michael Jordan deyince bile insanlar karşı çıkabiliyor, rts konusunda da SC aynı ağırlığa sahip kim kabul etmezse, onun sorunudur göremediği için.

ahaha süper ya, rts'ye yenilik katmak en kolay şeymiş... tabii ki rts'ye yenilik getirmek çok daha zor. niye? çünkü zaten çalışan bir mekanik var ortada, daha fazlasına gerek yok. sen bisikletine 3. bir tekerlek takmaya çalış bakiim noluyor?

rts'ler kendi içlerinde farklı türlere ayrılıyorlar. starcraft ile coh arasında mesela dağlar kadar fark var. biri birinden daha iyi diye bir kıyaslama yapmak çok zor böyle bir durumda. starcraft'ı alıp coh tarzına veya homeworld tarzına dönüştürmeden ne yenilik ekleyeceksin? ufak tefek xelnaga towers gibi şeyler eklersin ancak işte gameplay'i değiştiren... gidip risk alıp coh'a çevirmenin anlamı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

15 sene rakibin seni scoutlamasına izin verip tech switch yapmassan kendi birimlerin friendly fire da telef oluyor oyle işte

ha fil ha siege tank

ki deploy olur almaz yarısının friendly firedan gg olucak olmasıda ayrı komedidir adsfsadf

işte build order ezberliyip yeniyorsun adamı bole

Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

işte textbook bilizort fan stratejileri, build öğrendim de argüman buildinizi öğrendim. sırayla geliyor işte.

bu "oyunu turnuva düzeyinde bil sonra yorum yap" çok fantastik bir diğer yaklaşım, bir diğer jailfree kart namına kullanılan söylev.

bu mantıkla kimse 1-2 oyun haricinde yorum yapamaz şu forumda, o kadar mantıkdışı bir koşul ki. sadece ve sadece söylenen kişinin bunu yapamayacağı, tartışmadan diskalifiye olacağı varsayımı üzerine kurulu. ha kaldı ki bunu wow'da yaptım, gene birşey değişmedi. "tamam eyvallah oyunu hatmetmişsin, haklısın" diyen çıkmadı. sıradaki safsatayı dizdiler, popülizm veya ne kaldıysa kullanmadıkları.

oyunu çıktığında oynadım. taş-kağıt-makas sanmıyorum hayır. minecraft seviyesine de indirmiyorum. da göklerde de yeri yok iddia ettiğiniz gibi.

Kimse sana oyunu turnuva düzeyinde bil demedi. Hiçbir fikrin yok diyorum. Starcraft'ın zaten güzelliği oynadıkça çok daha zorlaşması. Bronze general'da build order ezberlersin maç kazanırsın, kazanıp yükselirsin ve o strateji sökmez bunu diyorum. Ne kadar yükselirsen taktik olarak ezberden o kadar uzaklaşmak zorunda kalıcaksın yani.

Yani kocaman cevabın yapılan bir argümana değil, hayali bir argümana hayali bir cevap. Ben bilmiyorum ki oyunu turnuva seviyesinde. Ama bilenleri izliyorum, ve o bilenlerin yetenegini görüp appreciate edebilecek kadar biliyorum.

Sen boxer maçı izleyip "YEEAA MICRO DEDİGİ MARINE OYNATIYO" işte o aşırı komik oluyor.

Ha senin anladıgın bir tane e-sport yok, o apayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Ve bilmiyor yani. Hiçbir fikri yok starcraft hakkında.

Ben oynuyorum 2 yıl oldu galiba, benim bile bir fikrim yok meta game'i hakkında ama adam oyunu yerecek kadar çözmüş, helal.

Jim_E_Rustler said:

Kimse sana oyunu turnuva düzeyinde bil demedi. Hiçbir fikrin yok diyorum. Starcraft'ın zaten güzelliği oynadıkça çok daha zorlaşması. Bronze general'da build order ezberlersin maç kazanırsın, kazanıp yükselirsin ve o strateji sökmez bunu diyorum. Ne kadar yükselirsen taktik olarak ezberden o kadar uzaklaşmak zorunda kalıcaksın yani.

Yani kocaman cevabın yapılan bir argümana değil, hayali bir argümana hayali bir cevap. Ben bilmiyorum ki oyunu turnuva seviyesinde. Ama bilenleri izliyorum, ve o bilenlerin yetenegini görüp appreciate edebilecek kadar biliyorum.

Sen boxer maçı izleyip "YEEAA MICRO DEDİGİ MARINE OYNATIYO" işte o aşırı komik oluyor.

Ha senin anladıgın bir tane e-sport yok, o apayrı.

"2 yıl oynadım gene yerecek kadar oyunu bilmiyorum, senin konuşmaya hakkın yok benden fazla oynamadan"a getirmişsin lafı, ya da anlatamamışsın derdini çünkü başka sonuç çıkmıyor o cümleden. "2 yıl oynayıp gene eleştiremezsiniz" kadar komik bir önermeyi da ciddiye almak mümkün değil.

da ziyanı yok, daha 10 yıl önce kemikleşmiş fikirlerin bugün etkilenebilmesi mümkün değil. bu muhabbetlerin aynısını q3'cülerle de çevirdim. şirket batıp, oyun tarihe gömüldükten sonra bile değişmiyor dogmaların gücü.

ben bıraktım tartışmayı, hala aynı şeyi c&p yapıyorsun. şurada 10 tane mesaj attın neredeyse, hepsi "HAYIR SEN BİLMİYORSUN"dan ibaret. "bilmiyorsan anlatıyorum" der anlatır insan bildiği birşey varsa şu vakte kadar.

da yani bıkalı bayalı 2 gün oldu bu yorgun tartışmadan, şu noktada birşey anlatacak olsan da ilgim yok artık. kal sağlıcakla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...